איך מדענים ידעו?

יפתח14

New member
איך מדענים ידעו?

איך אנשים כמו אינשטיין ואחרים הצליחו להגיע לתגליות כל כך גדולות וחשובות ללא אמצעים טכנולוגיים כמו של היום? כלומר איך אינשטיין הצליח לגלות את מהירות האור(נראה לי שזה הוא...תקנו אותי) ולנסח את תורת היחסות בעזת מכשירים פשוטים למדי?

טל ר

New member
איינשטיין לא ערך שום ניסויים

פרט לניסויים מחשבתיים. איינשטיין היה פיסיקאי תאורטיקן, והוא ניסח את תורת היחסות ע"י שימוש בנייר ועיפרון (הערה: אינני יודע אם הוא השתמש בעט או בעיפרון, סתם כתבתי). ראה קישור לגבי הסבר פשוט למדידת מהירות האור.

sbcesd

New member
זה מוזר

אם פעם היה מותר להיות רק תיאורטיים למה היום חייבים הוכחות לכל דבר?? עכשיו המשפט "מה אתה איינשטיין?" מקבל משמעות חדשה ;) lol

God Killer

New member
לך תדע אם אנשים האמינו לתוצאות

הניסויים שלו (אני מאמין שלא),אבל אם הוא היה עושה ניסויים סביר להניח שהיו הרבה יותר אנשים שהיו מאמינים לו. כמו היום,אתה יכול לעשות הרבה דברים בלי הוכחות,פשוט אף אחד לא יאמין לך :)

ailag

New member
לא בדיוק ..

באמת היו צריכים לערוך ניסוי כדי שכולם יאמינו לו. היתרון של התורה של איינשטיין הוא שהיא לא תורה של ניחושים אלא של אקסיומות מבוססות ("תנע ואנרגיה נשמרים", למשל) ואין סתירה בין התוצאות. לכן הוא יכל לפרסם אותה ואנשים הקשיבו לו ואכן, היו צריכים לעשות ניסויים כדי באמת להוכיח את התורה. למשל, ניסוי עיקרי אחד (זה שסיפרו עליו בהרצאה
) היה ניסוי על מיואונים : חלקיקים שנופלים עלינו מהשמיים בקצב קבוע. הם מתפרקים כעבור זמן מסויים ידוע (כלומר, X אחוז מהם מתפרק תוך Y זמן), ומדדו את מספר החלקיקים שהתפרקו בשני גבהים שונים. אנחנו יודעים כמה מהר הם נופלים, אנחנו יודעים כמה זמן לוקח להם להתפרק, חישבו מה יהיה היחס בין הלמעלה ללמטה וקיבלו תוצאה שגויה בניסוי. אבל מה? אם מחשבים ממערכת הייחוס של המיואון, עם התארכות הזמן והתכווצות המרחק, החישובים יוצאים מדוייקים. אז יש ניסוי שמאמת את תורת היחסות ..

יפתח14

New member
אז בעתם כל התיאוריות של אינשטיין הן

השערות? האם גילו דברים היום שמסתבר שאז הוא טעה בהם?

vizini

New member
התיאוריות של איינשטיין אינן

"השערות". איינשטיין פיתח את התיאוריות שלו על סמך בסיס נסיוני מוצק (הוא לא ביצע את הנסיונות). על בסיס התיאוריה, הוא הציע נסיונות שאומתו כולם.

pelegs

New member
דווקא להיפך...

רבים מדברי אינשטיין נסתרו - והוכחו כנכונים לכל דבר זמן מה לאחר מכן(כמו לדוגמא ענין ה"אנרגיה האפלה")...

פלטרון

New member
לא היתה טלויזיה שתסיח את דעתם !

וגם לא מחשב, ולא אינטרנט, ולא פורומים... והכי מדהים ... הם יכלו להתמקד בדבר אחד יות משעתיים ביום . מדהים , נכון ? פלטרון - לא מה שחשבתם

למעלה