איך מכינים ללא ידוע?
שאלה לאלו מכן שהילדים שלהן עוברים מסגרת ב 1 לספטמבר: האם הילד או הילדה כבר יודעים על המעבר? מתכוננים אליו? מדברים איתם על כך בגן הנוכחי? אני שואלת מכיוון שהזמן עובר, וכמה שקשה לדמיין את זה- כנראה שאפילו יולי -אוגוסט הדביקים יסתימו מתישהו וספטמבר יגיע. אביתר עובר לגן עירייה, רק שנכון לעכשיו עדיין לא ידוע לנו לאיזה גן - העירייה מודיעה רק בתחילת אוגוסט ! (לי זה נשמע נורא מאוחר. זה הנוהל גם בערים אחרות?) ככל הנראה לא נקבל את העדיפות הראשונה שלנו
ומכך גם נגרר שאביתר יפרד משני חבריו הטובים והאהובים שהוא מדבר עליהם כל היום
(אחד בכל מקרה עובר למערכת הדתית, אבל עם השני היה סיכוי קלוש שימשיכו ביחד, אך כנראה שלא). וככל הנראה לא יהיו בכלל בגן החדש ילדים מהגן הקודם. בסך הכל אני יודעת מעט מאוד על הגן החדש (ותמיד קיימת אפשרות שנקבל את העדיפות הראשונה) ולכן כל מה שהוא יודע כרגע זה שבסוף השנה (מושג ערטילאי מבחינתו) הוא עובר גן. השבוע, הם הכינו בגן ציורים לכבוד אח קטםן שנולד לאחת הילדות שבגן. אביתר שאל את הגננת אם גם כשאחותו תוולד יכינו לה ציורים בגן- והגננת ענתה לו שכנראה שכן- אבל זה כבר יהיה בגן החדש (אני צפויה ללדת באוקטובר). אביתר פרץ בבכי. אני בעצמי לא אוהבת שינויים ונראה שצפויים לנו לא מעט כאלה בזמן הקרוב. אנחנו מאוד רגילים לגן הנוכחי (בית שני עבור כל המשפחה) וגם לנו המחשבה שלא נהיה שם היא מאוד מוזרה. כמובן שיש גם את כל החששות מכך שמדובר בגן נוקשה יותר, ואיך יהיה לו שם וכל זה. אז מה אתן מציעות? לחכות עד שנדע מעט יותר מה קורה? לבקש מהגננת הנוכחית לדבר על העזיבה (יש קבוצה גדולה של עוזבים) ? ואולי סתם להמשיך להדחיק?
שאלה לאלו מכן שהילדים שלהן עוברים מסגרת ב 1 לספטמבר: האם הילד או הילדה כבר יודעים על המעבר? מתכוננים אליו? מדברים איתם על כך בגן הנוכחי? אני שואלת מכיוון שהזמן עובר, וכמה שקשה לדמיין את זה- כנראה שאפילו יולי -אוגוסט הדביקים יסתימו מתישהו וספטמבר יגיע. אביתר עובר לגן עירייה, רק שנכון לעכשיו עדיין לא ידוע לנו לאיזה גן - העירייה מודיעה רק בתחילת אוגוסט ! (לי זה נשמע נורא מאוחר. זה הנוהל גם בערים אחרות?) ככל הנראה לא נקבל את העדיפות הראשונה שלנו