איך מוצאים שידוך?

קליט

New member
מעדיפים למצוא שידוך דרך חברים ומשפחה

גם דרך שדכנ/ית שקבלת עליה המלצה שהיא מנסה להציע הצעה מתאימה . *תוכל להתרשם אם ההצעה מתאימה ע"י שיש לכם השקפה ושאיפה משותפים, ושההצעה מוצאת חן בעינך, יש לכם נושא שיחה משותפים, ונעים לכם יחד, ומאוד נחוץ שתהיה לה (ולך) תכונות טובות, חלק מהנתונים אצלה -תוכל להתרשם בעצמך, וחלק אחר חשוב ונחוץ מהנתונים שלה לא תוכל לדעת עד שתברר עליה, ותקבל עליה מידע אמין ממישהוא שרוצה בטובתך . *כדאי שתקרא חומר בנושא, כאן בפורום, בהתחלת הספר הבית היהודי חלק א` מאת הרב שמחה כהן, הספר "מפנקסה של שדכנית", וגם לרב יואל שוורץ יש ספר בנושא, וגם את הספר "שידוכים וזיווגים" בהוצאת פלדהיים, וגם ברחבי האינטרנט יש לא מעט מידע בנושא . >>ואתה לא גומר שידוך עד שאתה משוכנע שזה - זה . בהצלחה !

אם יש עניין חד כיווני?

והיא לא מעוניינת או שאני? אני לא מחפש מישהי כמוני אבל כן שהתקשורת תהיה מצוינת ויהיה בינינו מתח, אני לא כ"כ סומך על המשפחה ולחברים שלי יש סגנון לגמרי שונה משלי. מהו הזמן המומלץ לצאת ביחד לפני שמחליטים להתחתן? יש לך שדכן/ית מומלץ?

קליט

New member
חשוב מאוד שיהיה לזוג השקפה דומה ושאיפות משותפות בחיים

כדאי שתהיה התאמה מירבית בין בני הזוג, כי איש ואישה - הם 2 עולמות שונים . *חשוב שתרגיש שזה זה, אם אתה מברר עליה לעומק אז מספיק פגישות ספורות, כי זה לא סיפור גדול להתרשם שיש התאמה ומציאת חן וכיון משותף בחיים . *חשוב ביותר שתתיעץ עם איש חכם ומנוסה שידריך אותך בקטע הגורלי הזה . *אם אין רצון מצד הצד השני אז אפשרי לשלוח שדכנית מוכשרת שתנסה שוב . *קבלתי המלצה חמה על השדכנית אסתר בן אלי, יש לה אתר בנט . לציבור הדתי הרב אבינר ממליץ על משרד השידוכים "ישפה" . בעיקרון לא מומלץ לשלם לשדכנית או למשרד שידוכים - אם אין לך המלצה עליהם . *כדאי גם לנסות אתרי שידוכים במחיר לא יקר מדי, הסיכויים שלך טובים גם באתרים קטנים וחינמיים כמו "שדכנט", ב"שדכנט" יש גם רשימת אירועים שאפשר לצאת ולהכיר פנויים פנויות . *תמשיך לברר על שדכניות מומלצות, שדכניות מומלצות -מקבלים מפה לאוזן . *אפשר גם לקנות בחנויות ספרי קודש "פלדהיים" חוברת מומלצת עם רשימה של מאות שדכניות איכותיות לציבור החרדי/דתי/מסורתי, מחיר החוברת 25 שקל . *אין כ"כ מה לחשוש לעבוד עם שדכניות שאין לך המלצה עליהן, שדכנית שהיא מבלפת אז מהר מאוד תדע מזה, ותהיה מוכן שחלק מהענין זה מפגשים מאכזבים . בהצלחה !

למעלה