איך מוצאים פסיכולוג?

איך מוצאים פסיכולוג?

בעברי ניסיתי כבר פעמיים ללכת לפסיכולוג. פעם אחת גבר ופעם אחת אישה. עם שניהם סבלתי נורא. הגעתי עם המון מצוקות רגשיות ולא ידעתי איך להביע אותן. הרגשתי לא בנוח. הפסיכולוג אמר לי לדבר ולספר וכמעט ולא שאל שאלות. הרגשתי לא בנוח ולא ידעתי מה להגיד, הרגשתי שאני צריכה להגיד דברים מסוימים אפילו אם הם לא בדיוק האמת או לא בדיוק מה שאני רוצה לומר כעת. הפסיכולוג לא הוביל אותי ולא עזר לי. גם אם שאל שאלות הן היו מוזרות ומעין "מגמתיות" כאילו הוא ניסה להוביל למקום מסוים שבכלל לא התחברתי אליו ולא הבנתי למה הכוונה. יצאתי תמיד מהפגישות בתחושת הקלה (שזה נגמר) ובזמן הפגישה הייתי לחוצה וככה הבנתי שזו לא המטרה ולא לשם כך באתי. ולכן הפסקתי את הטיפולים. אני מרגישה צורך לדבר עם מישהו, לפרוק, להתייעץ. שמעתי בעבר על אנשים שהיו בטיפול פסיכולוגי שנורא עזר להם, והם הרגישו שם כל כך בנוח. איך מוצאים פסיכולוג כזה? אין לי מישהו שאני מכירה שיכול להמליץ לי. הייתי מעדיפה שלא ללכת לפסיכולוג בקופת חולים.. ומצד שני לא לשלם סכומי עתק שיגמרו לי את המשכורת. אני ממש מיואשת. אני זקוקה לזה. עצות? תודה :)

yonadavg

New member
שלום סיידר צלול

כמו בקשר, כך גם בטיפול, חשוב להעביר לצד השני את הצרכים והתחושות שלך. אם את חשה לא בנוח מול מטפל, כדאי לשתף אותו בתחושה עצמה ולא להגיד דברים רק כדי שהצד השני יבוא על סיפוקו. פעמים רבות האינטראקציה בטיפול משקפת קשרים שיש לנו בחיים. את מוזמנת לבדוק עם עצמך האם ההתנהלות בטיפול מזכירה לך גם קשרים ממשיים מחייך.

גרא.

New member
סיידר צלול,איך הגעת למטפלים האלה?המלצה? או

שלא היו אחרים?.לעיתים,אם המטפל משותף בתהליך בחירת המטפל,יש סיכוי לאינטראקציה טיפולית יותר רלוונטית.

הגעתי מהמלצה

ולאחר מכן הרגשתי לא בנוח עם עצם העובדה שהמטפל מכיר אנשים מסוימים בחיים שלי, או נמצא בקשר כלשהו עם ההורים שלי. (אני יודעת שהוא ישמור על פרטיותי ולא יגיד דבר. אך בכל זאת משהו בזה חסם אןתי עוד יותר...). בנוסף, הלכתי לפסיכולוגית ביישוב שלי, וכל פעם חששתי שמישהו שאני מכירה יראה אותי מגיעה אליה וזה הביך והלחיץ אותי.

גרא.

New member
סיידר צלול,לא ברור מדוע אינך רוצה לפנות

לקופ"ח.אינך חייבת לעשות את זה ביישוב שלך,אלא את יכולה למצוא מטפל טוב גם בסניף עירוני קרוב אלייך.כל קופה משתתפת בקרוב לחמישים אחוז מעלות שכר שעת טיפול במשך 30-60 שעות בהתאם לנסיבות.אמנם נפתח לכל מטופל תיק טיפול,אלא שעקרונית הגישה למידע אינה אפשרית ללא הסכמתך בכתב.יש אפשרות לקבל גם טיפול מסובסד בקלינות הפסיכולוגיות שיש בכל אוניברסיטה,תלוי אם את אינך רחוקה מדי,ויש עוד אפשרויות.לשאלה ,איך בוחרים פסיכולוג,התשובה,תלוי לאן את פונה.שכן יש הבדל אם נאמר לך,זה המטפל שלך,או שאת מקבלת רשימה של מטפלים בדרך כלל זה קורה בקופת חולים,ואז את יכולה לבחור.איך? אם זה יקרה,תחזרי לאן ואסביר את הגישה שלי.

גרא.

New member
סיידר צלול,בהנחה שבידך רשימה די ארוכה של

פסיכולוגים קליניים שבהסדר עם קופת חולים,כדאי שתעשי מיון הדרגתי כדלקמן: 1.מיון ראשוני לפי מין המטפל,אם זה משמעותי עבורך. 2.מיקום הקליניקה.אם יהיה עלייך להפגש פעם או פעמיים בשבוע,,יש חשיבות לקירבה ולנוחיות ההגעה של הקליניקה. 3.מיון לפי וותק/נסיון טיפולי.הכלל הוא ,ככל שמספר רשיון משרד הבריאות גבוה יותר,למטפל פחות שנות וותק ונסיון.אמנם יש מצב בו פסיכולוגים מתחילים יכולים להיות מטפלים מצויינים,אבל על פני,יש המון חשיבות לוותק ולנסיון. 4.המטרה להגיע למספר מטפלים נמוך,מעשר או אפילו רק כחמישה.כעת כדאי להתקשר טלפונית לכל אחד מהללוףלקבוע פגישת הכרות קצרה,אפילו בתשלום אם אפשר רק חלקי.המטרה בהכרות הו,להתרשם מקליניקה,מהתעודות על הקיר,מהאווירה,מהנכונות של המטפל לעזור.האווירה בפגישה.כימייה עם נוצרת וכדומה.די קשה בפגישה הראשונה,אבל בהמשך,כבר יהיה יותר קל.תוך כדי הפגישה ולאחרייה,יש מקום לתת לאינטואיציה שלך לעזור לך בהחלטה.לרוב זה עובד היטב.כל זה משום שהמלצה אישית של בן משפחה או אדם אנונימי על הצלחה טיפולית עם מטפל מסויים,אינה ערובה שטיפול איתך יהיה דומה. וזה עקב השונות בבעיות,בנסיבות ובאינטראקציה.לכן אני מאמין שרק אם את יכולה להפגש לפני החלטה על טיפול עם כמה מטפלים,יהיה לך קל יותר להחליט מי מתאים לך יותר.בהצלחה.

תודה רבה!

איך ניתן להגיע לרשימה הזאת? ממי מבקשים? האם חובה לפנות לרופא המשפחה?

גרא.

New member
סיידר צלול,את יכולה פשוט לפנות למזכירות הקופה

אפשרות נוספת,היא ,לפנות ל-2700* אם את בכללית.מניח שגם לקופות האחרות יש מרכז מידע כזה.

למעלה