איך מאבחנים צליאק ...?

danikcha

New member
איך מאבחנים צליאק ...?

יש אצלי חשש לצליאק ורוצים לאבחן זאת ע"י בדיקות דם וביופסיה. השאלה שלי היא האם מישהו עבר את התהליך הזה ויכול לשתף אותי במה שעבר עליו ? והאם גם לכם נאמר לאכול כל מה שאסור במשך חודש שלם על מנת לגרות את הקיבה לפני ביצוע הביופסיה? הרופא אמר לי שאני חייב חודש ימים לאכול כל מה שאסור לי ורק אז ללכת ולעשות בדיקות וביופסיה. העניין הוא שאני לא יודע איך לשרוד את החודש הזה אשמח לקבל תשובה/תגובה

כמו שאמרת

בדיקת דם מראה את רמת הנוגדנים שיש בדם, שהגוף מייצר כנגד הגלוטן, שאותו הוא רואה כאויב. בנוסף, כדי להיות בטוחים יותר מבדיקת הדם, עושים את בדיקת הביופסיה, שזו בדיקה חודרנית של לקיחת דגימה מזערית מהמעיים. לכן צריך להמשיך ולאכול את מה שאסור, כדי לראות איך המעיים מגיבים לזה.

לא כל כך הבנתי

הוא ביקש ממך במיוחד לאכול עכשיו חודש ככה, כי אתה הפסקת עד עכשיו לאכול מזה על דעת עצמך? או שעד עכשיו אכלת כרגיל? בגדול פשוט צריך לאכול כרגיל עד הבדיקה (גם דם ודם ביופסיה). לא צריך לדחוף גלוטן מהבוקר עד הערב, וגם לא להפחית ממנו. לגמרי כרגיל.

noosh 19

New member
ברגע שאני יהיה צריכה

לאכול גלוטן בגלל הבדיקה (שזה יהיה עוד מלא זמן) אני אוכל את הקורנפלקס שלי!!! )-;

noosh 19

New member
למזלי הדדבר היחד

שאני מרגישה שאני אוכלת גלוטן זה משהו מוזר שזז לי במעיי חחח וזהו

daniela21

New member
למה בעצם תצטרכי לחזור לאכול גלוטן?

אם האבחנה מדוייקת, אז היא לתמיד. מוזר שביקשו ממך לצורך בדיקה לאכול גלוטן..

noosh 19

New member
הבנתי שאני צריכה לחזור לאכול גלוטן

באחת הבדיקות שיעשו לי לא?

נצר1

New member
כן!

אם צריך לעשות גסטרוסקופיה ולקחת ביופסיה של המעיים, אז צריך לאכול גלוטן. אלא אם כן עשו לך כבר את הבדיקה הזו, וכבר אישרו שיש לך צליאק, ואז לא תצטרכי לאכול גלוטן כי הגסטרוסקופיה תרצה לראות שהמעיים שלך החלימו ושאין בהם דלקות. הכל תלוי אם הבדיקה היא לשם איבחון או לשם מעקב לראיית שיפור...

noosh 19

New member
אוקי אז מה שאני הבנתי

מהרופא גסטרו שלי, שהם יעשו לי שוב פעם בנובמבר, לראות שהמעי נקי, ואחרי 6 חודשים אני יהיה צריכה לאכול גלוטן ואז שוב פעם יעשו לי לראות מה קורה עם הצליאק.(בקשר לזה אני לא בטוחה) הקטע שהמצב בבטן קצת כן הסתדר אבל עדיין לא 100 אחוז, וזה מעצבן אני כבר בדיאטה הזאת 5 חודשים, אבל כן מצב הרוח מאוד השתפר

עכשיו אני לא הבנתי

למה אחרי שהם יבדקו אם המעי נקי תצטרכי לחזור לאכול גלוטן? מה הם יכולים לבדוק כבר "מה קורה עם הצליאק", חשבתי שלפחות בקרב הרופאים כבר לא קיימת התפיסה השגויה שצליאק יכול לעבור.

daniela21

New member
גם אני לא הבנתי..

אם המצב של המעיים תקין, חזרה לאכילת גלוטן תחזירו למצב הקודם, הלא רצוי. מה מנסים להשיג פה??

noosh 19

New member
אחרי שיראו שהמצב תקין

ו-יעברו עוד 6 חודשים עד שבועיים לפני הבדיקה השלישית כבר תיהיה, אני אוכל גלוטן ויראו איך זה משפיעה, אין לי מושג, אולי זה בגלל שאצלי הצליאק בוודעות התפרץ וקודם לא היה לי, יש כאלו שאומרים שהרופאים עושים עלי ניסוי או משהו, אבל אני גם כן לא בטוחה אז אני לא רוצה להגיד סתם בנובמבר יש לי רק מפגש עם הרופא ורק אז אני ידע

זה נשמע מוזר ומאוד לא אחראי

אם יש לך צליאק יש לך צליאק ובלי קשר לזה שהתפרץ ולא נולדת איתו (מה שקיים אצל רוב חברי הפורום), הוא לא יעבור והניסוי הזה נשמע לי ממש לא לעניין וזה רק יכול לפגוע בך. אם הרופאים אכן עושים עלייך ניסוי (וככה זה באמת נשמע) זה ממש לא אחראי ואני במקומך הייתי דורשת הסברים חד משמעיים.

noosh 19

New member
כמובן כמובן בנובמבר אני מדברת

עם הרופא נראה מה הוא יגיד.

למעלה