איך מגדלים את אבא?

טאניוש

New member
איך מגדלים את אבא?

הסיפור של היום: בבוקר נסעתי לחברה למרכז הארץ, לכמה שעות. השארתי: תינוק אכול, נקי, הוחלף ומחייך; אבא במצב רוח מצויין ומתלהב ממשימה (לשמור על ילד ובית במצב סביר לכמה שעות עד שאחזור); בית יחסית מסודר, בקבוקים שטופים, קומקום עם מים רתוחים, מספר טלפון של סבתא למקרה חרום. נסעתי בלב שקט. כשחזרתי מצאתי: תינוק עם עיניים אדומות מבכי, לבוש בטיטול בלבד, שוכב בעגלה ומנפנף ברגליים (בלי מכשיר!!!); בעל מאושר לראות אותי יותר מאשר ביום החתונה, רעב ואבוד; בית הפוך, בקבוקים חצי מלאים במטרנה. חטפתי תינוק מעגלה, ביקשתי מבעלי האהוב להביא לי לפחות כוס מים (דהר למטבח בשמחה רבה)...תוך חצי שעה התינוק היה אכול, לבוש, עם מכשיר, משחק באוניבסיטה, בעל קיבל את ארוחת הצהריים שלו וניסה להסביר לי מה עבר עליו בבוקר. לאון לא רצה לאכול, הוא בכה ואבא לא ידע למה, הוא הוריד את המכשיר ולא נתן לשים אותו חזרה כו' וכד'- בקיצור, הילד מסובב את האבא סביב האצבע הקטנה שלו. הוא רק בן 6 חודשים. לא רוצה לחשוב לאן נגיע בעוד 18 שנה...

אמאאור

New member
גם אצלנו היה ככה, ועכשיו כבר לא.

עד לפני חודש-חודשיים, איך שהייתי יוצאת מהבית - היתה מתחילה החגיגה: הסופגניה לא אוכלת טוב, צורחת ובוכה ללא הפסקה, מתישה את אבא. אבא מתקשר אלי בהיסטריה - "בואי הביתה"... מי שראה אותי במפגש האחרון של הפורום (לפני ארבעת הלידות הטובות של שירי, ענתש, תמי ו-ורד13
) ראה איזו היסטריה היתה על הסלולארי שלי
אבל... זה השתנה, כי אי אפשר היה להמשיך ככה. מה עשינו? - עשינו שינוי משמעותי עבור שני הצדדים. מצד אחד, אבא למד לטפל בסופגניה ברמה היומיומית, גם כשאני נמצאת בבית - להחליף חיתול, להאכיל, לשחק, לרחוץ טוסיק בכיור, לטייל, ולהקדיש לה זמן נטו גם אם היא לא בוכה או צריכה משהו. מצד שני, הסופגניה למדה לסמוך על אבא - כי גם אבא יודע לחתל, לרחוץ, להאכיל, לשחק... את מבינה למה אני מתכוונת? בעצם זה ענין של להתרגל זה לזה גם כשאמא נמצאת וגם כשאמא לא נמצאת. גם כשאת נמצאת בבית, תעזבי קצת שליטה, ותני לאבא לטפל בלאון. תני לאבא לתרגל פעולות יומיומיות, ותני ללאון להתרגל לאבא שעושה איתו דברים.

happy

New member
גם אצלנו היה מצב דומה

ואז הוחלט שכל פעם שהחצי בבית הוא זה שדואג לליהי. ואז בשישישבת הוא מאכיל, מחליף,מטייל ובמהלך השבוע אני איתה הוא רק בבקרים. הוא מגיע בערב הביתה ליהי כבר ישנה.

פלגיה

New member
עושים את זה יותר ../images/Emo8.gif

משאירים את אבא עם לאון - שיסתדרו לבד. בהתחלה יהיה להם קשה (ואז אבא יעריץ אותך יותר) אבל לאט לאט הם יפתחו ביניהם קשר חזק מתמיד. אבא יידע לטפל (בדרך שלו. זה לא אומר שהוא מייד יידע להלביש ולרחוץ, ויכול להיות שהדברים לא יעמדו בסטנדרטים שלך. במקרה הזה התפקיד שלך הוא לחייך יפה ולשתוק). וליאון יבין שגם אבא יודע לטפל. ושינוי גישה הוא חשוב. התחתנת עם בן-אדם - תני לו קרדיט. זה לא "הילד מסובב את אבא סביב האצבע הקטנה", זה "אמא לא נתנה לאבא להתנסות בטיפול לבד בילד". בהצלחה.

טאניוש

New member
הם ביחד כל בוקר

עד שעה 11 בערך. אני יוצאת בסביבות 7-30, כך שיש לאבא יותר מ-3 שעות כל יום "להתנסות". מה שכן, בשעות הבוקר המוקדמות יחסית לאון במצב רוח רגוע, הוא יכול להעביר שעה בלעיסת איזה צעצוע. ובערב בעלי חוזר בשעות שבהן גם אני כבר ישנה לפעמים, לא רק לאון...

למעלה