איך מדפיסים עץ ב-

איך מדפיסים עץ ב-

MyHeritage Family Tree Builder? התוכנה דורשת לעשות 'דו"ח' או 'תרשימים'.... בדו"ח זה נראה כמו שורות שורות, וברגע שאני בוחרת תרשימים, התוכנה עפה. מה עושים?

aharondavid

New member
הדפסה מ MYHERITAGE

אכן, כפי שנאמר, קשה... קשה... וברצינות - למרות שאני מאד מחבב את התוכנה הנ"ל, יש לזכור כי היא עדיין בסטטוס "ביתא" (למי שאינו מתחום התוכנה - הכוונה לתוכנה שיצאה כבר ממעבדות הפיתוח, אולם עדיין בשלב ההרצה שלה), ולכן - יש לצפות להפתעות. למרבה הצער, ההפתעה הקשה ביותר (כנראה) מזומנת למי שנזקק להדפסה - עד גרסא 5.3.5 יכולת זו היתה (בעדינות רבה...) בסיסית - כלומר, בקושי רב ניתן היה להדפיס משהו מאד אלמנטרי. החל מגרסא 5.3.6 (שיצאה כשבוע לפני מועד הגשת עבודת השורשים של בתי...), ניתן לעשות קצת יותר, אולם עדיין יש לא מעט באגים, לדוגמא: לא מצאתי דרך להדפיס תמונות בתוך "עלי" העץ, היישור של עברית הוא לשמאל - ועוד באגים קטנים אך מעצבנים. צוות התמיכה (המצויין!) שלהם "הדליף" לי את קיום הגרסא במצבה הראשוני, ולאחר שסיפקתי להם משוב מפורט על הבעיות, נאמר לי שינסו לפתור זאת בגרסאות הבאות, ובתכנון גם יכולות מורחבות להדפסה. אני מניח שתוך מספר שבועות הם יוציאו תיקונים מסויימים, ותוך כמה חודשים נראה מהם גם יכולות חדשות. באופן כללי - אם משלימים עם התקלות הקיימות, אפשר להדפיס עץ בסיסי, סביר וקריא למדי, בתצורת TOP-DOWN (כל הצאצאים של אב קדמון אחד), או BOTTOM-UP (כל האבות והאמהות בכל הדורות של צאצא אחד) - וזאת אכן עשיתי. טיפ קטן לסיום - בכדי לא לבזבז הרבה זמן ועצבים, ממליץ "להדפיס" תחילה לקובץ PDF, ולאחר שמרוצים מהתוצאה - לשלוח להדפסה פיסית.

MYHERITAGE

מתוך נסיונך עם התוכנה האם כדאי להפריד בין משפחות כלומר להכניס נתונים בנפרד למשפחה מצד סבי בנפרד מהמשפחה מצד סבתי מצד אבא, וכנ"ל מצד אמא? האם יש דרך ליצור עץ משפחה משותף? תודה נופר

למעלה