איך מחשבים היוון היפרבולי של פרט לא מתוחכם??

moxer

New member
איך מחשבים היוון היפרבולי של פרט לא מתוחכם??

תודה

shaharg3

New member
לא מצאתי דוגמאות לשאלות כאלה

אבל נראה לי שפשוט עושים לגרנז' רגיל לפונק' התועלת בתקופה הראשונה כאשר המגבלה היא C1+C2+C3=W. לעומת זאת בפרט מתוחכם המגבלה היא C2+C3=W2 ומשתמשים בפונק' התועלת של התקופה השנייה ולאחר שמוצאים את הפתרונות לC2 וC3 כפונק' של W2 מציבים אותם בפונק' התועלת הראשונה ע"מ למצוא את C1.

moxer

New member
תודה.. אבל ..

לא כל כך הבנתי... אתה מציב בפונקציית ה- מקורית של התקופה הראשונה את מגבלת התקציב של c1+c2+c3 ואז גוזר לפי c1, ולי c2 וכך מוצא גם את c3 באמצעות w ואז מה השלב הבא מפה , ? תודה

shaharg3

New member
כמו שאמרתי

לא מצאתי שום דוגמא לשאלה כזאת ואני מניח שזאת הסיבה כי אין מספיק נתונים לפתור עד הסוף אלא רק כביטוי של W.אני מניח שאם תהיה שאלה על פרט נאיבי תהיה משוואה נוספת או נתון נוסף שיאפשר למצוא את C1,C2 וC3. דרך אגב,אתה יודע אולי במקרה איך פותרים את שאלה 6 במבחן תשס"ט מועד א בחלק ב??

תותחנים

New member
הסבר לפתרון פרט נאיבי

לוקחים את פונקצית התועלת המקורית, ועושים לגראנג' עם המגבלה וגוזרים לפי C1, C2,C3. מקבלים מספרים של מה התצרכת שהפרט מתכנן לכל תקופה. אח"כ לוקחים את פונקצית התועלת של התקופה השניה (יהיה נתון, למשל C2^0.5+0.8*C3^0.5) עושים לגראנג' עם מגבלת התקציב: C2+C3=8000-C1 גוזרים לפי C2 ולפי C3 ורואים שהתצרוכת שהפרט מתכנן עכשיו ל-C2 היא שונה ממה שמצאנו בשלב הראשון. לכן זה פרט נאיבי ולא מתוכחם. מקווה שיצא ברור

shaharg3

New member
מה שאתה אומר בעצם

שעושים בדיוק כמו פרט מתוחכם רק שהפעם מתחילים מהמשוואה הראשונה?? השאלה אם מקבלים תשובה סופית ומספרית לC1 C2 וC3?

תותחנים

New member
כן ומקבלים תשובות מספריות

רואים אפילו שמקבלים 2 פתרונות שונים ל-C2 ולכן בעצם מדובר בפרט נאיבי. בפרט מתוחכם קיבלנו רק פתרון אחד ל-C2

moxer

New member
אני הבנתי שהחישוב הוא: ל

להציב את המגבלה c1+c2+c3=w, כלגרנז' בפונקציית תועלת תקופה 1 ואז לגזור לפי c1 לפי c2 ולפי c3 ואז אפשר לבטאות הכול באמצעות c1 ואז מציבים במגבלה c1+c2+c3=10000 (נניח ש- 10000 זה סה"כ העושר) מציבים את כל הנתונים שמצאנו באצעות c1 וכך יש מגבלה עם נעלם אחד...ומוצאים הכול

תותחנים

New member
אתה לא מתייחס לשלב השני

אני גם עושה כמוך אבל אז ממשיך לשלב השני. (הפרט הנאיבי הגיע לתקופה השניה, מתחרט על מה שהוא עשה ומחשב מחדש). צריך להראות את החישוב מחדש של C2 ו- C3

moxer

New member
ואיך עושים את השלב השני הזה? לוקחים את מגבלת

תקציב c2+c3=w2 מציבים בלגרנז' בפונקציית תועלת תקופה 2 , ומה מציבים במקום w2 ומה גוזרים? תודה

תותחנים

New member
הסבר

אם ההכנסה היתה נניח 8000 ובתקופה C1 צרכנו 3500 אז W2 יהיה שווה ל4500. (8000-3500) המגבלה תהיה: C2+C3=4500 גוזרים את פונקצית הלגראנג' לפי C2 ולפי C3. ממשיכים ומגלים מה יוצא C2 ו-C3. התוצאות יהיו שונות ממה שגילינו בהתחלה מכיוון שזה פרט נאיבי שמתחרט על מה שהוא תכנן

moxer

New member
אבל את זה ש- w2 4500 גילינו משלב 1 זה בסדר?

ואת זה מציבים בלגרנז' של תועלת תקופה 2 נכון?

למעלה