איך מייצרים בובות שעווה לבד?

eranglr

New member
איך מייצרים בובות שעווה לבד? ../images/Emo151.gif

שלום. אני רכז שבט בצופים ועוד שבועיים יש לנו פסטיבל בנושא העבר. אני רוצה להכין לאירוע בובות שונות (למשל - אלוויס פרסלי, מדונה, חברי הביטלס ועוד). חשבתי לעשות משהו בסגנון בובות השעווה, הבעיה היא השעווה (שעולה המון כסף) ודבר שני - חוסר בכלי עבודה איכותיים. אני רוצה לייצר בובות בגודל בן-אדם (או אפילו יותר גדולות), בבקשה תעזרו לי !!! אני מבטיח לצלם את הבובות אח"כ ולשים באתר ! תודה רבה ערן

תלאבובה

New member
אתה יכול לנסות..

יש קטע כזה שממלאים גרביונים בצמר גפן או צמר גפן "פלסטיקי" כזה (לא זוכרת מה שמו, אבל הוא קיים וזול - שמישהו יעזור!) ואז זה אמנם לא נראה כמו אדם אמיתי.. אבל זה יכול לעבוד. חוצמזה אתה יכול לבנות מעין דחלילים ובתור ראש להדפיס במחשב את הראש של הסלבריטי (עשו את זה הרבה ב"רק בישראל") ואז זה יוצא די מצחיק ונחמד בגדים תשיג מהחניכים.. בתור אחת שהיתה בצופים לא נראה לי שתוכל להשתמש בשעווה, אבל אם יש לך קלקר אתה יכול לפסל בו (לחמם סכין - עם ידית מעץ או משהו כזה) ופשוט לחתוך איך שאתה רוצה (מישהו אמר גור-אריה?
). זה כל מה שיש לי.

eranglr

New member
כמה דברים

1) זה היה מהיר - תודה 2) אני רוצה שהבובה תהיה כמה שיותר אמיתית (כן.. אני קצת שרוט) 3) הרעיון עם הקלקר פנטסטי, רק שלפסל זאת לא הבעיה, אבל איך בדיוק לבצע את צביעת הפנים באופן המדויק ביותר ? זאת משימה קשה.. אפילו לאנשים בעלי כישרון ציור. ואיפה לעזעזאל מוצאים חתיכת קלקר ענקית ? כמה זה עולה ? איך אני אסחב את זה באוטו... תודה

תלאבובה

New member
"קשה.. קשה.. "

התשובה שלי לפיסול היא: 1. תמצא אנשים מוכשרים 2. תקנה המווון צבעים.. (גואש יכול לעשות פלאים!) 3. שוב אני מציעה את רעיון הדפסת הפרצוף - אתה יכול אפילו להדביק אותו על הראש של הבובה שיהיה מקלקר, ובצורה עגולה. רק להבליט את האף וזהו, זה ייראה טוב. אני אסביר שוב אם לא היתי ברורה : מדפיסים בגודל אמיתי את הפרצוף ומדביקים אותו לכדור אליפטי מקלקר - בגודל הפרצוף. את האף אתה מבליט בעזרת הדבקת קלקר (כמו כן אתה צריך לגזור מההדפס חלק מהאף כדי שיוכל לבלוט) קאפיש? 4. איפה להשיג קלקר? וואלה, תעשה כמה טלפונים יש מלא חברות או אנשים שקונים דברים מקולקרים וזורקים אח"כ את הקלקר, לא? אפילו חברות רהיטים, אלקטרוניקה.. נו אתה מרכז, אתה יודע מזה.. (מדברת אחת שהסתובבה בכל המסעדות של ת"א כדי להשיג קופסאות שימורים לגוזניקים..) 5. איחלתי לחייל בהצלחה, אביגיל

LeonardoDV

New member
קלקר

אני בתקופה הסטודנטיאלית שלי עבדתי המון בקלקר. הייתי מפסל פסלים בגודל טבעי של בני אדם , בעלי חיים ומבחר ייצורים מיתולוגיים לכל מיני ארועים. אני הייתי קונה גושי קלקר ענקיים במפעל ברחוב הברזל, אחרי המוסך של פיאט, אני לא בטוח שזה עדיין קיים. בכל מקרה תכין את עצמך לעבודה קשה של גילוף באמצעות מסור ידני או מחט חשמלית בתור שלב ראשון. אחר כך גילוף פרטים עם סכין יפאני ולבסוף ליטוש עם נייר לטש גס ואחר כך עדין. ניתן ליצור גימור על-ידי ציפוי הפסל בגבס וצביעה בציבעי אקריליק. יש גם דבק מגע מיוחד לקלקר שנמכר בורטל ברחוב שדרות בן-צבי בת"א. דרך אגב קלקר זה פוליסטירן מוקצף.

eranglr

New member
עזרת לי מאוד השאלה היא

איפה בדיוק ברחוב הברזל ? אני יכול להתקשר לאיזה מקום ? כמה עולה העניין הנ"ל ? לגבי העבודה - אין לי בעיה לעבוד קשה, בעיקר כשיש 50 אנשים שעוזרים לי... עוד שאלה - מה הכוונה בציפוי גבס ? למה זה טוב בדיוק ? איזה סוג גבס ? תודה ערן

LeonardoDV

New member
תשובות

אני באמת לא זוכר את מספר הרחוב זה או 2 או 4 כלומר תחילת הרחוב מצד ימין וגם לא זוכר את שם המפעל, פשוט עבר זמן רב מאז גילפתי בפעם האחרונה קלקר. הכוונה בציפוי גבס, זה להכין תערובת יחסית דלילה (יוגורט) של גבס פשוט שקונים בכל חנות לחומרי בניין או רשתות עשה זאת בעצמך וכ"ו. הסיבה היא שלקלקר יש טקסטורה של קלקר ואם אתה מעוניין בגימור שנראה כמו אבן צריך לצפות. את פעולת הציפוי עושים עם מברשות צבע ובידיים, ולאחר מכן ניתן להחליק את הפסל בליטוש. סיבה נוספת לציפוי היא שהצבע נתפס טוב יותר על הגבס מאשר על הקלקר.

eranglr

New member
הבנתי,

וצבעי גואש תופסים ? אני יודע שאקריליק יקרים בטירוף בשביל משימה של צביעת 10 בובות בגודל בן-אדם (או יותר גדול)...

LeonardoDV

New member
הכי זול

צבעי פוליקריל כאלו שצובעים איתם קירות, ויש גם מגוון עצום של גוונים.

תלאבובה

New member
ועוד יותר זול

חנות הכל בשני שקל (אני הלכתי לזאת בקינג גורג) סט של צבעי גואש ב2 שקל. אמנם לא הרבה אספקה.. אבל אתה יכול לקנות כמה כאלה ולדלל במים. חוצמזה תכלס אתה לא צובע את כל הגוף רק את הפרצוף, הידיים...

eranglr

New member
הבעיה שלי זה הקלקר ../images/Emo5.gif

וכמובן - איך לבצע העתק "ראש" מדויק

תלאבובה

New member
ערן, ערן, ערן...

כמה שהשם יפה הקליטה לא משו משו
סתם סתם. 1. לגלוש באינטרנט ולמצוא את הפרצוף המבוקש, רצוי בגדול 2. להדפיס בגודל של ראש. 3. לגזור 4. להדביק על קלקר בצורה של ראש 5. איחלתי לחייל בהצלחה. סמל במי"ל אביגיל.

LeonardoDV

New member
עכשיו נזכרתי בעוד משהו

בחנויות שמוכרות בובות לתצוגה בחלונות ראווה, ניתן לקנות ראש מקלקר. אם תוסיף לראש הזה "איפור" פאה, שפם או זקן, אני מניח שתוכל להגיע לתוצאות לא רעות.

למעלה