איך לשכנע לטפל?

GalGula

New member
איך לשכנע לטפל?

במשפחתי המורחבת ילד שככל הנראה הוא היפראקטיבי (כנראה גם אובחן ככזה, נראה לי שע"י רופא ניורולוג, ואף הומלץ לו על טיפול בריטאלין). מדובר בילד מאד מופרע, מאד מאד אלים! אין לו אבחנה במי הוא פוגע. זה יכול להיות בבני משפחה (גם מבוגרים), בילדים אחרים, סתם חברים בשכונה. (הוא יכול בלי שום בעיה לזרוק כסאות על אנשים וכו´) המצב היה כזה מאז שאני זוכרת אותו, גם כילד קטן מאד. כיום הוא אמור להיות בכיתה א´ או ב´. השנה החל ללמוד בביה"ס מיוחד, אך גם שם הוא עושה צרות, על אף נסיונות המורים לפרגן ולעזור, לצ´פר כשהוא כן מתנהג יפה וכו´. הנקודה המשמעותית ביותר כאן לדעתי היא שהוא אמור להיות מטופל תרופתית! לדעתי אין מנוס מכך. מצבו רק מחמיר. אבל אמו לא מעוניינת שיתחיל לקחת כדורים וכו´. לדעתה ככל שיתבגר - המצב ישתפר. אני חושבת שהיא טועה. אני מדגישה שהמצב של הילד לא רק שלא משתפר, אלא אף מחמיר כי גם הכוח הפיזי שלו מן הסתם גובר ככל שהוא גדל. איך אפשר לדבר עם האמא ולשכנע אותה לטפל בו כמו שצריך? האם אני בכלל צודקת, והוא אכן צריך טיפול תרופתי, או שבאמת עם הזמן המצב יהיה יותר טוב? האם יש טעם להתערב? מאד מפחיד אותנו שבסופו של דבר הוא יגמור את חייו בבתי כלא, ומשום מה למרות גילו הצעיר ונסיונותיה של אמו לעשות את המקסימום עבורו - לא נראה שיפור באופק, אלא רק החמרה.

michal shahar

New member
לחשוף את האם ליותר מידע

אולי כדאי להעביר לאמו של הילד ספר או מאמרים שמסבירים על ADHD כדי שתבין שההפרעות שקשורות ל-ADHD בדר"כ לא נעלמות מעצמן. אפשר אפילו להציע לה להצטרף לפורום הזה. מנסיוני האישי זה הרבה יותר מרגיע לשמוע שיש עוד אנשים עם הבעיה שטופלו ברטלין והטיפול עזר. אפשר גם להציע לה להצטרף לקבוצת תמיכה כלשהיא או לפחות ללכת לעוד נוירולוג מומחה. בהצלחה, מיכל

לספר להורים על הפורום הזה!!!!

אני כל כך נלהבת מהידע שצברתי דרככם, מהתמיכה והעזרה והשיתוף בבעיות והתהליכים האישיים שעברו ועוברים פה אנשים. הפורומים של תפוז הם הכי בהירים ונוחים לשימוש וגם משתמש חדש יצליח פה מאוד. ואם לא להשתתף אז לקרוא , לשקול, ולהחכים. כבר שלחתי רבים וטובים לכאן, ואפילו לאחראית על החינוך המיוחד בבי"ס של גיא נתתי את הכתובת.... שתבינו, פעם חשבתי שלתת לתרופות לילדים זה דבר רע (בגדול, אני עדיין מתאמצת להמנע...) אבל עוד לפני שגיא אובחן, כלא HDHD, ידעתי שאם יומלץ על טיפול בריטלין אני אעשב זאת בלב שלם כי אנשים פה דיברו מניסיונם האישי ואני, הקטנה, הקשבתי בשקיקה.

לא ללחוץ. לוחצים עליה כל יום.

אולי באמת להציע לה מידע או הצטרפות לקבוצת תמיכה של הורים לילדים עם בעיה דומה. אגב, בכלל לא בטוח שאת מנחשת את האבחון הנכון של הבעיה. יתכן גם שלא מצליחים לטפל בגלל אבחון שגוי. לכן חשוב לא לנקוב בשם הבעיה. אמרי לה שבבדאי יש עוד הורים באותו מצב ונכתבו ספרים עבור הורים במצב כזה. בקשי ממנה את שם הבעיה כדי לעזור לה לחפש.

למעלה