שלום לאמא../images/Emo24.gif
במילון המונחים מצאתי הסבר על ניתוק אני לא יודעת למה את מתכוונת במילה צלילה. בבקשה הנה המידע אני מקווה שזה עוזר לך: 1. ניתוק העדרות או ניתוק, נמשך שניות ספורות ואינו כרוך לא בנפילה ולא בפרכוסים. אורך ההתקף בדרך כלל בין 5 ל-10 שניות ואף פעם לא יותר מחצי דקה. בזמן ההתקף הילד נשאר קפוא במקומו בעינים בוהות חסרות הבעה. הוא מפסיק לפתע לפעול, כמו לעבוד, לדבר, לאכול וכד` ואחרי כמה שניות חוזר לפעילותו הקודמת, כאילו לא קרה דבר. בדרך כלל אין חוט המחשבה ניתק בזמן הא"אבסנס" ובתומו ממשיך הילד את השיחה מהמקום שהיא נותקה. לפיכך אין ההתקפים גורמים לקשיי למידה, אפילו אם הם תכופים. ברוב המקרים אין המורים או החברים מבחינים בהם כלל. יש להבין שבזמן האבסנס הילד למעשה הוא ללא הכרה: אין הוא קולט כל דבר בחושיו ואין הוא מסוגל להגיב בכלל. אחרי ההתקף אין הוא זוכר מה התרחש במשך השניות הללו. בדרל כלל אין הילד אפילו מודע שהיה לו התקף. קיים כלל חשוב לגבי התקפים קטנים: אם הילד מרגיש שיש לו התקף והוא יכול לתאר מה קרה לו בזמן התרחשותו - אז אין מדובר בפטיט מל, אלא בצורה אחרת של אפילפסיה. בסיכום: מדובר בהתקפי ניתוק קצרים שחוזרים ונישנים פעמים רבות כל יום ונצפים, למעשה, רק בגיל הילדות והנעורים, אצל ילדים ללא נזק מוחי וללא פיגור שכלי. מתוך מחלה עם תקווה, הוצאת עגור, 1989. עמ` 56-55. תיאור של בתה של אמא של ס. מה ההבדל בין ניתוק לבהייה לפחות מבחינת הניסיון שלה: בניתוק יש פשוט כמו חור שחור, כלום ואתה יודע שהיה לך ניתוק כשזה עובר כי אז אתה מרגיש שמשהו קרה, נעלם ואתה לא בפוקוס ומבין שמשהו נקטע לך באמצע ולעיתים אתה צריך לשחזר מה היה קודם לכן (תלוי כמובן באורך הניתוק). בתחילת דרכה היו לה ניתוקים ארוכים שלעיתים היו מסתימים בנפילה/פרכוס. עתה זה קורה רק לעיתים רחוקות ולשבריר שנייה, ותמיד אחרי הניתוק היא פשוט יודעת.(בבדיקת ה-וידאו eeg הייתה התאמה מלאה בין הדיווחים שלה על הניתוקים שהיא חשה לפעילות שנצפתה בוידאו). בהייה- בתי אומרת שבכל בהייה אין מצב שלא רואים/חושבים על משהו זה לא "כהגדרתה" חור שחור.ולאחר הבהייה ישנה חזרה טבעית לאירועים/מציאות ואין תחושה של איפה הייתי בעצם. נכתב ע"י חייםלוי 01/07/2004