איך מודיעין?

Angel972

New member
היי יעל ../images/Emo13.gif

גם אנחנו כזוגות רבים בעיר מודיעין עובדים מחוצה לה, ולא ממש בסביבה. אנחנו מסתדרים יופי עם שני ילדים ... מה שחשוב זה לקחת בחשבון שאם עובדים קצת רחוק, אין מנוס מלהחזיק שני רכבים, כי להתנייד באוטובוסים די קשה, וביננו - עם ילדים זה מאוד קשה להיות עם רכב אחד. מגוון המקומות שציינת - ירושלים, לוד, airport city ועוד, מכילים המון חברות הייטק, מה שאומר שבטוח שניתן למצוא עבודה כמזכירה או אפילו כמדריכה, מתורגמנית (יש אפילו כמה כאלה פה בפורום
) או כל מקצוע אחר ... יש המון סיבות להגיע לעיר הזאת, ויש גם כמה סיבות שלא ... השאלה היא כיצד את ובעלך לעתיד עומדים בפקקים לדוגמא ... או בעיר שהיא לא בדיוק "עיר ללא הפסקה" ... את הסיבות למה כן לבוא לפה ... אני לא אפרט ... אבל זה בגלל שיש כל כך הרבה סיבות שכאלה ...
ואגב - המרחק לירושלים ברכב, הוא חצי שעה בשעות הבוקר ... אז ... שלא יספרו לך סיפורים

imassia

New member
גם אנחנו אוהבים את העיר

ודווקא בעלי עובד במודיעין ואני בתל אביב.
אני שוננננננננאת את הפקקים. אבל מאוד אוהבת את העיר והאנשים בה. בעיניי זה גן עדן לזוגות עם ילדים. זוגות בלי ילדים נוסעים לבלות בתל-אביב וירושלים. בכל המקומות שציינת יש עבודה והמרחק ממודיעין לא מהווה שיקול לקבלה לעבודה.

עזבת הוראה בשביל מזכירות?../images/Emo12.gif

למה? יותר מעניין לעבוד בתור מזכירה מאשר בהוראה? לא משנה, בכל אופן נראה לי שדווקא בתחום ההוראה יש לך יותר סיכוי למצוא עבודה מאשר במזכירות... מה שלא יהיה..שיהיה לכם בהצלחה

blue43

New member
ברוכה הבאה לעיר. בחירה נכונה.

אגב, גם אצלנו האישה עובדת בתל אביב ואני (הבעל) עובד במודיעין. סידור נהדר מבחינתי- קצת פחות טוב מאספקט של אשתי. אבל, הייתי בדרכים מספיק שנים כדי שעכשיו קמת אוכל להרשות לעצמי את הלוקסוס הזה של עבודה ליד הבית.

chili3

New member
איך מודיעין...

אנחנו גרים במודיעין שנה וחודשיים ומאוד אוהבים לגור פה. קצת מיתרונות העיר... כמה שבועות אחרי שעברנו למודיעין, הוזמנו למנגל אצל השכנים ומאז אנחנו עושים איתם ארוחה אחת לשבועיים בערך. גרנו 4 שנים באותה דירה בגבעתיים וחוץ משלום לא היה לנו קשר עם השכנים. שבוע שעבר הייתי בערב קריוקי כיפי עם חברי הפורום הזה, ואני חושבת שערב כזה יכול להיות רק במודיעין. חוץ מזה יש מלא גנים ומרחבים. בקיצור עיר שכיף לגור בה ויש בה אנשים נפלאים (לפחות הרוב). אבל...(ועכשיו החסרונות) אין פה כמעט מקומות עבודה. אני עובדת בירושלים, בעלי בהרצליה וזה ממש לא קל לסוע רחוק כל יום הלוך-חזור. שנינו חולמים לעבוד קרוב! אם את רוצה לעבוד כמזכירה, לא תיהיה לך בעיה למצוא בירושלים/תל-אביב/רחובות. אבל במודיעין דווקא יש לך סיכוי למצוא עבודה בהוראה. ממליצה לכם לעבור לגור פה בשכירות ולראות איך אתם מסתדרים.

imassia

New member
מנפצת את אשליית ההוראה

אוכלוסיית המבוגרים במודיעין כוללת כ-30% מורים/מורות, 30% אנשי צבא ו-30% אנשי היי-טק. טוב זה לא מדוייק אבל קשה למצוא עבודה בהוראה בעיר. אפילו למורות עם נסיון. בינתיים דחוסים 40 תלמידים בכיתה ואף אחד לא שש לגייס עוד מורים ולצמצם את עומס הכיתות. ומנסיון של מורה שברחה מהמערכת הזו - מזכירה עדיף!

yoelth

New member
../images/Emo26.gifדרושה מורה למתמטיקה

שתסביר לנו איך זה שבעיר בה 30%מורים 30%אנשי צבא ו-30% אנשי היי-טק, בכל זאת אנחנו (היתר) מהווים רוב מוחץ???

Angel972

New member
אתם לא מהווים רוב מוחץ ../images/Emo13.gif

כנראה שלא הבנת ... 30% ו 30% ו 30% ... עובדים מחוץ למודיעין והמורים ... עובדים במודיעין בגלל זה קשה למצוא פה עבודה בהוראה

yoelth

New member
חשבון פשוט

30 אחוז ועוד 30 אחוז ועוד 30 אחוז - אז שאלתי את עצמי איפה כל היתר? עובדי המדינה,עובדי העירייה, אנשי מכירות, אנשי נדל"ן, בעלי מקצועות חופשיים כמו עו"ד,נהגים, נותני שירותים למינהם (שנותנים 10% הנחה למי שבא מהפורום) ועד ועוד ועוד, אז אולי לא רוב מוחץ, אבל בוודאי לא 10 אחוז בלבד...

Angel972

New member
תשמע ... אני מוכן לתת לכם להיות

20% מסך האנשים, בתנאי שיתחילו לתת לנו 20% הנחה במקום 10

imassia

New member
LOL

יאללה פסדר 20% לכל השאר אם אנחנו מקבלים 20% הנחה. ובכל מקרה בעיר של 60000 תושבים(כולל מכבים-רעות), כל 60 המשתתפים הקבועים בפורום נכנסים לתוך 10% - לא?! הצעת גישור: 25% מורים, 25% אנשי צבא, 25% היי-טק, 25% השאר

yoelth

New member
Imassia יש בעיה

אני מכיר אחד שהוא : מורה למחשבים בצבא.......איפה נשבץ אותו?

chili3

New member
אבל כל שנה פותחים עוד בית ספר

אחד לפחות. השנה פתחו בית ספר יסודי חדש בעמק האלה (ויכול להיות שנפתחו עוד, אני לא ממש עוקבת אחרי מצב בתי הספר). שנה הבאה פותחים בקייזר. ואין דרישה לעוד מורים?

d a l i a l

New member
יש, אבל לאו דווקא תושבי מודיעין

מכיוון שאנחנו שייכים למחוז ירושלים, משרד החינוך מחויב לדאוג קודם כל למורים שלו ולספק עבודה באותו המחוז שבו עבדו קודם לכן. מכאן שיש במודיעין, רעות ומכבים הרבה מורים המגיעים מתל אביב, מבית שמש ועוד ועוד... מצחיק, לא?

d a l i a l

New member
אשמח להסביר

אם אדע מה לא ברור...
או שאת בהלם שעובדים כאן במערכת החינוך מורים שאינם תושבי המקום?

למעלה