איך מכינים ליקר דבש???

ot and more

New member
איך מכינים ליקר דבש???

לקראת ראש השנה הייתי רוצה לעשות ליקר דבש, האם זה אפשרי ואם כן כיצד? תודה מראש ושנה טובה חלי

amircn1

New member
לדעתי האישית

הרבה יותר קל לקנות מוכן... האמת שאני לא ניסיתי, אבל אולי סער או דוסה מכירים דרך, תמתיני עד שהם יופיעו וכמובן, חג שמח

MidNight Flame

New member
אני דווקא הכנתי -

לשים בצנצנת - 10 תמרים מיובשים מגולענים (רצוי אלו בעלי הקצת מיץ) 4 ציפורני ציפורן חח מקל קינמון מקל ווניל לא יזיק לשפוך על זה כוס או שתייםפ של ברנדי (תלוי בכמות הרצויה) להשרות הכל יחד כשבועיים. אחרי שבועיים לסנן ולהוסיף מי סוכר לפי הטעם. רצוי יחס של 1:1 בין הברנדי למים לדעתי.

dusa

New member
אז הנה מתכון מסודר ומומלץ לליקר דבש

ליקר דבש (הרברונן) מבשלים כוס מים עד סף רתיחה מערבבים פנימה דבש הדרים בכמות של קצת יותר מחצי כוס שמים כפית אחר כפית ודואגים שכל כפית תימס לגמרי לפני שמכניסים את הכפית הבאה לערבב כל הזמן על אש נמוכה מאד לערבב עוד כמה דקות להכניס פנימה כמה מסמרי ציפורן ומקל קינמון להניח להצטנן במכסה סגור להעביר לצנצנת עם 10 תמרים מיובשים קצוצים ומגולענים וגם 3 כוסות ברנדי וגם חצי כוס סוכר להניח במקום מוצל במכסה סגור היטב במשך 10 ימים לערבב פעם ביום את הצנצנת לסנן, לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף אלכוהול (עדיף ברנדי או רום) או דווקא מים (ואז להכין סירופ דבש כמו בהתחלה הסינון צריך להיות טוב מאד נשמר במקום מוצל כשנה, בבקבוק מעוקר לדעתי האישית ומניסיוני, מקבל יותר מידי טעם של תמרים ולכן שמה רק חצי כמות של תמרים. בנוסף, אני שמה מקל קינמון בזמן הבישול ואחרי יומיים מוציאה - ככה התיבול עדין אך לא משתלט על הטעם. (לא אוהבת ציפורן). בהצלחה.

MidNight Flame

New member
תמחק את המתכון שלי ותרשום את של דוס

זה בעצם מה שהתכוונתי לומר רק ששלי כאוטי לחלוטין
יאללה חזרתי לצבאאא בלעעע... בה ביי אנשים, נתראה סופ"ש.. מייק.

למעלה