איך לשלוט?????

איך לשלוט?????../images/Emo5.gif

על..... על הפה הזה שלי????!!!! האם קרה גם לכם שבלהט הויכוח/חילוקי הדיעות יצאו מפיכם תגובות-שלאחר מחשבה של אחרי הותירו אותכם מלאים בתהיות?? תגובות כאלה ....פוגעות....מעליבות....מלוות במילים קלוקלות, לפעמים גסות...תגובות לא רציונאליות-שלאחריהן אתם מתפללים אולי? אולי יש אפשרות למחוק את ההקלטה ולעשות ריפליי-כאילו לא היו הדברים מעולם!!! כי אחרי הכל לא באמת התכוונתם!!! אמא שלי תמיד אמרה לי:"פרח עד עשר לפחות את יודעת לספור......אז קדימה ורק אחר כך דברי!" אבל היא שכחה שהבת שלה במתמטיקה מעולם לא היתה טובה-ולספור?.... אני??רק בכפולות של שתיים ושליף שלאף יצאה לה שטות נוספת מהפה-ללא מחשבה! אז איך אפשר לשלוט??? לא רוצה שוב לפגוע באנשים שאני אוהבת לא רוצה לעשות שוב טעויות!!!

פרסאוס

New member
מי שאוהב - סולח

מידע אישי. ואת גם בת אדם, מותר לך לטעות. ואם נזכר בזה שאת גם
.... :))

זה נכון

מנסיון אישי של אנשים אהובים שסלחו לי אפילו שלא תמיד היה מגיע לי והם אוהבים אותי (לא תמיד אני יודעת למה) וזה נעים להיות מוקפת באנשים טובים ויקרים דינה. מוקדש לאילה - אחותי בגוף ובנשמה ולאיש הראשון שזיהה שאני שווה משהו (בשבילו בכל אופן)

פרח פרח פרח......

סיפור אמיתי: הייתה איתי בכיתה, עוד בתיכון, אחת שלא ידעה לשלוט על הפה שלה.... אמרה מה שחשבה, לא "דפקה חשבון" והיא הייתה גרועה במתמיטקה, אמרה ועשתה כפי שראתה לנכון.... פעם אחת במבחן המורה האשים אותה בניסיון להעתקה משאמרה שלא נכון התעקש המורה והיא התעקשה בחזרה. אמר לה: "תסתמי ת´פה ותמשיכי ת´מבחן", היא עם הגאווה שלה לא סתמה ת´פה... כמובן... ואמרה לו "לך תזדיין", איזה סיפור עשו לה בבית ספר..... אבל היא יצאה צודקת......לפחות בעיניי עצמה. אחרי סילוק של שלושה ימים, בירור עם ההורים, לא נתנו לה להיבחן במבחן היא למדה לשתוק. פשוט לשתוק. גם כשהיא רצתה לומר משהו והיה נכון, שתקה. קרה משהו, כולם חיכו למוצא פיה והיא שתקה. גם היום הרבה פעמים היא שותקת. אבל למדה, לפחות לספור עד 10. אז הנה שנני: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 כשמרגיזים אותך עד שלפעמים נדמה לך שהנה תיכף מתפוצץ הווריד... הפני ת´גב, הסתובבי ולכי. בצורה כזו לפעמים את מוכיחה יותר לאותו אדם העומד מולך מה את מרגישה ומה את חושבת. כך השגת 3ציפורים במכה אחת:
הרווחת זצן למחשבה על התשובה המתאימה ביותר.
הפנת לו את הגב ובכך ביטלת את חשיבות דבריו.
אם הלכת אין סיכוי שאמרת משהו שאת יכולה להצטער שאמרת. ועוד טיפ אחד קטנטן..... לפעמים שווה לספור גם עד 20....... מקווה שלא עייפתי אותך....... בהצלחה...

אופססססססס../images/Emo56.gif../images/Emo18.gif

אין ספק שטלפון הופך את העניין למורכב יותר במיוחד אם זה ויכוח מלווה בסערת רגשות. בניגוד לשיחה פנים אל פנים בה אני אומרת להפנות גב וללכת אני נגד טריקת טלפון בפניו של האיש איתו משוחחים. זה כמו לומר: תסתום ת´פה. זה אחד הביטויים השנואים עליי. ברגעים של ויכו כשאת מרגישה שאת הולכת לומר איזה משהו שייתכן ותצטערי עליו, קחי אויר, מלא אויר, תשנפי לאט לאט....... ובפשוטת לומר: אני סוגרת את הטלפון. נהיה בקשר יותר מאוחר. פעם אחת כשבעלי הביא לי ת´סעיף פשוט אמרתי לו: "תקשיב, אני סוגרת את הטלפון, כשתרגע תתקשר שוב ושזה לא יהיה פחות מרבע שעה".
הוא יחשוב על מה שאמר
אני אחשוב על מה שאני רוצה לומר
בוודאות הצלתי את עצמי מפליטת פה לא רלוונטית
יש לי רבע שעה של שקט לנשום אויר, להכין קפה לעשות P.P ואז לראות שנושא הזה לא שווה תעצבים שלי..... עזרתי

האלי

New member
אין חכם כבעל נסיון

ואין דבר נבזי יותר מלסובב את הגב למי שמדבר אליך (לדעתי כמובן) מצרף משהו שכתבתי כשעוד הייתי נשוי למישהי כזו. שלך, האלי.

האלי

New member
כתבתי את זה לפני הרבה זמן

ועכשיו כשאני קורא, אולי יש בזה אפילו תשובה עבורך פרח. שלך, האלי.

האלי???????../images/Emo92.gif

אהבתי מאד מה שנכתב. זה שלך? אם כן, מותר לי להעתיק את זה ולשמור? בטוחה שיהיה לזה שימוש, גם בעתיד...

piter pan

New member
פרח - אני מסכים עם כל מילה של

חברתי ואף אוסיף עליה... למדתי ממנה שלפעמים צריך לשתוק. ממש כזה ?... לא להגיד כלום. לפעמים צריך לאמר ישר מבנים ומהר ולפעמים ... צריך לספור המון. לא עד 20 רק אלא עד מליון חמש מאות אלף שבעיתם ושתיים. זה הרבה אני יודע. אבל מה ... לפעמים זה משתלם. אני יכול להעיד על עצמי בלבד - אני עדיין סופר

פרח,

כשתמצאי את הנוסחה, תמכרי לי אותה כי גם אני בלהט הויכוח יוצאים ממני דברים ש.... היה עדיף לשתוק אותם ואח"כ לבקש סליחה (אמיתי כזו, לא בכאילו) נורא קשה לי אפילו שאני יודעת שטעיתי אז... לספור עד 10 זה לא עובד אצלי אני זקוקה למשהו אחר איתך במשאלתך דינה - פה גדול

למעלה