איך מטילים את הפצצה?

odyeli

New member
איך מטילים את הפצצה?

הי,
אני רוצה להיפרד מבעלי. אני לא רוצה להיכנס לסיבות למה אבל הסיבות הן קריטיות ולא ניתנות לפיתרון.
אין לנו אפשרות להמשיך לחיות יחד כמשפחה. לחיות יחד זה להיזרק לרחוב עם חשבון בנק מוגבל. האפשרות היחידה שלי היא ללכת לגור אצל ההורים שלי עם הבנות שלנו. אחת בת 9 והשניה בת 13.
ההורים שלי גרים בעיר אחרת, ואין לי מושג איך אני מודיעה לבנות ואיך להקל עליהן את המעבר. הגדולה קשורה מאד לחברים שלה פה והיא תיקח את זה קשה נורא. הקטנה עוד איכשהו אולי תסתגל חברתית.
איך אני עושה את זה?
מתה מפחד שהגדולה לא תרצה לבוא איתי.

נעמי155

New member
חושבת

שאל לך לעשות צעד, בטרם תיוועצי בבר סמכא כלשהו, אולי אפילו יועצת בית הספר, בשלש ראשון, מבלי ליידע את הילדה.
השינויים בהרכב התא המשפחתי, קשים דיים עבור הילדים, אז לעקור אותם מהסביבה המוכרת ומהחברים, זה בבחינת חטא על פשע.
אני מאמינה שכל ההשלכות נלקחו בחשבון ולפעמים פשוט אין ברירה.
אז קודם כל להתגבש על ההחלטה ולהיות משוכנעת שזה מה שאת הולכת לעשות, ורק אז לערב את הגורמים הרלוונטיים
מקווה שהדברים יסתדרו , ותתבדי לגבי החשש שלך.
בהצלחה רבה.

odyeli

New member
תודה

מן הסתם הילדות יעברו לבית ספר אחר, וזה יקרה כבר בשנת הלימודים הבאה. האם הכוונה לערב את יועצת ביה"ס הנוכחי או הבא?

נעמי155

New member
בנוכחי

הרעיון הוא לנסות יחד למזער נזקים ולבשר לה את הבשורה בדרך, שעל פניו, תראה כמו הדרך הטובה או הנכונה ביותר.

קודם כל להתייעץ עם בעלי מקצוע

עו"ד
פסיכולוג ילדים
מגשר/ת
&nbsp
אחר לפעול.
&nbsp
ונראה לי שקודם בעלך צריך לדעת על זה, ורק אחר כך בנותייך

odyeli

New member
תודה אבל

אם היה לי כסף לבעלי מקצוע, נראה שהייתי משלמת איתו שכר דירה ונשארת בבית.
אני לא חושבת עדיין על גירושים, אם כי יש סיכוי שזה יבוא מאוחר יותר.
הפיתרון למצבנו מחוסר ברירה הוא שנגור עם ההורים. אבל אין אפשרות שביחד.
תהיה לו הזדמנות לשקם את עצמו ואת חייו אם הוא יגור אצל הוריו. אני כבר לא יכולה לתקן אותו. ניסיתי יותר מדי שנים.
כמובן שקודם הוא ידע על זה, דיברתי איתו על זה כבר, נראה לי שהוא לא מאמין שאני באמת מתכוונת לזה. אבל רק כשנגיע להחלטה שזה הצעד שנעשה, נדבר עם הבנות.

בדד1

New member
אין ספק

שאת רואה את המצב בעיניים מפוכחות,
האם את עובדת?
האם לקחת בחשבון שאם אתם לא מסוגלים לשלם שכר דירה סביר להניח שלא יהיה לו כסף למזונות?
האם לקחת בחשבון שהמזונות היחידים שתקבלי הם אלה שתצליחי לקבל מהביטוח הלאומי
וגם זה בהנחה שאם את עובדת את משתכרת פחות מ5000 ש"ח?
אם אחת התשובות לשאלות האלה היא למה, את צריכה ייעוץ מקצועי לפני שאת מתגרשת
(גם ככה רצוי שתקחי - זו אחת ההחלטות הכי קשות שתעשי בימי חייך וההשלכות הכלכליות שלה הן להרבה שנים)

למעלה