איך מכינים לחם קל?

• פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
איך מכינים לחם קל?

איך מכינים לחם קל? לחם המכונה "קל", ע"פ המוגדר בתקן הישראלי ללחם (ת"י 1241 סעיף 107.5) הינו לחם בעל "ערך קלורי ל 100 ג"ר או 100 סמ"ק הנמוך לפחות בשליש בהשואה למוצר מאותו מין". כדי להגיע למוצר בעל ערך קלורי מופחת מתבססים על הוספת חומרים סופחי מים לבצק (בדרך כלל חלקים מקליפת הגרעין ו/או סיבים תזונתיים למינהם וגלוטן. הסיבים סופחים כמויות גדולות של מים אך משפיעים להקטנת נפח המאפה. כדי להשיג את נפח המאפה הגבוה, מוסיפים לקמח (תוך כדי ערבוב) רמה גבוה של גלוטן חיטה. גלוטן החיטה מכיל רמת קלוריות לגרם כמו העמילנים שבקמח (כ 4 ק' לגרם) אך הוא סופח פי 4-5 מים יותר מהקמח. בלחם קל כמות המים הקשורים, אחרי האפיה, גדולה משמעותית מאשר בלחם הרגיל מתכון כללי להכנת לחם קל: 1. שטיבל 2 - קמח לחם 1 ק"ג גלוטן חיטה ויטלי 100 גרם. (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפיה) שמרים יבשים 20 גרם. מלח 25 גרם * יש לערבב את כל החומרים היבשים במיקסר לפני הוספת המים. 2. מים 800 גרם. 3. 250 גר' סובין חיטה שהושרו לפחות שעה ב 600 גרם מים. * יש ללוש את הבצק לישה ארוכה יותר מהרגיל ללקראת סוף הלישה לבדוק האם ניתן להוסיף עוד מים לבצק. חלוקת הבצק לשלושה כדורים. תפיחה ראשונית עיצוב צורה. הכנסת הבצק לתבנית אפיה ותפיחה עיקרית. אפיה. מקור המידע: שטיבל

Y A E L I 37

New member
חנה יש לי שאלה

איך אדע שהלחמניות החומות הנמכרות במכולות וברשתות כבודדות הן אכן קלות ולא צבועות. האם כל לחמניה חומה היא דיאטטית? תודה מראש יעלי

clcl

New member
אם הלחמניות לא מגיעות ארוזות במאפיה

ואין עליהן ערכים את רק יכולה להאמין למילה של האופה - אין כל דרך אחרת לדעת אם הן קלות או לא.

Y A E L I 37

New member
תודה רבה על התשובה חנוש../images/Emo140.gif

גם אני חשבתי כך, פעם אמרו לי שבמאפיות צובעים את הקמח בתיון ומכהים אותו ואומרים שזה דיאטטי. תודה

תקראי את הכתבה הזו../images/Emo36.gif

הכתבה הזו מראה כמה אנחנו לא יודעים כלום על צורת אפיית הלחם אחרי שקראתי אותה, החלטתי להתחיל להכין לחם בבית ...

Y A E L I 37

New member
אני לא מצליחה לפתוח את הכתבה

אבל אם אני קונה לחם ארוז עם סמל א.י.ל זה בסדר נכון?????

Y A E L I 37

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

עצוב איך מרמים את הציבור ויש אנשים חולים שאסור להם קמח לבן והם קונים את ה"כהה" באי ידיעה. ישראבלוף - זו המילה.

למעלה