איך מביסים את ערפאת ב-CNN?

איך מביסים את ערפאת ב-CNN?

כתבה מעניינת של רמי הסמן מגלובס. מה עושה מדינת ישראל בעולם התקשורת הבינלאומי, מול המסר המועבר על-ידי מנהיגי הערב המתונים, מול הקריאה שלהם כי "חייבים להבין" את המחבלים-מתאבדים הפלשתינים? לא הרבה. התקדמנו קצת לאחרונה, אבל באמת לא הרבה. בספטמבר 2000, בתקופת ממשלת ברק ועשרה ימים אחר תחילת האינתיפאדה הנוכחית, כתבתי מאמר שפורסם בירחון "אותות" של ענף הפרסום בישראל, תחת הכותרת: "המחדל 2: ב- 1973 שכחו לשמן את הטנקים, ב- 2000 הם מסתירים את הפריים".במאמר, שהיה אחד מהראשונים מסוגו בישראל, תקפתי את כשל ההסברה הישראלית בחו"ל. מאז נכתב ופורסמו בכלי התקשורת בארץ מאות מאמרים וכתבות בסוגיה. נערכו דיונים וימי עיון. עם ישראל כולו הבין שאנחנו מפסידים במערכה על התקשורת העולמית, במערכה על דעת הקהל. הביקורת הציבורית שנמתחה על הממשלה, ובעיקר על משרד ראש-הממשלה, משרד החוץ וצה"ל, החלה לחלחל ולהיקלט. במשרד החוץ, אפילו נרשמו סימני התעשתות ראשונים. הם הביאו לארץ את ליליאן וויילדר, המורה של בנימין נתניהו, מהמומחים המובילים בעולם להופעה בטלוויזיה, והכשירו את דוברי המשרד. דובר צה"ל גייס לשורותיו מספר יועצים, כולם אנשי תקשורת מקומיים. ראש הממשלה, אריאל שרון, הבין כי הישועה לא תבוא משר-החוץ, שמעון פרס, ומאנשי צוות משרדו. לכן, מינה שרון את ציפי לבני לשרת ההסברה. שרון גם גייס את ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו למלחמת ההסברה בארה"ב. נתניהו היה ונשאר מהדוברים המוצלחים של מדינת ישראל בעולם בכל התקופות, למעט תקופת כהונתו כראש ממשלה. ויש גם תוצאות בשטח: דובר ראש הממשלה, רענן גיסין, שיפר את הופעותיו הטלוויזיוניות באנגלית. צה"ל גייס למערכת ההסברה, במסגרת מבצע "חומת מגן", קצינה מאמ"ן דוברת אנגלית רהוטה, הבקיאה בפרטים, בטוחה בעצמה, בעלת כושר ביטוי והופעה טלוויזיוניים מרשימים. היא הופיעה בשבוע שעבר ב-CNN ונתנה הופעה משכנעת. ולמרות כל זאת, בהחלט לא מיותר לשאול: האם לא מדובר בקוסמטיקה בלבד? ברגע הנתון הזה, ערפאת והפלשתינים מנצחים אותנו בזירה התקשורתית. נדחקנו למצב שבו כל העולם מתייצב נגדנו, וארה"ב מנסה איכשהו להיחלץ להגנתנו. האם זה רק בגלל שאנחנו יותר חזקים, והפלשתינאים "מצטיירים" כיותר חלשים? גם, אבל בהחלט לא רק. הבעיה האמיתית היא שאין לנו עדיין מושג ירוק איך להתנהל בזירה הבינלאומית, וכל עוד לא נגבש תוכנית פעולה ברורה נמשיך להפסיד. לשימת לב הקורא הנכבד אריאל שרון, אני מציע כאן תוכנית כזו, מאלף ועד תו.

עמית103

New member
אנחנו לא "מפסידים"

אני רוצה לחלוק על ההנחה, שנראה כי היא מקובלת מאוד בפורום הזה, וגם בציבור הישראלי בכללו, והיא שאנחנו "מפסידים" במאבק התקשורתי ואילו הפלסטינים "מנצחים", מכיוון שיש להם מערכת הסברה טובה יותר. מערכת ההסברה הפלסטינית, ובכללה הדוברים הפלסטינים, אינם אשפים תקשורתיים כפי שמנסים להציג אותם בארץ. הם אינם מדברים אנגלית רהוטה יותר, הטיעונים שהם מציגים אינם בהירים יותר, והם אינם מומחים יותר בהצגת הסיפורים שלהם בתקשורת. אנחנו לא מפסידים במאבק התקשורתי על ידי פלסטינים, אלא על ידי התקשורת הזרה. הסיבה שהצד הפלסטיני יותר פופולרי בעולם נובעת אמנם בחלקה בגלל הסימפטיה האוטומטית שחשים כלפי הצד החלש בסכסוך, אך יותר בשל הסיקור התקשורתי של כלי התקשורת הזרים בארץ. הדבר מובן כאשר מסתכלים על דעת הקהל האמריקנית לעומת האירופאית - בארצות הברית, שם כלי התקשורת הם יותר מאוזנים, דעת הקהל נוטה הבמקצת לטובת ישראל, ואילו באירופה, שם כלי התקשורת הם בפירוש פרו - פלסטיניים (בייחוד בצרפת, איטליה וסקנדינביה) דעת הקהל נוטה לכיוון הפלסטיני. מערכת ההסברה הפלסטינית לא עובדת יותר טוב דווקא באירופה מאשר בארצות הברית - פשוט, הסיקור התקשורתי שם הוא כבר בעד הפלסטינים.

את הראיון עם ד"ר רענן גיסין

ב"פירמה" של גלובס, קראת? לא הבנתי מה הערך המוסף של הדברים שלך, נתת סוג של סקירה כוללת ומוכרת למדיי.

עמית103

New member
לא קראתי

אשמח לקבל לינק, אם תוכלי לשלוח. לא טענתי כי דברי מחדשים את תמונת המצב, אלא ביקשתי לסתור את ההנחה כי אנחנו מפסידים בקרב תקשורתי כלשהו. אני מרוצה שאינך רואה בכך ערך מוסף. לגיא, אני לא עוסק בתקשורת, אבל מתעניין בנושא.

מצטערת, לא מצאתי באתר גלובס את

הכתבה, אבל אם תוכל לאתר, מוסף פירמה, חודש אפריל 2002. גיליון מיוחדל יום העצמאות. כתבה מרתקת שסוקרת את מה שקורא בעולם וכמו שמגדיר את זה גיסין עצמו "לי נותנים לדבר ראשון, אני מרים להנחתה ואחר כך הפלסטיני יכול להגיד את השקרים שלו באין מפריע". אני לא חושבת שההנחה שלך צודקת, לא יודעת על מה אתה מבסס אותה, מספיק לעבור על חלק מהערוצים הזרים (אני מבינה אנגלית בלבלד ולכן לא יכולה לחוות דיעה על ערוצי ספרד, איטליה, צרפת והתחנות הערביות) כדי לראות מגמתיות מסויימת כולל שאלות חד צדדיות, יחס נוקב לעומת אהדה, סימפטיה וזמן מסך כמעט בלתי מוגבל לצד הפלסטיני.

ים ושמש

New member
עמית,זה מוכיח עד כמה התישקורת

הישפיעה בארץ על דעת הקהל.ראה מיקרה נתניהו.הצליח להם להטות את דעת הקהל נגדו,למרות שהמצב הביטחוני והכלכלי היה במיטבו. שום עובדות מקרן המטבע הביןלאומית וממשרד האוצר ומבנק ישראל לגבי מצבה המשופר של ישראל לא עזרו!הם המשיכו להציג בגדול את רשימת המובטלים לכאורה. כנל לגבי הביטחון-שכעת מתגעגעים אליו.. זה כוחה ההרסני של התיקשורת בהיותה לא מאוזנת ולא מיקצועית.

למעלה