איך מטפלים.....

pimpumon

New member
איך מטפלים.....

שלום רב, אני בן 33 גרוש כחצי שנה וצריך עזרה באופן דחוף לא אספר את כל הסיפור למרות שזה יהיה ארוך זה לא כל הסיפור... הכרתי בת זוג ויצאנו שנתיים אחרי זה התחתנו וניסינו להביא ילד לעולם 6 שנים(ביחד 8 שנים) ,היו לנו 10 הפלות והמערכת יחסים שלנו בשנתים האחרונות היתה לא טובה...סבלנו יחד,כל אחד בדרכו שלו,היא ברצון לחום אהבה מגע ואני בשקט עם עצמי ,מלא כעסים ולא מדבר סגור! העלנו את רעיון הגרושין לאחר שלא הייתי מוכן למצוא פתרונות אחרים להביא ילד כפונדקאות ואימוץ,היה לי קשה עם זה בשלב הזה.והחלטנו להתגרש...יום לפני הרבנות היא מודיע לי שהיא בהריון אך אני הייתי בשלי להתגרש,אחרי 9 הפלות לא נראה לי הגיוני שזה יצליח מה גם שאם נדחה את הרבנות הם יעשו לנו קשיים בעתיד אך יחד עם זאת אמרתי לה שזה שמתגרשים לא אומר שנפסיק את החיים שלנו יחד... מאז הגרושין היא תמיד נתנה לי תחושה שהיא כאן איתי (למרות שגרנו בנפרד עוד קצת לפני הרבנות)והיא רוצה לחזור והיא בקשר טוב מאוד עם אמא שלי ואחותי והבנות שלה ותמיד ראיתי אותה כממתינה לי,אני הייתי עסוק רק בפצע הנפשי העצום שלי ולא היה לי טוב גם אצל אמא שלי(חזרתי לאמא שלי אחרי שנפרדנו) והיא כמובן עברה הפלה ,אבל אני לא הייתי לידה לא פיזית ולא נפשית(הייתי שקוע בפצע הנפשי העצום שלי) ולמרות הכל הצעתי לה להיות בהפלה והיא לא רצתה. לא היו לנו ריבים על כלום בגרושין,כבוד הדדי ואהבה. ברגע שהיא סיפרה לי שהיא יוצאת עם משהו כאילו נתנה לי סטירה מצלצלת והעירה אותי(הפסקתי לחשוב על כאביי) ,אני רוצה אותה ורק אותה למרות כל הבעיות שיש לנו בקשר ומעוניין לתקן ולשנות וליצור מערכת חיים שונה לחלוטין,הכנתי תוכנית עם לו''ז איך נשנה את כל הדברים שהיו לא טובים בקשר שלנו. היא רוצה שאני אקבע לנו טור לטיפול זוגי,קשה לה להחליט ,בטוח שאם היא תחזור הרבה דברים ישתנו ביחסים: כבוד הדדי,נבנה שוב תחביבים משותפים,נעשה פונדקאות, ועוד... איך אני מחזיר אותה לחיקי?אני מוכן לעשות כל דבר בעולם! טיפול זוגי? יעוץ זוגי? גישור? אשמח מאוד לתשובה מהירה

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה מהירה ../images/Emo13.gif

לא מבין מה הבעיה. היא ביקשה שתקבע תור לטיפול זוגי? תעשה את זה וזהו. הרי לך התשובה. [יצליח? לא יצליח? זה לא ממין העניין. אתם רוצים לנסות - אז נסו.] לשאלה אם טיפול או ייעוץ או גישור: גישור זה משהו אחר, וזה לא קשור למצבכם. בגישור הדגש הוא על פתרון בעיה מעשית, כשאמנם יש בזה גם הבנה של הצרכים והמניעים של שני הצדדים. אבל המטרה היא לא טיפולית. אתם צריכים משהו טיפולי. ואגב, "טיפול" ו"ייעוץ" זה עניין סמנטי. --- ותתכונן: היום הפורום במצב רוח קרבי... תיכף מגיעים הכיסוחים. ראה הוזהרת.

שמע

זה מסוג הסיפורים המורכבים, שאין עליהם תשובה פשוטה- תעשה ככה וככה. ממה שאתה מספר לא ממש נעזרתם בתמיכה חיצונית במהלך כל הנסיונות הכושלים והכואבים להביא ילד, זה מסע שנועל על מטרה באופן אובססיבי, שמשרה סטרס מתמיד על המערכת, סטרס קשה ששוחק, הופך את הדרך להביא ילד למשהו 'סטרילי', מכני ומנוכר, ומן הסתם פוגע במרקם העדיו של האינטימיות הזוגית. כל מה שאתה מספר הוא ללא ספק גם תולדה של מה שעברתם. אבל לא רק. מהדרך שבה גוללת את הסיפור, אני מרגישה שכל הזמן הזה שהיא 'לא הצליחה' להביא ילד לעולם, היא הייתה אצלך בהולד ברמה הנפשית, בתקופת ניסיון. כלומר, זה ש'לא הצליחה לעשות את זה' בדרך הפשוטה והטבעית נתפס אצלך 'ככשלון' שלה, שהרחיק אותך ממנה ופגע ביכולת שלך לקבל אותה באופן מלא, כמו שהיא, לא מושלמת. היא מצידה קיבלה אותך 'בלי תנאים', גם כשלא תמכת, ולא היית לצידה ומצב הזה היה לך 'פור גרנטד' עד שקלטת שהיא יכולה גם 'לוותר' עליך. להבדיל אלף אלפי הבדלות יש כאן למטה על העמוד פוסט של 2r4, שמתכתב לי עם מה שאתה מספר ברמת התקשרות אל בת הזוג. אם אישתך/גרושתך משתפת פעולה בטיפול זוגי זה טוב ונחמד, ומומלץ לבדוק בפורומים של בעיות פוריות מי הם אנשי מקצוע שיש להם נסיון בתחום, ולא 'סתם' מטפלים זוגיים, אבל אני סבורה שיותר חשוב שתעבור מסע היטהרות, עם עצמך. לא פירטת הרבה, אבל מכאן נשמע שיש לך הרבה מאוד אישיוז לפתור, איתה או בלעדיה.

niva99

New member
האם ידוע מקור הבעיה ?

סיפרת שהסתגרת בתוך כאבך. הבנתי שעברתם כיברת דרך ביחד עד לפירוד [ אגב, מי יזם אותן ?] מה גורם לך לחשוב שהפעם הכל יהיה שונה - האם זה רק האיום שיש קנדידט חדש אצל גרושתך ?

pimpumon

New member
תודה על התגובות...וקצת תשובות

אני הייתי לצידה כל הדרך עד השלבים האחרונים ,שרציתי להוריד הילוך,והיא היתה באובססיה של עוד ועוד נסיונות!היא רצתה חום ואהבה ואני הסתגרתי בעצמי ולא יכולתי להתמודד עם עוד ועוד כישלונות. מי יזם את הפרידה...היה לנו ממש רע,שנינו סבלנו ודיברנו על זה אני תקופות ארוכות הסתגרתי עם עצמי והיא היתה רק לוחצת שוב ושוב ,ובשיחות שלנו יחד היא הציעה להתגרש אז אמרתי לה שתלך לרבנות אבל לא היה לה את האומץ/רצון (וכמו במשחק של פוקר מי יש לו יד טובה יותר)הדברים התגלגלו שאני זה שדחפתי לכיוון... מה גורם לי לחשוב שיהיה שונה...אני לא חושב אני בטוח!עכשיו אנחנו נבוא בהבנה לקשר שיודעים את כל הבעיות ואת הפתרונות ואני מוכן ללכת על הפתרונות שלא הייתי מוכן קודם!מה גם שיש דברים נוספים שאני מוכן לעשות היום אחרת,הבנה אמיתית וכנה של כמה דברים שפגעתי בה במשך הקשר ואני לא אעשה ! הקנדידט-רק נתן לי את הזעזוע של להתעורר או עכשיו או לעולם לא!

niva99

New member
בכנות

שמחה שהגעת לתובנות ולא משנה כרגע הדרך הקשה מכירה מקרוב זוגות שהסוף היה שונה מאחלת לשניכם פרק ב' מוצלח - כולל הרחבת המשפחה.

hagitoby

New member
נשמע שהפקת לקחים

רק לאחר הסטירה,תלמד מהטעויות ותנסה לשפר,כשתפגשו שוב. אבל אל תחזור לסורך ותפיק מהקשר עד כמה שאפשר.

למעלה