איך לתבוע גן ילדים?

xazar

New member
איך לתבוע גן ילדים?

שלום רב.
ילדה שלי נפלה מנדנדה בגן ילדים ושברה את המרפק. הייתה עם גבס כחודש ימים. יש מסמכים ברופאים וכו. יש לציין שאירוע התרחש לפני כחצי שנה. את מי תובעים - גן ילדים או חברת ביטוח שמבטחת את הילדים בגן? מה פרק זמן של התיישנות האירוע לפני התביעה - ז"א תוך כמה זמן לאחר האירוע הנני יכול להגיש את התביעה?
תודה

הכי מעשי לפנות קודם לחב' הביטוח

את התביעה אפשר להגיש נגד בעלי הגן והחברה. נדמה לי שלפי חוק חוזה הביטוח תקופת ההתישנות היא 3 שנים כשמדובר בתביעה נגד המבטח.

תיקון

לפי חוק חוזה ביטוח, תקופת ההתיישנות על עילה ביטוחית היא 3 שנים.
אבל, חוק חוזה ביטוח נוגע להסכם שבין מבוטח למבטחת. עילת תביעה ביטוחית היא למעשה עילה חוזית, המבוססת על חוזה הביטוח. אם תרצה, לדוגמה, לתבוע החזרים מחברת ביטוח במסגרת פוליסת בריאות שלך, או ביטוח חיים, או ביטוח נסיעות חו"ל... ההתיישנות היא 3 שנים.
&nbsp
כאשר צד ג' תובע מבוטח, חברת הביטוח נכנסת בנעליו של המבוטח שלה (הנתבע), אך הדבר אינו מאריך את תקופת ההתיישנות הקבועה של 7 שנים. גם תביעה ישירה נגד חברת הביטוח בעילה נזיקית, בגין נזקים שהמבוטח שלה גרם, תתיישן אחרי 7 שנים.
לא לשכוח שמדובר בילדה בגן ילדים ולכן ההתיישנות על הנזקים שלה מתחילה לרוץ כשהיא מגיעה לגיל 18. ההתיישנות של נזקי ההורים כמיטיבים (הפסד ימי עבודה, הוצאות על טיפולים רפואיים וכו'), הנה 7 שנים מיום המקרה.

shlang

New member
נפלה מנדנדה ועל זה אתם רוצים לעשות בוחטה

תגידו תודה שלא קרה יותר גרוע
שבר אצל ילד מתרפא מהר, קשה לי להאמין שתראו שקל מהביטוח בלי משפט שבו רוב הסיכוי תפסידו
בריאות רבה לילדה ובלי שברים בעתיד

לא מבין את התגובה שלך

נראה לך הגיוני שילדה בגיל גן (בת 3 עד 5 שנים) תתנדנד כל כך חזק על נדנדה, בלי שום פיקוח, עד שבנפילה מהתנדנדות כזו היא תשבור את אחד המפרקים החזקים בגוף - המרפק?
&nbsp
ילדה בת 5 גג. לא חיילת בטירונות.
לא נראה לך סביר יותר שהגננות צריכות לשמור שדבר כזה לא יקרה?

עורך דין תמיד יחתור להגיע לבית מישפט

כאשר הוא נותן חוות דעת . מחפש פרנסה .
בגן ילדים יש 30 ילדים . 4 גננות . איך גננת יכולה לישמור

אם ילדה פיתאום נופלת . על מנת ליתפוס אותה היא חייבת להיות צמודה לילדה
נדנדה זזה מרחק . לא ניתן ליתפוס ילדה שנופלת .
צריך לברך רק ברכת הגומל שלא קרה יותר גרוע .

לא הייתה כאן רשלנות של הגן . כך אני רואה את זה

ugu1211

New member
בלי להיכנס לסוגיה אם הייתה כאן רשלנות או לאו

...לחפש פרנסה זה דבר לגיטימי, כל עוד זה לא כרוך בעבירה על החוק.
אני מניח שגם אתה מנסה להתפרנס איכשהו.

דווקה אני לא מסוג האנשים

שמחפסים עבודה כאשר אפשר לעזור בטלפון בחינם . בעייצה
אותי רימו 2 עורכי דין כול אחד ב7 אלף ש"ח .
נתנו עיצות שהכול 100%
1. ברשדלנות רפואית . לקח כסף, במירמה . ולא הגיש אפילו תביעה
תירץ תמיד . חסר עוד פתק ( רשלנות במחלת הסרטן)

2. בעניין הגירה לקח 6 אלף ש"ח ולא עשה כלום . הייה צריך להגיד
אם אתה רוצה לחיות עם אשה זרה אתה חייב להיתחתן . כי משרד הפנים נתן רק ל30 יום אשרה . עורך דין אמר אני יסדר לך הכול . ולא סידר כלום
אני נשוי בשנית עם תיילנדית
בשני המיקרים חיפשו פרנסה לא ביושר ובהטעייה

זו כוונתי

. ולא לפרסם מודע בדפי זהב . ולתת שרות מיכול הלב

ugu1211

New member
לא יודע, הניסיון שלי עם משפטנים הוא שונה

אז בבקשה ממך, תן להם הזדמנות להיות ולהתפרנס בכבוד וביושר.

אני לא מחזיק להם

את המיקלדת או היד מלהיתפרנס . אתה זקוק למישפטנים? מעניין בשביל מה ?
פתח את אתר של לישכת עורכי הדין . ותיראה כמה מאות עורכי דין מושעים
יש שם ? אני מכיר אישית 3 עורכי דין שנישלל להם הרשיון . אז הם עובדים תחת שם של עורך דין אחר . ועוד כול מיני קומבינות שהם עשו . כמו שימוש בצ'ק של עיזבון. הגדלת חייבים ל10 על חוב . והמקורי יקבל מעט מאוד

קרמר קרמר... תלוש מהמציאות כמו תמיד

כן, אני יודע, גם לך היה מקרה שטכנאי גז איחר ואף אחד לא שילם על זה.
זה לא קשור לדיון, אבל זה קרה לך.
&nbsp
שבת שלום

אים כבר

הייה עורך דין מת"א שפניתי אלו בקשר לרשלנות רפואית של אישתי הראשונה שניפטרה מסרטן הלבלב . אמר אני עובד על % מהזכייה .
אבל................... צריך חוות דעת רפואית על ידי 2 פרופסורים . המחיר 18 אלף ש"ח . ליכתוב את זה . יפנו אליך מהחברה . והחברה הזו שייכת לעורך דין .
השיחות היו עם אישתי . לקח את הצ'קים . ולא הגיש תביעה ולא כלום .
כול פעם שחייגתי אלו . הפקידה אמרה חסר עוד פתק . זה לא אומר שלא חסר עורכי דין ישרים והגונים . גם עם עניין ההגירה מתיילנד עורך דין רימה אותי לקח מימני 6 אלף ש"ח . ולא עשה כלום . נפרט בפעם הבא . שבת שלום

amir_aikido

New member
כן, נראה לי הגיוני וסביר

אני הורה לילדים קטנים, לא עובד בגן ילדים, וגם כהורה, זה בהחלט נראה לי סביר.
&nbsp
הייתה פה עילה לתביעה לטעמי לו היה מדובר בכשל מערכתי - משטח בטון מתחת לנדנה או משהו דומה. אבל האופציה החליפית היא לאסור על הילדים להתנדנד, ולטפס על מתקנים, כי ילד בן 5 קובע בעצמו את עוצמת הנדנוד, ואני רוצה לראות מי מסוגל לפקח באופן כזה שיצליח למנוע נפילה.
&nbsp
&nbsp
אמיר

בית המשפט לא חושב כמוך

ויש חובת פיקוח של הצוות החינוכי על הילדים. אם ילד מתנדנד בפראות אז הצוות החינוכי צריך למנוע ממנו מלהמשיך להתנדנד ככה. בשביל זה הם נמצאים שם. אף אחד לא היה שם את הילד שלו בגן בידיעה שזה לגיטימי ומובנה במערכת שלא מפקחים על הילד, והוא יכול לברוח מהגן, ליפול מגובה או להיפגע בתאונה אחרת.
על ילד בן 5 צריך לפקח. גננת צריכה לקבל הכשרה לפקח על יותר מילד אחד ואם היא לא מסוגלת לכך, אז צריך להוסיף עוד גננות, וסייעות וגן שקיבל ילדים אבל לא טרח לדאוג לשלומם באמצעות מספיק מבוגרים אחראים - הוא גן רשלן.
תופעה כלל ארצית? אולי. אם ישלמו יותר על פיצויים מאשר על משכורות לסייעות נוספות, אולי יתחילו לחשוב בצורה אחרת.
&nbsp
כמובן שצריך לבדוק את הנסיבות של המקרה כדי להגיע למסקנות מבוססות יותר.

amir_aikido

New member
נקודת המחלוקת היא "מתנדד בפראות"

אנחנו מסכימים ביחס לאמירה "אם ילד מתנדנד בפראות אז הצוות החינוכי צריך למנוע ממנו מלהמשיך להתנדנד ככה. בשביל זה הם נמצאים שם."
&nbsp
אבל, התנדנדות במהירות שילד שנופל ישבור ממנה מרפק איננה בהכרח פראית.
&nbsp
ואל מספר הגננות המספיק אני לא רוצה להתייחס, להזכירך שהיתה שביתה בנושא לא מזמן ...
&nbsp
&nbsp
אמיר
&nbsp

מתחת למתקנים עם סיכוני נפילה, כמו נדנדות

שמים משטח מרכך נפילה, בד"כ עשוי משבבי צמיגים ממוחזרים.
אם נופלים עליו ועדיין שוברים מפרק גדול וחזק כמו המרפק... קשה לי להאמין שזה מנדנוד סביר שאינו דורש פיקוח.
יכול להיות שאני טועה, אבל ככה זה נשמע לי על סמך מידה מסויימת של נסיון עם תאונות של ילדים עקב שימוש במתקני שעשועים.

amir_aikido

New member
הנחה לא טריוויאלית

לא מתיימר לדעת כוח בדיוק נדרש כדי לגרום לשבר במרפק, עד כמה זו שאלה של זווית הנפילה, מנח היד, עצמות הילד הספציפי, ועוד אינספור גורמים מוזרים. ולכן, בשונה ממך, אני לא בטוח שעצם השבר מעיד על נדנוד פרוע.
&nbsp
כבר ראיתי ילדים נופלים באופן שנראה מבהיל ביותר, ויוצאים מזה בלי נזק, וילדים נופלים באופן שנראה לא מסוכן, ויומיומי, ויוצאים עם נזק שדורש התערבות רפואית. לכן אני חושש ממסקנות ברורות למצבים כאלה.
&nbsp
אמיר

amir_aikido

New member
מקריאת הכתבה - סוף לנדנדות בגני ילדים, ואולי לחצר בכלל

&nbsp
&nbsp
אם המשפט הבא היווה חלק משמעותי מהפסיקה, זו דוגמא לניתוק של מערכת המשפט מהמציאות:
&nbsp
"יציאתם של מספר גדול של הילדים בבת אחת, כשכל ילד מטבע הדברים רץ למתקן מבלי שבודקים ורואים מה מתרחש, וכאשר יש אדם אחד בלבד בחצר, היא רשלנות"
&nbsp
אם בגן יש גננת וסייעת, ו-30 ילדים, לפי התקן הקיים של משרד החינוך, הכיצד יהיה פיקוח צמוד?
התוצאה המתבקשת, היועצים המשפטיים של העיריות והמתנ"סים יאסרו על יציאה של ילדי הגן לחצר.
&nbsp
בדיוק החשש שלי כהורה

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה