איך לתרגם: pointy-rimmed glasses?

Fanja

New member
אני חוששת שאינך מדייק,

מידת נעל אמריקאית לנשים 10 = 40 במידה ישראלית כנ"ל מידה 11 = 41 פלוס מינוס חצי מספר לפי הגזרה ויש גם מידות המתייחסות לרוחב הנעל. מידה 10 אמריקאית לגבר היא בדר"כ 42 כנ"ל מידה 11 גברית = 43 במקרה ידעתי, כי ..חמ-חמ ...איך לומר...מניסיון.

שכחתי שהאמריקאית מבחינים בין

בנים לבנות. אני נועל 10 שם, ו- 43 כאן. לכן "יריתי" את התשובה. אולי החום מרחיב את כפות הרגליים?...

Fanja

New member
ברוך הבא. מה אומר? אפילו כבר

הלכתי לארון הנעליים ובדקתי, אולי טעיתי - לא, לא טעיתי, זה כמו שכתבתי כאן. הנה, אני מחזיקה בידיי נעל של Saucony שנקנתה בארה"ב (לא, לא מהמשכורת כמתרגמת...) /מידה 11 גברית וכתוב עליה גם 9UK 43EUR וזה, למשל, ממש לא מתאים לטבלה ש-tallyb הביאה. אז אין לי הסבר, אלא אם כן כבר אין מידות אחידות בין החברות השונות המייצרות נעליים. צריך לזכור שבארה"ב , שלא כמו בארץ, מקובלים גם חצאי-מידות. אני יודעת מה מידת נעליי - גם לפי נשים וגם לפי גברים, גם בארץ, גם בארה"ב, וגם בברזיל ... . בכל מקום זה שונה ולסיכום: I remain puzzled....

tallyb

New member
חוששתני, פנג'ה

כיוון שאני 8 בארה"ב ו-39 בארץ (וזה הפרט הכי אינטימי שאני מוכנה לגלות על עצמי...), תשובתך לא נשמעה לי הגיונית לגבי מידות נשים. 10 נשים = 42. ראי קישור

Fanja

New member
לפי הטבלה שהבאת, מידת נעליי בארץ

וגם זה הפרט היחיד שגם אני אמסור
, צריכה להיות 44-45 ואמנם יש לי אוניות בתור רגליים, אבל לא נושאות מטוסים, ר"ל מידות רגליי בהחלט קטות מזה. ז"א, מוזר , מה גם שאם איני טועה, המידה האירופאית גם היא אינה כמו הישראלית. באמת חידה.

Fanja

New member
אגב, תחת הטבלה כתוב:

Due to wide variations among shoe measurement systems, relying solely on these tables is not sufficient to guarantee everyone's happiness​

tafustafus

New member
זו מן הסתם מסגרת מן הסוג שהיה שכיח

בשנות החמישים והשישים (כמדומני), עם הקצוות העליונים שמסתיימים בזוויות חדות.

ST

New member
אלו לא משקפי קרן?

זה היה בפורום הזה שמישהו כתב עליהם לפני כמה ימים? משקפים 'ארכאיים' כאלו...

למעלה