איך לשמור על טבעונות עם מעי רגיז?

איך לשמור על טבעונות עם מעי רגיז?

אני סובלת בערך כל החיים מבעיה של מעי רגיז. זה מתבטא ברעשים והמיות שונות מהבטן וגזים. עבדתי מהבית מס' שנים אז זה פחות הפריע לי. התחלתי השנה לעשות צעדים לכיוון צמחונות וטבעונות והיה לי די בסדר (לא התגעגעתי לבשר או משהו כזה). הבעיה שלא מזמן חזרתי לעבוד במשרד, שהוא אופן ספייס קטן עם הרבה אנשים, ומאז האכילה בעבודה היא סיוט עבורי. זה מתחיל בזה שהבטן שלי מקרקרת בעוצמה, אז אני אוכלת איזה פרי כדי להרגיע אותה, אבל אם אני אוכלת טיפה יותר מדי נהיית לי כבר בעיה של גזים ורעשים מהבטן. אז אני שומרת על כמות קטנה יחסית של מזון עד שהבטן מהר מאוד מתחילה לקרקר שוב ואני צריכה לאכול שוב מעט. כך יוצא מצב שאני בקושי מאזנת את עצמי בין שני מצבים של קרקורי רעב וגזים, וצריכה לאכול בביסים קטנים במיוחד לאורך כל היום.

אני לא יודעת איזה אוכל טבעוני להביא איתי. כל דבר מתגלה באיזשהו שלב כמעורר את המעי הרגיז, גם דברים שאמורים להיות נייטרליים כמו אורז מלא בלי כלום, או פרוסת לחם מלא, או פירות. אני עושה הכל: לועסת טוב את המזון, לא אוכלת פירות בסמוך לאוכל אחר, לא פירות חמוצים, לא סוכר לבן, לא גבינות וביצים, לא בצל, לא אוכל מעובד או משקאות מוגזים. אפילו מים אני לא שותה במהלך היום כי זה מגביר קרקורי רעב או מגביר סיכוי לרעשים מהבטן. מיותר לציין שמכל זה ירדתי בחודשים האחרונים כמה קילואים טובים (ואני ממש לא צריכה דיאטה). לאחרונה, בצר לי, חזרתי לאכול בעבודה בשר בכמות קטנה כדי שלפחות ייקח לו יותר זמן להתעכל ואני לא אצטרך לאכול תוך זמן קצר שוב. בגדול הבשר גם גורם לי לפחות תופעות של מעי רגיז. אבל אני לא רוצה לאכול בשר, רוצה להמשיך להתקדם לטבעונות. וזה גם לא פותר לי לגמרי את הבעיה. אז מה עושים? מה אוכלים שלא יעשה לי פדיחות? למישהו יש רעיון? אני כבר ממש מיואשת...

littlegem

New member
לכל אחת יש משהו שעובד בשבילה (צירוף לא

קטלני) אז זה די קשה להמליץ.

פעם היתה בתפוז קומונה לתמיכה. שמעת עליהם?

littlegem

New member
ד"א הלכת לייעוץ תזנותי?

לא כל כך הבנתי מההודעה שלך..

צודקת לגמרי...

נשמע שאת אוכלת נכון. לדעתי אולי העניין פה הוא של מאכלים עם סיבים תזונתיים, זה כנראה משפיע עלייך...
אני לגמרי חושבת שאת צריכה להתייעץ עם דיאטנ/ית, ולמזלך הרב פורסמה בפורום כבר כמה פעמים רשימה של דיאטנים שמבינים בטבעונות וצמחונות....
בטח מישהו פה יוכל לשים שוב קישור.... אם לא- חפשי בהודעות קודמות.
בהצלחה, אל תישברי

M a b e l

New member
מה לגבי ירקות מבושלים?

גם ירקות עמילניים כמו בטטה, תפוחי אדמה וכו...
בנוסף אפשר להכין שייק פירות גדול ולשתות לאורך זמן בהדרגה.

בכל מקרה נשמע שאת צריכה ייעוץ רפואי מעמיק, חבל לוותר על זה ולנסות להשלים עם המצב, בלי קשר לטבעונות.

ssdd120

New member
גם לי יש בעיה כזאת מאז שאני חיי לבד ו

וזה מה ששמתי לב אליו לאחרונה.
1) פירות: אם אוכלים הרבה פירות אז חשוב שהם יהיו בשלים במידה הנכונה, אם הפירות בשלים מדי אז הסוכרים מתחילים לתסוס וזה עושה בלגן בבטן. גם כשזה לא בשל מספיק זה בעיה אבל לא בטוח למה.
2) מלח. אני בדרך כלל שם מלח בכמויות (צוחקים עלי בבית שאני מוסיף קצת אוכל על המלח שלי), מסתבר שמלח לא תורם לעיכול וגם יש הרבה מלח במזון מעובד שהתחלתי לאכול קצת יותר. אני בימים האחרונים התחלתי גמילה ממלח, והבטן כרגע שקטה.
3) חשוב לשתות הרבה מים, אבל לא ישר אחרי האוכל. מסתבר שכמות מים גדולה מוהלת את מיצי הקיבה ומפריעה לעיכול קצת. רשמת שאת לא שותה הרבה מים, אבל יכול להיות שזה יעזור לשתות מים בזמן הנכון.

מקווה שמשהו מזה רלוונטי לגבייך, גם אני התחלתי להתייאש מהתופעה ולאכול קצת בשר.

noa555555

New member
מכירה את הבעיה ולכן עונה

מה שמפליא הוא, שדוקא בטבעונות נעלמה לי בעית המעי הרגיז והרעשים המביכים כמעט לגמרי .
הסיבים הרבים שאוכלים גורמים להתרוקנות טובה של המעיים והרבה פחות בלגן . , גם אם יש תקופת הסתגלות בהתחלה.
אפילו קטניות שפעם היו עושות לי בלגן לא נורמלי, עכשיו עוברות בכיף . עדשים למשל, זו קטנית עדינה וכיפית בעיכול .
טחינה תהיה טובה לך גם כן , על כל צורותיה, אפשר גם בצורה המתוקה עם סילאן .
בעקרון יש מצב שאת אוכלת מעט מדי ולכן הרעשים והקרקורים , גם מהקיבה , לא רק מהמעי . דוקא הכמות הקטנה לא מועילה פה , (זה מה שהיה אצלי , אבל אולי אצלך זה אחרת , ואולי זה שאלה של להרגיל את המערכת על סמך יותר מנסיון אחד. להתעקש עד שאת מכניעה את זה . )
תה צמחים כמו קמומיל ונענע יתרמו לרגיעה כללית, גם של הקיבה, וגם של העצבים, שהם בדרך כלל אחד המקורות הרצינים לרגיזות של כל המערכת הזאת .
מעבר לכך, תבדקי אם את פשוט לא רגישה לאחד המרכיבים. אולי גלוטן ?
יש דברים אחרים שירגיעו, אין צורך בבשר בכלל. גם לא חובה לחסל את כל התיבול, יש תבלינים שדוקא יועילו וירגיעו , כמו כורכום ונדמה לי שגם כמון .

ssdd120

New member
טחינה?

חשבתי שמומלץ להימנע מדברים שומניים בהקשר של גזים.

l coyote l

New member
בלי להכיר את הבעיה הספציפית

יש להבדיל בין מזון שטוגן/חומם/עורבב בשמן, ושזו הסיבה לשומניותו;
לבין מזון שהשומן שבו מגיע בצורתו המקורית, לא בנפרד (טחינה, אבוקדו, אגוזים וכו׳).

מוכר לי ההבדל הנ״ל מבעיות אחרות שנגרמות משמן/שומן מבודד (כמו צרבת).
יתכן שזה תקף גם לתופעות אחרות.

noa555555

New member
כשהם מטוגנים זה נכון

פה מדובר בשומן מהסוג הלא מעיק .(רק לדעתי, זו רק עצה, אני לא רופאה ) עובדה , עלי זה עבד .
לא יזיק לה לנסות.

Ofericko

New member
מנצלש - טבעונות וטלסמיה

לפני שאני פונה לרופאים, האם ההמלצות לצריכת ברזל במצב כזה הן כמו ההמלצות לאדם בריא, פשוט לצרוך יותר? או שיש כאן מורכבות גדולה יותר?

שאלה עבור חברה עם טלסמיה שחוששת מצמחו-טבעונות בשל כך.

r a k a n i

New member
לי יש טלסמיה

ועל כן אני יכולה להגיד לך שהבעיה היא דווקא הפוכה כי עודף ברזל מסוכן בטלסמיה ולכן צריך לשמור לא להגזים עם ברזל יותר מבנאדם רגיל. הטלסמיה אולי לא עוזרת למצב האנמיה אבל היא לא מונעת ממך להיות בטווח נורמלי של ברזל (אם כי בדרך כלל טיפה נמוך). המצב הכי טוב שלי היה אחרי שנה בהודו שהיתה מין הסתם שנה צמחונית אבל גם נטולת מוצרי חלב ועם מעט מאוד ביצים

Ofericko

New member
שאלה נוספת: טבעונות וסוג דם O

האם מישהו יודע על קשר בין סוג דם O לבעייה עם צריכה של חלבונים מן הצומח?

M a b e l

New member
זה קשר די דימיוני

כלומר, יש דיאטה מסויימת שנקראת "דיאטה לפי סוג דם" שמבוססת על תיאוריה הגורסת שלכל סוג דם יש קבוצות מזון שמתאימות לו יותר. לפי התיאוריה הזו, סוג דם O אמור לאכול הרבה בשר ודגים.

למרות הפופולריות של הדיאטה, התיאוריה הזו נחשבת לקישקוש ואין לה סימוכין מדעיים רציניים, עדיף פשוט להתעלם מההמלצות האלו.

Ofericko

New member
ידוע מה הסיבה שסוג דם O לפי התיאוריה הזו

מצריך הרבה חלבון מן החי?

M a b e l

New member
אני לא יודעת לעומק כי לא קראתי את הספר,

אבל הטענה היא שלאנשים עם סוג דם O יש אנטומיה של "ציידים" ולכן הם מעכלים בשר בצורה יותר טובה וזה מייעל את חילוף החומרים שלהם

כיוון שסוג דם O הוא הנפוץ ביותר, אני מתארת לעצמי שיש כאן טבעונים שיכולים להעיד שמצבם תקין למרות ההתעלמות מההמלצות.

vegetalien

New member
לי יש סוג דם O

ואני שואל: רגע, האם גם חתולים צריכים לאכול לפי סוג דם?

למעלה