איך מאכילים אותם יחד

איך מאכילים אותם יחד

אני אמא יחידנית טרייה לתאומים, מאכילה בעיקר בפורמולה ומנסה לשמר עדיין מעט הנקה שמתמסמסת בגלל שקשה מאוד להתנהל עם הכל יחד לבד.

ראשית רציתי להבין אם יש אפשרות לקצר את מה שקורה אצלנו בבית ולא ידעתי -
אני מרתיחה מים מינרלים מראש בסיר, מצננת בחוץ ומכניסה למקרר. כשהם רעבים מוציאה החוצה (כבר מחולק בבקבוקים לכמויות האכלה שלהם) מחממת בקערה עם מים רותחים את הבקבוק עם המים הקרים מוסיפה פורמולה ונותנת.

התהליך לוקח זמן ובינתיים הם צורחים..

גם העיקור של הבקבוקים לוקח זמן, רחצה של הכל בסבון ומים וטבילה לכמה דקות בקערת מים רותחים. עד מתי חובה לעקר?

ושוב - יש דרך לקצר את זה?

בעיה אחרת - שהאחד מתעורר ומעיר את השני וחבל לי כי לא יכולה להתפנות לשני.. למה זה קורה שהאחד רק מעט משמיע קול משינה והשני יד מצטרף. אנימנס הלברוח עם האחד לחדר אחר אבל לא תמיד יש חדר פנוי או לא תמיד אני מספיקה בזמן.
בעיה אחרת - מבי"ח התרגלתי להחליף להם כשמתעוררים ואז להכין את האוכל ואז לתת. בזמן הזה הם כמובן בוכים. אין זמן אחר להחלפה כי אחרי האוכלח רצוילא לטלטל אותם בענייני החלפות של יפלטו (יש להם גם ריפלוקס).
שוב מאו ד מבואסת מזה כי במקום לקבל אוכל מיד הם נאלצים להמתין. יש זמן אחר להחתלה שלא יכביד על ההאכלות? כדאי להעיר אותם קצת לפני? לא מספיק הלהעיר כי אני כל כך שפוכה מעייפות שאו שאני מתעוררת איתם או שעד שמסיימים האכלות החלפות וגרעפסים כבר מגיע זמן ההאכלה הבא.

השאלה החשובה ביותר - איך מאכילים שניים יחד בבקבוקים או בהנקה. הכוונה כששניהם אוכלים מבקבוק - אחד עליי ואחד על כרית או טרמפולינה כשאני מחזיקה את הבקבוק או מסדרת שיוחזק.

בהנקה יותר סיפור כי הם מתנגדים לה בשלב הזה בגלל שלא הנקתי רצוף ואז אם השני ער קשה לי מאוד להתרכז בזה שיונק (ומוחה תוך כדי) ואז ההנקה מתקצרת. יש דרך טכנית לייעל את זה? כרית הנקה מומלצת? ההאכלה בדרך אחרת? כלי עזר לבד טרמפולינה? גם הוצאת הגרעפסים לוקחת שתי ידיים..

אני מאוד מתוסכלת מה שקורה כי הייתי עמדיפה לא להגיע למבצ של בכי דקות אורוכת לפני כל ההאכלה רק כי לוקח זמן להכין הכל ולחתל וכו'.

גם בהאכלות עצמם אני מפסיקה להם באמצע בשביל התארגנויות חדשות כל כך הרבה שזה מבאס. כי צריך לסדר לאחד את הבקבוק או לשנות אחיזה לשני, אולהרים לגרעפס את האחד ואת השני לשים בטרמפולינה או לתת תוספת לאחד או לקום באמצע להכין בקבוק לשני.

כל עיצה תתקבל בברכה!
ובהזדמנות זו - חסר לי עוד ציוד וריהוט, מיטות, שידת החתלה, עגלת תאומים, צעצועים לגיל הקטן. כרית הנקה, חזיות הנקה.. למי שיש אשמח (גרה במרכז).

יש תשובות לכל השאלות

אשמח לענות לך על כל שאלותיך. מהשאלות ניתן להבין כי יש הרבה נושאים בהם אוכן לסייע לך בטיפים ומאמרים.
צרי קשר עימי במייל:
[email protected]

מלדיב 1

New member
חדשה באיזור

ילדנו תאומים חמודים לפני 3 חודשים (וכמה ימים אבל מי סופר....)
ממש מבלבל בליל המידע שיש בפורום וכל השאלות נראות רלונטיות.
אשמח למענה לשאלה שנשאלה למעלה.
למגיבה - אשמח לשלוח לך גם את המייל שלי ....תודה

yovalsh

New member
גם אני שולחת

היי
גם אני שולחת למייל שלך
אשמח לקבל טיפים
תודה

simba1231

New member
האכלה

קודם כל שולחת חיבוק ענקי, החבר'ה שלי בני שלושה חודשים ואני לא מתארת לעצמי איך את עושה את זה לבד.... ברור שאת גמורה מעייפות...
לגבי האכלה, למה את מקררת ואז מחממת את המים הרתוחים? אנחנו מעבירים את המים לבקבוק זכוכית והם נשארים בטמפרטורת החדר, החבר'ה שלנו התרגלו לאכול את המטרנה ככה (מודה שהם נהנים גם כשאנחנו מחממים אותן אבל לפחות בקיץ זה פתרון סביר לקצר זמנים).
במהלך היום אני מאכילה אותם על כרית הנקה (שלי היא של מאמיסטה), מניקה במקביל ואז מאכילה מבקבוק (אחרי שמניקה בתנוחת הבולדוג מניחה שמיכה בין הראשים שלהם שתחזיק אותם במקום ומחזיקה במקביל את שני הבקבוקים, לגרפסים מרימה לפעמים ביחד ולפעמים בנפרד בזמן שהשני ממשיך לאכול). הציעו לי בזמנו גם רעיונות כמו פוף או טרמפולינה אבל לי הכרית הנקה היתה הכי נוחה.
וטיפ אחד חשוב בעיני, תוותרי לעצמך ותקלי איפה שאת יכולה כי מה שמקשה על החיים שלך יקשה עלייך להתמיד בו לזמן ארוך (אני הייתי קמה למשל לשאוב ל25 דקות פעמיים בלילה בהתחלה... עכשיו הגעתי למסקנה שעדיף שלא אקום לשאוב בלילות (שלי כבר ישנים לילה שלם) ויהיה לי כרגע קצת פחות חלב אבל אני אצליח להתמיד בהנקה לטווח ארוך יותר).
המון בהצלחה ואיחולי שינה מתוקה מתוקה :)

רינת1200

New member
קיצורי דרך

היי שמש יקרה.

מכירה את כל מה שתיארת.
ממליצה לך בחום להקל על עצמך, בכל מה שאת רק יכולה ולא הכרחי (בעיניי):

1)אם יש לך אפשרות לרכוש - או לבקש שירכשו עבורך - מכשיר כמו תמי 4. לקחת את המים ישר משם. זה לא 100 אחוז, אבל זה מאוד קרוב לזה...אחד הדברים הכי מוצלחים שעשינו למען עצמנו, חסך המון זמן.
תמיד בין לבין ממלאים בקבוקים שיהיו כבר מוכנים על השיש. וכשהם צורחים - המים כבר בטמפ' החדר (אפשר להעמיד עד 24 שעות), שופכים פנימה את האבקה ויאללה לנער ולתת.
עד שהיה לנו תמי 4, אגב, שזה בערך גיל חודשיים - הרתחנו מים בקומקום..
גם אז השתדלנו לדאוג שיהיו בקבוקים עם מים מוכנים בכמות הרלוונטית, על השיש.

2)עיקור - הייתי עושה פעם בשבועיים בערך, כשהיה לי זמן.
בשאר - מים חמים וסבון.
אמורים לעקר עד גיל שנה. וזה לא שפוי לדרוש מאמא לתאומים (לא כל שכן יחידנית) לעקר אחרי כל שימוש. מצטערת.
אני אגב לא הנקתי בכלל.

3)אני לא יכולתי לשאת בכי של תינוק שממתין לתורו...
תדאגי שיהיו שתי טרמפולינות בהישג יד, ואם אפשר פשוט להאכיל בו זמנית בטרמפולינות.

4)אם אפשר תחליפי לפני ההאכלה. אם את מזהה שמתחיל בכי, וההחלפה לא נראית לך דחופה, תאכילי קודם - ואז תשכיבי נניח על הספה - אבל לא בהשכבה ישירה אלא כשהראש בהגבהה, כלומר על כרית ושאר הגוף שוכב. ככה אנחנו עשינו, שלנו סבלו מאוד מריפלוקס...

5)אני עיגלתי פינות בכל מה שאפשר - עד היום נוהגת ככה..
העברתי בקבוק מאחד לשני אם נשארה כמות והם רעבים, לא עושה עניין מחטיפת מוצצים, לא שוטפת מוצץ אחרי כל פעם שנופל לרצפה (אלא אם היא מלוכלכת או שזה ברחוב), וכאן בפורום קיבלתי עצה בכלל להחזיר פעם 1 תמ"ל למקרר - נניח הכנת 100cc ואכלו 50, אז נשאר לך 50 שזאת עוד מנה - מחזירה למקרר ובפעם הבאה שהילד רעב מוציאה ונותנת. לא מחזירים למקרר פעם שניה (זה החוק שלנו, בכל אופן...).
אה, ואיך שכחתי - אם זה לא חורף, וזה לא - נותנת גם אוכל קר מהמקרר. נראה לי לגמרי בסדר גמור, שלי התרגלו.

אם תצטרכי עוד משהו, אני כאן גם במסרים

הי וכמה טיפים נוספים + בנושא ההנקה

הי
הקושי שלך מובן וברור.
גם אם לא היית יחידנית ואמא טרייה, גם אמהות מנוסות מתבלבלות ומאותגרות בשלב הזה.
קיבלת כאן טיפים ועצות נהדרות. זה כיף שאת לא לבד, וטוב לדעת שיש כאן הרבה נשים שמתחבטות באותן בעיות כמוך!!
בזמנו שוחחנו על נושא ההנקה, נתתי לך כמה טיפים בנושא השאיבות, אני מקווה שהצלחת ליישם חלק ושזה מתקדם.
יש כריות ייעודיות וטובות להנקת תאומים, הכריות רחבות ושמנות וכמו שולחן שמחזיק לך את התינוקות כשהם צמודים אלייך.
אם הם עדיין שניהם מתנגדים להנקה, עדיף שתנסי קודם הנקה של כל אחד בנפרד.
בעיניי תנסי להניק כשהם שבעים יחסית, כלומר שהחוויה על הציצי תהיה חיובית וכיפית ולא מתסכלת בגלל הקושי להתחבר.
האם אחד מהם כן מסכים לינוק לפעמים ? נסי להניק אחד ברוגע,ואת השני אם הוא מסכים לשים ליידך אפילו כשאת בישיבה מזרחית והוא עלייך, ונסי "להיות גם אתו " כשאת מניקה את השני.
המעט שאת נותנת בחלב אם זאת מתנה גדולה.
האם את מצליחה לשאוב יותר?
לדעתי את זקוקה לעזרה פיזית, מישהו שיהיה איתך, יש ארגון שנקרא אם לאם ומישהי יכולה להגיע אלייך הביתה בחינם. אם את מעוניינת אני אנסה לקשר אותך לגורם המתאים. מחכה לשמוע ממך עוד.

למעלה