איך לשנות?

אריאן5

New member
איך לשנות?

שלום, אני צריכה עצה ואין לי מושג מה עושים... אני בת 31 ורווקה. אני עובדת כבר 11 שנה בעבודה שאני לא ממש מסופקת ממנה. חיי הפרטיים זורמים כבר שנים לכיוון שאני לא ממש אוהבת, ונכפה עליי לעשות דברים שקצת שינו לי את מה שבאמת רציתי לעשות בעבר. (נכפה זו מילה קצת כבדה, אבל אין לי מילה אחרת לתאר מצב לא רגיל שאת חייבת לשנות דברים גם אם לא מבקשים ממך, ואני מוצאת את עצמי רוב הזמן עוזרת, תומכת,מקשיבה עד למצב שכל האנרגיות יוצאת ממך ואין דבר שמחזיר לך את האנרגיות ) הבעיה היא שהיום אני כבר לא יודעת מה אני רוצה מעצמי, אני מנסה לחשוב על דברים שאני אוהבת לעשות שאני אהיה מסופקת מהם, אם זה בעבודה או תחביבים ולא עולה לי שום דבר לראש. זה פשוט לא נשמע הגיוני. מה עושים במצב כזה? איך אפשר לשנות את החיים כדי שיהיו כמה רגעים של חיוך?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה אני רוצה

אריאן היקרה, המודעות והרצון לשינוי הם תחילת הדרך, כדי למצוא את הכיוון שלך. זהו תהליך שהפורום אינו יכול לטפל בכולו, אבל תוכלי להתחיל מכאן. מעבר למה שתקבלי כאן, כדאי שתעזרי במאמן או במטפל. השאלה הראשונה והחשובה שאת מעלה היא - מה אני רוצה מעצמי? כדי להתחיל להציף תשובות לשאלה הזו, אני מזמינה אותך לחזור לדברים שאהבת בעבר, לדברים שנדמה לך שתאהבי, לסתם דברים שעולים בדעתך. עשי רשימה ארוכה (לפחות 50) של דברים שיכולים לעניין אותך. כל דבר שנכנס לך לראש, בלי לסנן. הניחי בצד. למחרת, הסתכלי שוב על הרשימה, ונסי לרשום מה מידת הסיפוק שלך יכולה להיות מכל פריט ברשימה. ללא קשר למידת האפשרות האמיתית של האופציה הזו, בלי להיות מעשית בכלל. לאחר מכן, נסי לעבור שוב על הרשימה ולרשום מה באותו דבר הוא זה שגורם סיפוק. זה כיוון אחד שיכול להתחיל לרמוז לך לאן ללכת.

אריאן היי

קודם כל לברך אותך כי ברגע שפנית לברר מה עושים ,סימן שאת בדרך לשינוי :) ממה שאני רואה בין השורות ,זה מצב ,שמאוד מוכר של להיות עבור אחרים,ולא להיות עבור עצמך ואז בעצם את "מובלת" ל: חיים פרטיים שזורמים לכיוונים שאינך אוהבת עבודה שאת לא ממש מסופקת ממנה ובגדול מאוד שאלה גדולה מעל לכל איפה אני ? מה איתי ? קיבלת פה בפורום כבר עצה נהדרת שיכולה לעזור. המלצה נוספת ומתייחסת לשורה שרשמת "אני מנסה לחשוב על דברים שאני אוהבת לעשות........ולא עולה לי שום דבר לראש ....זה פשוט לא נשמע לי הגיוני" כי כרגע לפחות,לא הגיוני בעצמך לעשות דברים -עבורך. ולכן קשה לך ,כן להגדיר... אז לקחת דף לרשום מה לא אוהבת ולפרט למה ואז לרשום (למרות שלא הגיוני בעינייך כרגע ) מה כן את רוצה ממול לזה ומשם אפשר להתחיל תהליך. אשמח לעזור מעבר בהקשר התעסוקתי. שלתחושתי משיק ומשפיע על הכול ולהפך... ולהתחיל לרשום..ניסים ונפלאות מתחילים מזה שאנו רושמים דברים ומציפים אותם. .

היי

מה מחזיק אותך בעבודה 11 שנים, כאשר את לא מסופקת? האם זה בא לידי ביטוי בעוד תחומים בחיים- הויתור על מה שאת אוהבת למען מה שצריך? נשמע מדברייך שאת בחורה עם הרבה סבלנות, כוחות וערכים של עזרה לזולת ועל זה כל הכבוד. אני בטוחה שהאנשים שאת עוזרת להם מעריכים ומוקירם אותך על זה. איך תרצי לעזור לעצמך... מה בדר"כ מעלה בך את האנרגיות?מה מצחיק אותך? מה את אוהבת לעשות?

אריאן5

New member
תודה על התגובות....

קודם כל תודה על התגובות, יש לי עכשיו לפחות כיוון להתחלה מכיוון שכדי לדעת היכן להתחיל אני חייבת להבין מה אני אוהבת. לגבי העבודה - נכנסתי אליה מיד לאחר שהשתחררתי מהצבא, ולא ראיתי טעם לצאת לפני שאני יודעת מה אני רוצה לעשות או ללמוד? והאנשים היקרים החיי באמת מערכים מאוד את כל מה שעשיתי וויתרתי על הדברים שאני רוצה לעשות ועל עצמי(וזה כמעט על כל תחום בחיים, אבל אני לא יכולה לפרט כאן), וזה מאוד חשוב אבל אם להיות קצת כנה זה עדין רק להוציא אנרגיות. בכל אופן שוב תודה.

למעלה