היי פושפושית
אני בת 19.5 ובשבוע הבא אני עוברת דירה. ההחלטה נבעה בעיקר בגלל סיכסוכים עם ההורים והרצון ל"ספייס" משלי (ועוד מספר גורמים). אני החלטתי לפצל כוחות כשסיפרתי להורים: אני ישבתי ודיברתי עם אמא שלי ברגע שהחלטתי שאני רוצה לצאת מהבית, היא הייתה כמה שניות לבנה ושתקה אבל הבינה את הצורך לצאת מהבית (היא עצמה יצאה מוקדם יחסית מהבית). השיחה עם אבא הייתה לי יותר קשה ומהתגובה שלו פחדתי יותר, כמו אמא שלי הוא הפתיע בתגובה שלו: הדבר הראשון שהוא אמר לי אחרי הבשורות: אם את רוצה לצאת מהבית- אני אעזור לך, את רוצה לחזור הביתה - אני אעזור לך ,רק דבר אחד אני מבקש אני רוצה לדעת מה קורה בחיים שלך, אני רוצה לדעת כשטוב לך ואני רוצה לדעת כשרע לך וכמובן שאם תרצי את יכולה לבוא לכבס פה
. אני חייבת לציין שההורים שלי באמת הפתיעו אותי ומהרגע שסיפרתי להם האוירה בבית נעשתה טובה יותר ( בשביל למנוע ממני לעשות החלטות פזיזות) הם ממש בסדר, היו מעורבים בכל התהליך אומנם קצת מלחיצים ככל שמועד המעבר מתקרב הם יותר ויותר לחוצים ( אתמול אמא שלי ניהלה איתי שיחה על הדברים הקטנים שצריכים להיות בבית - פלסטרים, פומפיה, נרות) מה שאני רוצה לומר לך הוא שההורים יכולים להפתיע- ברגע שאת מגיעה ומציבה להם עובדה "אני עוזבת" , מסבירה להם שאת יכולה לכלכל את עצמך, מסבירה את המהלך, את המניעים.הם יסתכלו על הבחירה שלך כבחירה שכולה ואחראית. אני מציעה לך לשקול טוב לפני שאת עוברת, האם החבר שלך הוא השותף האולטימטיבי לנהל משק בית איתו( מה יקרה במידה ותסתכסכו), האם יש לך עבודה ו כסף להתחלה ומה הסיכוי שתוכלי לעמוד בעומס הכלכלי. תשתפי את החבר במה שעובר עליך לפעמים תמיכה "מבחוץ" עוזרת המון. אני מאחלת לך המון בהצלחה מאיה