איך מגיעים לעתודה?

dilberta

New member
איך מגיעים לעתודה?

הי אני שביעסטית כרגע ורציתי לדעת איך אני מגיעה לעתודה?? עוד מעט יש לי צו ראשון ורציתי לדעת אם אני צריכה לבקש את זה או שהם יפנו אלי בהתאם לציונים שלי? יש לי אפשרות לבחור איפה אני רוצה ללמוד ובאיזה מקצוע בדיוק אני יעשה קבע... פרטים:אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה כנראה ........ עזרו לי בקשה..........

thepunk

New member
אל תדאגי

עקרונית את יכולה להגיד שאת רוצה (לא ברור לי למי, כי לבנות אין ראיון נראה לי), אבל כבר יפנו אליך כנראה, ואם לא אז תפני את למדור עתודה אקדמאית מתישהו בתחילת שנה הבאה.. מן הסתם תצטרכי פסיכומטרי וציונים נורמליים ... ואת בוחרת איפה את לומדת ומה (כמובן כל עוד זה במסגרת מה שהצבא צריך) אבל סתם שאלה, לללמה???

dilberta

New member
למה לא?

ברצינות אני שואלת למה עתודאים תמיד יורדים על זה??..

liorz1984

New member
למה לא? בואי נראה

*את משתעבדת לצבא עד גיל 28! *בזמן שכל החברים שלך בצבא את באוניברסיטה עם אנשים שגדולים ממך ב-4 שנים *בזמן שחברים שלך ילכו לאונ´ את רק תתגייסי *הצבא לא מבטיח לך שיבוץ במקצוע, וגם אם כן סביר להניח שזה לא יתאים לציפיות שלך יש עוד המון סיבות, אבל אלה הן העיקריות

thepunk

New member
דווקא לא לסיבות האלה התכוונתי

אלה הסיבות הרגילות למה לא ללכת לעתודה (אם תרצה ה"חסרונות") הקטע שלבנות יש עוד חסרונות בעתודה .. לבנים יכולים להיות התפקידים הכי גרועים בעולם לבנות יש מגוון רחב מאוד של תפקידים "נורמלים" והן משרתות רק שנתיים, לכן אין להן ממש סיבה ללכת לעתודה, חוץ מכאלה שבאמת רוצות ללמוד עכשיו. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני דווקא מעודד את זה (בעיקר את זה שיהיו בנות בעתודה), אני חושב שהרבה יותר כיף באוניברסיטה מהצבא ... למרות הקושי ולמרות הכל, זה כיף!

שמש27

New member
למה כן? בואי נראה

* "את משתעבדת לצבא עד גיל 28!". בואי נראה: את לומדת מייד אחרי התיכון, כשכל החומר טרי בראש (פחות או יותר, כמובן...) בלי מכינות, השלמות וריענונים שלוקחים שנים ועולים הון תועפות. התואר עצמו, אם שכחת, על חשבון צה"ל. את התואר הזה, או את השנים שאת "מבזבזת" עליו, גם ככה תצטרכי ללמוד מתישהוא במהלך חייך הבוגרים, אלא אם כן נולדת למשפחת אייזנברג או שטראוס... היום, כשגם הקופאית שמפקידה לך את הצ´ק בבנק (מכירה אותה?) התקבלה לעבודה רק אחרי שהראתה תעודת תואר ראשון, ולמרבית העמדות הנחשבות בשוק העבודה צריכים כבר תואר שני, תואר ראשון הוא דבר הכרחי. אגב, לא רק כדי להרוויח, אלא גם כדי לפתח את המחשבה והיכולות (מה שנקרא שלימודים, לא משנה מאיזה סוג, "פותחים" את הבן-אדם - תשאלי אנשים ותדעי). אז. חוזרים למשפט המפתח "את משתעבדת לצבא עד גיל 28!" - נו? עד מתי נשמע את הקלישאה הזאת? 3-4 שנים השקעת ב ש ב י ל ע צ מ ך. אח"כ שנתיים שירתת בצבא - מכורח החוק, החובה, ולדעתי גם הזכות. דברים שלומדים על עצמך ועל אחרים בשירות הצבאי - לא לומדים בשום מקום אחר. ואז, לא להתרגש, את משרתת בקבע - שנתיים/שלוש. מה זה קבע? עונש? בית-כלא? מאסר-עולם? לא. צבא הקבע הוא מקום עבודה של עשרות אלפי אנשים בארץ, בדיוק כמו חברת חשמל, מקורות או משרדי הממשלה. מהנדסים, פועלים, כלכלנים, פסיכולוגים, טבחים, חשמלאים, אנשי כוח אדם, מורים, בנקאים - כל מה שיש באזרחות - יש גם בצבא הקבע. את עובדת. מקבלת משכורת. לומדת. מתפתחת. מקבלת ניסיון. רק שבמקום ללבוש מכנסי בד וחולצה מחוייטת בבוקר - את לובשת מדים. אין שום הבדל. נהפוך הוא: > צה"ל הוא המעסיק בעל ההטבות הסוציאליות (משלימות הכנסה) הטוב ביותר במדינה, ללא מתחרים. במצב התעסוקתי של היום, יש נהירה של אלפי אנשי מקצוע חזרה לשורות צבא הקבע - ועוד מעט לא יהיה מקום לעתודאים... (סתם, בצחוק, לא לדאוג, צה"ל מצפה ומחכה לבואכם). > המשכורת שתקבלי בתחילת שירות הקבע תהיה לא פחותה מהמשכורת שתקבלי כבעלת תואר ללא ניסיון בשוק החופשי ולפעמים יותר. אחרי שנה כבר לא יהי מה להשוות, וחברותיך באזרחות יקנאו בך. תראי לי משרת קבע אחד, שאין לו דירה או מכונית. זה לא סתם. זו המציאות. > הניסיון ומידת האחריות שיטילו עליך בזמן שירותך, הן הסדיר, ובודאי שבקבע, יהיו לאין ערוך כפולים ומכופלים ממה שיתנו לך לעשות באזרחות. אם נדרש, למשל, לערוך סקר בממד"ה (מחלקת מדעי ההתנהגות) שמקיף 100,000 חיילים, בזמן של שנתיים, ובתקציב של עשרות מיליוני שקלים - לא מן הנמנע שקצינה צנומה בדרגת סגן עומדת מאחורי זה. ויש עוד דוגמאות לרוב. מספיק. נעבור ל "כובית ליאור" הבאה. המשך...

שמש27

New member
למה כן? בואי נראה...ההמשך...

* "בזמן שכל החברים שלך בצבא..את עם אנשים שגדולים ממך...". בואי נראה: נכון. הפרידה החלקית משכבת הגיל הטבעית שלך היא קשה, אך לא כמו שמתאר אותה ליאור. את לא הולכת ללמוד במכללת צבאית סגורה בנגב (עוד אין לנו כאלה "ווסטפוינט" בארץ.. וטוב שכך) אלא באוניברסיטה חופשית ופתוחה, קרוב למקום מגורייך. ראשית, אם חבריך וחברותייך מהתיכון הם חברי-אמת, תמיד תוכלי להמשיל ולהפגש איתם, בערבים ובסופי שבוע. אני זוכר הרבה מאד יציאות ערבי שישי, שהחיילים שבינינו מספרים על פזצטות וטירטורים והסטודנטים שבינינו על הגשות ומבחני-אמצע... הכל אפשרי, אם רק רוצים. שנית, היום, עם היקפי ההרשמה המאסיביים לעתודה, יש בכל מוסד אקדמי (ולא רק בטכניון, בת"א ובב"ש) עשרות ואף מאות עתודאים - כך שתמיד תמצאי את שכבת הגיל שלך באוניברסיטה, ותוכלי למצוא ולהכיר חברים וחברות חדשים. שלישית, מי אמר שבחור/בחורה, שיושב איתך באותו קורס מזעזע, סובל את אותם הקשיים, וגדול/ה ממך בכמה שנים הוא מפלצת? לא תאמיני כמה חברויות-אמת נקשרו בין עתודאים לסטודנטים בוגרים מהם, למרות שהטרנד הוא, כמובן, לצחוק על העתודאים. אז תעשי לי טובה, אל תלכי עם העדר. תלכי עם האמת שלך. * "בזמן שחבריםשלך ילכו לאוניברסיטה את רק תתגייסי" וואלה, תהרגי אותי, אנ´לא יודע מה יש במשפט הזה. על משמעות ההיפרדות החלקית משכבת הגיל כבר דיברנו, אז מה עכשיו ? זה שאת תסתובבי במדים כשכולם באזרחי ? נו, אז התחלפתם, מה קרה? להיפך, כשכל חבריך יטחנו השלמת בגרויות, ריענון מתמטיקה, יצלמו חומרים למבחן אמצע ויבכו על השלילי במבחן המסכם - את תחייכי קלות (הכל מאחורייך) ותמשיכי לעשות חיל בפרוייקט המעניין שצה"ל הפקיד בידיך... דרך אחרת להסתכל על אותו מצב, לא? * "הצבא לא מבטיח לך שיבוץ במקצוע...לא יתאים לציפיות שלך" קודם כל - שקר וכזב. מאז אמר ראש אכ"א, אלוף גדעון שפר, בינואר 1998 "צה"ל מתחייב לשבץ את בוגרי המקצועות הטכנולוגיים במקצועם" - לא היתה שנה אחת שצה"ל לא עמד בהתחייבות זו. בשנות השמונים והתשעים אכן היה מחדל בטיפול ובשיבוץ של העתודאים שהגיע לאבסורד ש 40% מבוגרי העתודה שובצו לקרבי (!!!). צה"ל הכיר בטעות הזאת, היכה על חטא, ופועל מזה כמה שנים בנמרצות לתיקון המצב ומוניטין העתודה. זאת האמת. להלן חלק קטן מההטבות שאושרו לעתודאים בשנים האחרונות: > שיבוץ במקצוע 100% למקצועות הטכנולוגיים וההנדסיים. עכשיו תשאלי: נו, ומה איתי? מה עם מקצועות הומניים? אז אני יכול להגיד לך, שאמנם עם מוזיקה, תיאטרון ופילוסופיה יהודית יש עוד קושי לשבץ במקצוע, במקצועות הלא-טכנולוגיים, אך הנדרשים, כגון: כלכלה, פסיכולוגיה, חברה ורוח, גיאוגרפיה - יש ויש היכן לשבץ בצבא, ולא מוותרים על אף עתודאי כזה. אמנם ההתחייבות ל100% שיבוץ במקצוע של ראש אכ"א לא תקפה, אך אין זה אומר שמזלזלים. להיפך. > משכורת כפולה בשירות סדיר, אישור ללימודי תואר שני תוך כדי שירות, אישור עבודה אוטומטי תוך כדי שירות, אישור ליציאה לחו"ל תוך כדי שירות, מענקי "דירוג מחקר" נדיבים ועוד ועוד. > וכמובן גולת הכותרת: מענק עתודאי בסך 10,000 ש"ח לשנה. עכשיו, מה את לומדת מכל זה? עזבי את התכל´ס והכסף וכולי. את דבר ראשון צריכה ללמוד מזה, וכך גם יתר התיכוניסטים שחושבים על עתודה, וגם העתודאים שכבר לומדים, וגם העתודאים שכבר בשירות - שצה"ל, באמת ובתמים, שינה פאזה בענק לגבי נושא העתודה והעתודאים. הרי הכספים האלה לא צמחו על העץ. צה"ל לקח אותם (בודאי בכאב ובאומץ רב) מיחידות אחרות, אפילו לוחמות. כי צה"ל גילה שהעתודאי חשוב לו לא פחות מהלוחם. חד וחלק - והרמטכ"ל כבר אמר את זה בכמה הזדמנויות. את פשוט לא תאמיני כמה כסף, אנשים וזמן "מתבזבזים" כל יום בצה"ל על דיונים בקשר לעתודה ושיפור המסלול. זאת רק ההתחלה. נ.ב: ובקשר לזה ש "זה לא יתאים לציפיות שלך" - יכול להיות, בהחלט. האם כל מהנדס או פסיכולוג שמגיע למקום עבודה חדש מוצא בדיוק את מה שהוא חלם עליו בלילה? לא בהכרח. צה"ל מתאמץ מאד להתאים עד כמה שניתןאת העתודאי למקומו, בעזרת אינספור כנסים, ועדות, ראיונות וכו´. רק כדי לסבר את האוזן, 70% מהעתודאים משובצים לעדיפות הראשונה שהם רצו ! וכל היתר - מסתדרים. מי שלא, ויודעים שזה מטעמים טהורים - מתאמצים מאד לשנות לו את השיבוץ. תתעורר, ליאור, זה לא עבודות כפייה כאן - יש עם מי לדבר. * "יש עוד המון סיבות..." אז זה הזמן להגיד שאני מוכן להתעמת עם כל טכנה, ולו האכזרית ביותר. תראו, לא הכל מושלם בעתודה - זה בטוח. אבל האם יש איזשהוא מסלול-חיים שבו הכל בטוח? הכל על מי-מנוחות וללא קשיים ולבטים? הקטע הוא לבחור נכון. לבחור באומץ. בשכל. לדעתי, ולדעתי האישית בלבד, מסלול העתודה, כ י ו ם, עם איך שהוא ממוצב ומנוהל ומטופח - הוא אחת האופציות המעולות ביותר לצעיר בארץ - בדרך להצלחה אישית והגשמת הייעוד המקצועי. אני חייב לציין עוד, שלמרות שכל מה שנכתב כאן נראה שיר הלל לצבא, אני לא שייך למערכת הצבאית בשום הקשר, ולא מדבר בשמה. אני עתודאי לשעבר, שיודע עובדות ודברים ומהלכי-חיים (לפחות עד גילי הצנוע...) ומנסה לתרום מניסיונו האישי. כל אחד הטוב בעיניו יעשה. פשוט לא מצא חן בעיני (ותסלח לי ליאור, כן? נו הארד פילינגס) שליאור כך משתלח בעתודה ללא מענה. יש מענה. הוא לא תמיד טוב, אבל יש אמת. אחת. והיא כאן. מקווה שעזרתי, ביי.

רגע רגע רגע, תן לי להבין

אתה עתודאי לשעבר, ולא חתכת ורידים\התאבדת\תבעת את הצבא\חתכת ידיים ואצבעות\מצטער על זה שהלכת לעתודה? שתבין, אני בעדך.... פשוט שכל מי שכאן שכבר בשירות (שאיתם אני "מתווכח" יומם וליל) טוענים שאין יותר גרוע מעתודה ובלה בהלב לבה וכל הכבוד שסוף סוף הגיע אופטימי שגם כתב הרבה תודה

אבשי ג

New member
../images/Emo41.gif הוכנס למאמרי הפורום! ../images/Emo41.gif

אתם מוזמנים להכנס ולראות הכתובת שלמטה.

dilberta

New member
כמה שאלות נוספות..

-כשפנו אליכם....בקשר לעתודה הביאו לכם רשימת מקצועות שממנה תבחרו? ואיך הציונים שלכם...?? הממוצא ציונים שלי בתעודה בזמנים הכי גרועים שלי היו 75 ובדרך כלל אני עומדת על 85 + לא מצטיינת אבל תלמידה טובה.. הבגרויות שלי שנה שעברה היו לא משהו בוא נגיד (70 בערך) אבל אני עושה מלא יחידות אני מתמטיקה 5 אנגלית 5 כימיה 5 מדעי החברה 5 ואומנות 5 +כל הבגרויות הנדרשות בגלל כל היחידות שאני עושה אני יודעת שמגיע לי בונוסים באוניברסיטה (שימו לב שדאגתי ל9 יחידות ראלי בשביל להשאיר את האופציות שלי פתוחות..) -כשאתם הולכים ללמוד מקצוע מסוים מידעים אתכם מראש בערך איפה ובמה תעבדו -מה קורה אם אני לא עוברת קורסים באוניברסיטה? -זה/זאתי שלומדים פסיכולוגיה... את/ה עדיין לומד/ת או שאת/ה כבר משרת/ת ? ואם את/ה משרת/ת אז באיזה תפקיד ואיך הולך?????? (כי בעקרון מה שאני ככרגע חושבת לחיים לעסוק בו זה פסיכולוגית ילדים ונוער בעיקר.... ואם למשל יציבו אותי לעבוד עם מתאבדים וכאלה אני חושבת שזה בכלל לא יתאים ולא יתן לי את הניסיון הדרוש (ובכלל ידכא אותי...כמה שזה לא יפה להגיד...) בתודה מראש דילברטוש..

למעלה