איך לשמור על פרטיות במרפסת?

ornit16

New member
איך לשמור על פרטיות במרפסת?

מה אפשר לעשות כדי לשמור על פרטיות במרפסת. הבעיה היא בצדדים של המרפסות
שמהן אפשר להשקיף למרפסת השכנים. מסביב למרפסת יש מעקה שקוף.
תודה על העזרה.

ornit16

New member
כמובן בעזרת צמחיה

ornit16

New member
יש בעיה חוקית כלשהי לשים

מחיצה כזאת שהיא גובהה יותר מגובה המעקה?

פיטנגו4

New member
כן, בהחלט

זה נחשב שינוי חזית.
מבחינת החוק היבש: זה דורש היתר.
הסיבה: אם כל שכן ישים מחיצה אחרת, הבנין יהפוך לסלאמס.
כמובן שבפועל אנשים עושים מה שמתחשק להם, כל עוד השכנים מאפשרים להם. לכן, בנינים יפים הופכים מהר לסלאמס.

אם שותלים צמחים מטפסים ומתחילים למשוך חוטים

לכל הכיוונים זה כביכול חוקי אבל בפועל יכול להיות פחות יפה מרשת מסודרת מעץ שאמורה להיות מכוסה בצמחים .

jeshu

New member
צמחיה זה רעיון מצויין ובטח יפה יותר ממחיצת עץ מה התנאים במרפסת? לאיזה כיוון היא פונה?

מעבר לכך, אתם יכולים לתכנן גן קטן במרפסת שיכלול בין היתר הסתרת השכנים. כדאי לתכנן הכל מראש ואז לבצע ולא רק לחפש פיתרון הסתרה - אתם תהנו מהמרפסת הרבה יותר כך.

ornit16

New member
המרפסת פונה לכיוון מערב

המרפסת מקורה. איזה צמחיה גבוהה אפשר לשים? משהו בעציצים?
מדובר במרפסת בגודל 17 מ'. איזה גן אפשר לתכנן, בהנחה שאני רוצה לשים שם גם שולחן וכסאות.
אין לי שום מושג בתחום הזה.
תודה רבה על העזרה.

jeshu

New member
אתה יכול לתכנן גינון בהיקף וכמובן תלוי איזה גודל שולחן וכיסאות. בכל אופן, אפשר לשתול מטפס כלשהו בצד שפונה אל השכנים ולמתוח איזה רשת או כמה חוטים עבים שיהיה לו למה להצמד. אני מציע שתתעניין בתחום - השקיה במרפסותץ (יש לך איזה חיבור מים במרפסת), עיצוב גינון במרפסות - פשוט לחפש בגוגל, ובצמחיה בפרט - לך למשתלות או חפש באינטרנט - מה שחשוב בצמחיה זה לבחור צמחים שמתאימים לתנאי התאורה אצלך, אבל מפנה מערבי נשמע בסדר בסה"כ (לא כמו מפנה צפוני שבחורף מקבל מעט מאוד שמש ולכן צריך לקחת בחשבון).

ornit16

New member
תודה רבה

אני בהחלט אתחיל להתעניין וכנראה שבהמשך אצוץ כאן לשאלות נוספות.

nolka

New member
גינון במרפסת לא-גדולה

מספר המלצות:
רצוי לשמור על גינה נמוכה ככל האפשר כדי לגזול פחות מהמרחב (לא עצים, לא שיחים) ובו במידה לא להעמיס, מספיק מעט גינון.
את ההסתרה לעשות בעזרת מטפס, כפי שכבר הומלץ לך, אבל גם אז לבחור מטפס עם מופע קליל, אחרת גם הוא עלול לגזול מהמרחב (המלצות במשתלה או באתר של מלצר)
אזור שאיננו מנוצל בדרך כלל (ובמרפסות לא-גדולות כל מ"ר חשוב) הוא הפינות, שבלאו הכי לא יושבים בהן, ולכן כדאי לנצלן לגינון.
צירפתי תמונה של גינת גג עם משהו קצת יותר מסיבי מ"כבלים", שמגיע גבוה והופך גם לפרגולה, זה כמובן לא הרעיון אצלך, אבל התכנון של גינה נמוכה ומטפס הוא הכיוון. במקביל, תחפשי דוגמאות אצל חברת ישימא במה שהם קוראים לו "קיר ירוק" והוא בעצם "מסך ירוק", למשל כאן: http://www.yecima.com/מסך-צמחיה
בהצלחה
חגית
www.rov-noy.co.il

ornit16

New member
תודה רבה על התגובה

משיטוט באינטרנט אני מבינה שתהיה לי בעיה עם הניקוז כי פתח הניקוז נמצא במרכז המרפסת. האם באמת זאת בעיה?
דבר נוסף שאני מבינה כעת שלא דאגנו לו זה נקודת ברז במרפסת.
אתעניין יותר בנושא כאשר ניכנס לדירה. נראה לי שנצטרך להסתפק בצמחיה באדניות או עציצים גדולים.

nolka

New member
ניקוז באמצע המרפסת

ניתן לפתור במספר דרכים (וכשאני רושמת "גינון" זה נכון לעציץ, אדנית, או כל גינון אחר)
1. גינון על חצי מהמרפסת (או כולה), עד שמגיעים לפתח הניקוז.
2. גינון בשילוב דק במקום או מעל הריצוף (ואז תוואי הגינון באיזו צורה שרוצים)
3. גינון רחוק מפתח הניקוז, כך שהמים ניגרים על הריצוף עד שהם מתנקזים. אנחנו לא נקים גינה כזו ולא נמליץ לאף אחד אחר, אבל כל לקוח/גנן ושיקוליו.
4. להתקין עציצים ללא ניקוז, כמו כאן: http://www.deco-cad.com/87219/%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%9. יש אותם במשתלות, יש פתרונות דומים להם, וניתן להתקין לבד.

עם המים לא אמורה להיות בעיה, אני מאמינה, השיפוצניק פשוט יגבה יותר.
אך נושא נוסף שתצטרכי לתת בבוא הזמן את הדעת עליו הוא עומסים.

אולי פיטנגו יכולה להרחיב עוד קצת?

פיטנגו4

New member
הערה בנוגע לדק

אסור (לא תקני) שתהיה מדרגה עולה ביציאה מהסלון למרפסת. מפלס הריצוף/דק של המרפסת צריך להיות יותר נמוך ב3 מ"מ ממפלס הפנים. אם זה דק- אפשר באותו מפלס, אבל לא גבוה יותר ממפלס הפנים.

גם מדרגה יחידה באמצע המרפסת לא מומלצת, וגם היא אינה תקנית.

ornit16

New member
חגית ופיטנגו תודה רבה

חבל שלא חשבנו על זה יותר בשלב התכנון.
הרעיון של דקו-כד נשמע מעניין, רק שזה יקר. אבקר במשתלה ואתעניין.
יש עוד פיתרונות דומים לזה שפותרים את עניין הניקוז?

nolka

New member
אפשר לעשות לבד

תפני למרכז ההדרכה בכפר הנוער מוסינזון, הוד השרון
אמיר מלמד איך לעשות כזה לבד בעלויות נמוכות (ובאסתטיקה אחרת מדקו כד, כמובן..) 052-5467143
קצת על המרכז, בדף שלהם בפייסבוק

ornit16

New member
תודה וזה ממש קל"ב

מכירה היטב את ביה"ס מוסינזון, לא ידעתי שקיים שם מרכז כזה.
אפנה אליהם להתעניין.

למעלה