איך מכינים ילד ל...
שני אירועים משמעותיים למדי בחיינו מעלים בי את השאלה איך להכין את הבן שלי (בן 2.8) אליהם.
האחד - קרוב ופחות משמעותי - בעוד כשבועיים אני נוסעת לחופש בלעדיו
העדרות של 3 לילות מהבית. מאז שנולד, הפעם היחידה שבה נעדרתי בלילות היתה לפני כמעט שנה (בסוף דצמבר) כשאושפזתי בבהילות לניתוח תוספתן. הוא שהה אצל אמא שלי (גרה קרוב), והיה מוקף בהרבה מאד בני משפחה (בלי זה אין לי מושג איך אמא שלי היתה מסתדרת, כי פיזית זה קשה לה מאד). עד כמה שאני יכולה להעריך, זה עבר בסדר גמור. הוא שאל מידי פעם עלי, וקיבל את ההסבר ש'אמא הלכה לרופא שיבדוק אותה, וכשהוא יסיים לבדוק אותה, היא תחזור' (זה ההסבר שביקשתי שיתנו לו, ונראה היה לי שבאותו שלב זה מה שהוא היה מסוגל להבין). אחרי המקרה הזה, הרגשתי שאמנם הוא מסוגל (אולי) לשאת את הפרידה הזו, אבל אני לא...
. רק לאחרונה התחלתי להרגיש שאני מסוגלת להיפרד ממנו לפרק זמן שכזה, ושלא מתוך הכרח אלא מתוך בחירה ורצון. מן הסתם גם ההריון החדש מוסיף לכך (במיוחד הידיעה שאם לא אצא לחופש עכשיו, יקח עוד המון המון המון זמן עד שאוכל לעשות זאת...). הפעם הוא ישאר בבית ויהיה עם 2 בייביסיטריות שהוא מכיר טוב מאד ואוהב (וכן, ההוצאה על הבייביסיטר תשתווה כנראה להוצאה על הנופש). אז איך להכין אותו לפרידה שלנו? ומתי? ומה להכין עבורו לפרק הזמן של ההעדרות? האם כדאי לדבר איתו בטלפון תוך כדי (בפעם האחת והיחידה שעשיתי זאת לאחרונה כשהוא נשאר עם בייביסיטר אחה"צ, הוא פרץ בבכי חזק, אם כי נרגע די מהר).
והשני - רחוק יותר אך משמעותי בהרבה בחיינו - טפו טפו
שבדיקת מי השפיר תהיה תקינה ושההריון והלידה יהיו תקינים, אני צפויה ללדת באפריל. הבן שלי יהיה אז כבן שלוש. בשלב הנוכחי נראה לי מוקדם מאד, ואפילו מוקדם מידי, להתחיל לדבר איתו על התוספת החדשה במשפחתנו ועל המשמעויות של השינוי (יש מי שאפילו לא מזהה שאני בהריון, אוףףףף, כל כך רציתי הפעם להראות בהריון
). יחד עם זאת, בגן שלו יש כמה וכמה ילדים שיש להם אחים/אחיות קטנים יותר, כך שהם מכירים כבר את המושג של הריון ושל תינוק חדש במשפחה. לא הייתי רוצה שהפעם הראשונה שבה הוא יתעמת עם הנושא, תהיה בהערה/שאלה שתופנה אליו בגן. אז מתי ואיך לספר? ומה אומרים? ספרים מומלצים בנושא (לילדים ואפשר גם לאמא
)?
שני אירועים משמעותיים למדי בחיינו מעלים בי את השאלה איך להכין את הבן שלי (בן 2.8) אליהם.