איך לשים קץ לטרור?

איך לשים קץ לטרור?

איך לשים קץ לטרור? בגבעה הצרפתית בירושלים קרה הבוקר מעשה רצח מתועב וברברי , שאין עליו סליחה. עד כאן כולם בישראל מסכימים, מקיר לקיר. השאלה היא איך לגמור את זה, איך להביא מצב שדברים כאלה לא יקרו שוב. ברצוני להזכיר מה קרה בארץ לפני יותר משנה. היו מעשי טרור מזוויעים, והקימו קול צעקה "תנו לצה"ל לנצח". ובאמת נתנו לצה"ל לנצח. צה"ל יצא למבצע חומת מגן , כבש את כל הערים בשטחים, הרס בתים לעשרות, עצר אלפי אנשים ושלח אותם למחנות מעצר. כאשר באו"ם דרשו מישראל לסגת, קרא שאול מופז, אז הרמטכ"ל, "אנחנו צריכים עוד חודשיים בשטח". היו לו חודשיים, היו לו שישה חודשים, הייתה לו יותר משנה שצה"ל נמצא בשטח, נכנס לכל מקום שהוא רוצה, עוצר את כל מי שהוא רוצה, הורס כל בית שהוא רוצה. נותנים לצה"ל לנצח, כבר יותר משנה. מה המצב היום כולנו יודעים, מה קרה הבוקר בגבעה הצרפתית כולנו יודעים. לפני יותר מחצי שנה הרמטכ"ל יעלון הודיע שאנחנו מתקרבים להכרעה ושאנחנו מתחילים לצרוב בתודעה של הפלסטינים שהם הפסידו במאבק. בינתיים זה לא נראה כך, בינתיים משהו אחר מאד צורב כאן. צריך להתחיל להבין משהו. הפלסטינים לא מוכנים שאנחנו נשלוט עליהם, שאנחנו ננהל להם את החיים, שאנחנו נשדוד מהם אדמות ונקים עליהן התנחלויות. אם ניתן להם תקווה ממשית ומוחשית בשטח שהדבר הזה יפסק בדרכים מדיניות, שבאמצעות מו"מ אנחנו נצא מהשטחים ונפרק את ההתנחלויות ותהיה להם מדינה כמו שלנו יש מדינה, יש סיכוי להפסיק את הטרור. אם ראש הממשלה ימשיך להגיד "קודם תפסיקו את הטרור ואח"כ נחשוב אם לזרוק לכם כמה פירורים", לא יקבל אפילו את מפת הדרכים שהגישו לנו חברינו האמריקאים ובמקום זה יסלול מפת דרכים של התנחלויות בשטח, אז עוד יזרום כאן הרבה הרבה דם, שלנו ושלהם.

רונאל1

New member
את כל כך צודקת!

קראתי את דברייך החכמים והסכמתי עם כל מילה. מופז את שרון בטחון בע"מ חושבים שעם כח ייפסקו הפיגועים ושאם 20 דקות מת"א אנשים יחיו כמו כלבים הם ישבו בבית ויגידו לנו תודה. לפעמים נראה שהליכודניקים כל כך אוהבים ערבים שהם פשוט לא מסוגלים להפרד מהם. אם היה להם קצת שכל הם כבר היו מבינים שזה לטובתנו אנו שנצא משם כמו שהיה לטובתנו שיצאנו מלבנון ופתאום אחרי כל נבואות הזעם שלהם נהיה שקט וטוב בצפון. מדינה פלסטינית היא אינטרס שלנו ולא פרס לטרור - אנחנו צריכים להפטר מהם, לא לחבק אותם. אותי, כשמאלני גאה, בניגוד אליהם, הערבים לא מעניינים. אני כמו שאר חבריי עסוקים בטובת הישראלים - איך לשפר את איכות החיים שלנו, לחזק את הכלכלה והחינוך, ולהתעסק בעצמנו במקום בערבים ובהתנחלויות.

חוץ מלומר אני ואני ואני לא אמרת

כלום. אתה שמאל בתאוריה אבל גזען ביותר. הגזענות השנאה וההסתה ניבטות מהשורות שלך. אם אתה מייצג את השמאל הישראלי, אין פלא שהוא נראה ככה. בניגוד אליך, הליכודניקים לא שונאים ערבים באופן גורף. אני מתפלא בכלל איך ורדה כהן שנשמעת אדם בעל מוסר והגיון, משוחחת עם פאשיסט גזעני כמוך. אתה אכן אגואיסט וטוב שהודית בכך תמשיך להתעסק עם עצמך. הייטק המציאו ב-1992 עלאק.

רונאל1

New member
אנטי תזה - הילד שלמד מילה חדשה

צ'מע אתה באמת טמבל רציני. נראה לי שמרוב ייאוש ותסכול אתה ממציא מציאות וחי בנדמה לי. גזענות ושנאה יוצאות מכל מילה שלך. אבל יותר מהם התעמולה השקרית שלך מזכירה את ימי הנאצים האפלים וגבלס. מה שהם אמרו על היהודים אתה אומר על השמאלנים. שקרים והמצאות ורבעי אמיתות. מסךף את ההיסטוריה. אולי תכתוב את הפרוטוקולים החדשים של זקני ציון - אתה תהיה טוב בזה. המזל שלנו השמאלנים הגאים, שבסוף אחרי כמה שנות רצח והרג מיותרות וכמה מאות או אלפי קורבנות טרור שנפלו לשווא, אנשים בימין מבינים ומפנימים ובסוף מבצעים גם את האידאולוגיה השמאלנית שלי (ועוד הולכים יותר שמאלה ומאמצים סיסמאות של חדש "שתי מדינות לשני העמים"). אין לך מקום במדינה הזו. אתה ממש מיותר כאן.

רונאל1

New member
אריאנה זה המועדון של גבריאלי לא?

עוד חכית מצטיינת מחבורת המאיפיונרים של הליכוד. גאווה גדולה.

צרפת

New member
ורדה כהן ../images/Emo104.gif

קראתי בעיון רב את דבריך. הרשי נא לי להגיב: 1. בתקופה שרבין ז"ל החל את המשא ומתןעם הפלסטינים, מייד לאחר שנתן להם נשק ביידים, החלו להתפוצץ אוטובוסים ברחבי הארץ. אתם, אלו שאני קורה להם השמאל שעדין לא התפכח, נוטים לשכוח זאת. 2. גם בקום המדינה נקבע שיקומו שתי מדינות זו לצד זו. אני מקווה שאת עדין זוכרת מי פתח בלוחמה? 3. מדינת ישראל לא שודדת דבר. האדמות נכבשו במלחמות שנכפו עלינו. בכל המלחמות במהלך ההסטורייה נכבשו אדמות. את כמדומני גרה בחיפה? עפ"י דבריך גם את גרה על אדמה שדודה. אולי תתחילי בלהחזיר את ביתך לערבים שברחו מחיפה?? 4. אם את מאמינה שאם מחר נחזיר את המתנחלים לגבולות הקו הירוק, נסכים לכל דרישות הפלסטינים עד אחרון, אז תבוא הגאולה ויפסיקו פיגועי החמ"ס והג'יהד, את נאיבית וגרוע יותר, את מתאבדת. אלו "הכאילו" מדברים עימנו שלום, מעודדים את הפיגועים. הם למדו את השיעור מהבריחה של צה"ל מלבנון. בריחה שאת וחברותייך קראתן לה בכל צומת בישראל בכל יום ששי. הם למדו את השיעור-אתן לא. וכאן אני נושא קריאה לכל חברי הפורום: הנושא כאוב. ודאי יהיו הרבה ויכוחים ודעות שונות. לזכרם וכבודם של הנרצחים שדמם עדין לא יבש ,אנא, שימרו על תרבות הויכוח. "חברה" של ורדה, רונאל, בוודאי יגדף את כל מי שלא יסכים עם דעתו הוא-אנא פשוט התעלמו ממנו. מציע לכל המגיבים להדליק נר לזכר הנרצחים

רונאל1

New member
דברי טעם, בנעם נשמעים

אתה כבר מומחה בזה, אז חבל שתדביק את זה לאדם מנומס כמוני. "את נאיבית וגרוע יותר. את מתאבדת". ידיד המתאבד השיעי, אם קשה לך להתמודד מול כותבת אינטליגנטית מהשמאל, זה לא סיבה לאבד את העשתונות. 1. היציאה המבורכת מלבנון התרחשה לפני כ-5 שנים. להזכירך, פיגועים התחילו הרבה לפני היציאה מלבנון אז אולי מספיק לנסות ולאלץ ולחפש קשר שלא קיים בין הנסיגה לבפיגועים? אולי תענה לי איך זה שבשטחים נכנסנו חזק לכל מקום והפיגועים רק התגברו מאז? (במיוחד אגב הנסיונות לפיגוע - יש מעט יותר סיכולים שמצמצמים אבל עדיין בשורה התחתונה יש קצב גדול של פיגועים). 2. אם נחזיר את המתנחלים הביתה ואיתם את חיילינו שנופלים בשביל כלום שם בשטחים, אז יהיה לנו שקט יותר כי נגן על עצמנו מקו גבול מסודר ולא נלחם גרילה באזורים שלהם כמו שהיה בלבנון. 3. אוטובוסים מתפוצצים יש בכל פעם שמישהו מדבר על שלום בין אם זה שרון או רבין ז"ל או ביבי או פרס. אז מה אתה אומר, שלעולם לא נעשה שלום ונחיה במיץ של הזבל שהקיצוניים בימין והחמאס מייצרים לנו כל הזמן?

צרפת

New member
סוף סוף ../images/Emo104.gif

סכיתי לראות אותך מגיב בצורה תרבותית. אשרני!!! אם קראת דברי בעיון אתה בוודאי מבין שהמילה "מתאבדת" לא נאמרה באגרסיביות או ברוטליות. נכון שהבריחה מלבנון היתה לפני 5 שנים, אבל השיעור נלמד מאז. דבר נוסף-אתה בוודאי זוכר את כמות הפיגועים לפני כשנתיים. היום יש הרבה יותר תפיסות. תפיסות אלה אפשריות בזכות יחידות שלנו הנמצאות בעומק השטח. לא מטוב לב של הפלסטינים. אתה שואל מה יהיה?? אם ההסכם יחתם מתוך חוזק-ולא מתוך חולשה כפי שמציעים אתה וחברך, נגיע, בעזרת השם (או כפי שאומרים באידיש-אינשאללה), קודם כל לאלץ את הפלסטינים להפסקת הטרור, ואח"כ להסכם שלום. שבוע טוב עם ישראל

מהיכן את יודעת מה הפשיסטינים רוצים?

כל הסימנים מעידים הפוך. כשמדברים איתם הם תוקפים. כשבאים לקראתם הם רוצחים. בדיוק הפוך מהטענות שלך. את צריכה למצוא סיבה יותר מבוססת לרצונך לטרנספר את המתנחלים. הפשיסטינים מכריזים מלחמה על ישראל אז מה יש להצדיק אותם. הם התוקפן. הם תקפו גם כשרבין היה וגם כשברק היה, ערפאת היה לכל אורך הדרך זה ששלח את הטרור.

משפט כזה מטופש לא שמעתי שנים.

אני לא תומך גדול של השמאל אבל להאשים את השמאל בטירפוד ה"שלום" של שרון זה כבר מגוחך לחלוטין.

רונאל1

New member
עם "עובדות" של אנטי תזה לא מתווכחים

הבחור חי לדעתי באיזו פלנטה אחרת... כדור הארץ קורא לאנטי קיד, עבור!

ליתר פירוט :

הסכמי השלום שחתמו גורמי השמאל בישראל עם הפשיסטינים, והתהליך שליווה אותם, תהליך אוסלו, לא הצליחו. גם הללו שתומכים ותמכו בשלום כדבר שראוי לממשו, רבים מהם מודים כיום בפה מלא כי תהליך אוסלו, שהוא השיטה שבה השמאל ניסה ומנסה לעשות שלום, קרס לחלוטין. ראש הממשלה אריאל שרון מציע לנסות דרך אחרת לעשיית שלום. דרך שלא נוסתה. אך מי שחושש ששוב הליכוד יעשה שלום, זה הללו שמסיתים השכם והערב נגד הנסיון של שרון. דוגמאות לא חסר. למשל, המכתבים ששולח יוסי שריד לוושיחנגטון, הם כולם הסתה נגד שרון ומהלכיו. דוגמא נוספת, היא סוגיית ערפאת ופעילי ה"שלום" במוקטעה. ישנם עוד אין ספור דוגמאות. השמאל לא נתן לשרון שניית חסד לביצוע מדיניותו.

רונאל1

New member
אוסלו שמוסלו

40 מנדטים, ממשלה ימנית יציבה ואתה ממשך לבכות על השמאל. כל כך טיפוסי. 3 שנים שרון ראש ממשלה כבר ונראה לי שאתם אלה שחייבים הסברים: א. שלום אין - "ראש הממשלה אריאל שרון מציע לנסות דרך אחרת לעשיית שלום" מעניין שכל פעם ששרון במרכז מזכיר שלום או מדינה פלסטינית, חבורת האנשים הנחמדים והאינטליגנטים במרכז צועקים בוז ועושים לו זובור. ב. בטחון - לא רק שאין גם נהיה הרבה יותר גרוע תחת שלטונו של שרון. מאות רבות של הרוגים, יותר מתקופות רבין, פרס וברק ביחד. יש לך הסבר? ראש ממשלה ימנית בראש ממשלה ימנית, בלי מפלגת העבודה, שר בטחון מופז אפילו ליברמן איתכם, אז מה הבעיה למגר את הטרור? עוד הבטחה שלא קויימה. ג. כלכלה - מדינת ישראל עברה את השנתיים הקשות ביותר בהסטוריה שלה מבחינה כלכלית, העוני גדל, האבטלה עולה מרבעון לרבעון והפערים מתרחבים. וכל זה קורה כשאריק שרון ראש ממשלה , סילבן שלום - שר אוצר (הגרוע בתולדות ישראל!) ועכשיו ביבי מחליף אותו ומביא תוכנית כלכלית שמאוד תסייע לחלשים. ומי אחראי לכל הבלאגן והדרדרות? נכון, סבא אריק. כנראה שהליכוד פשוט לא יכול.

אתה חושב שאפשר לתקן את השגיאות

של אוסלו אנסטנט ? יש משבר כלכלי גם בגרמניה צרפת ויפן שאצם לא היה צורך להשקיע רבע מהתקציב השנתי בהגנה עקב מלחמת אוסלו, אצלם אין חוב חיצוני שגדול פי כמה מהתקציב השנתי. בוודאי ששלום אנסטנט לא ניתן לעשות, הרי זו המדיניות של השמאל !!! זה כמו להאשים את הימין שהוא לא מבצע את המדיניות של השמאל. השלום יהיה לאחר הנצחון במלחמה בטרור העולמי, ולאחר מיגור הטרור הפנימי, ולאחר שהערבים ימצאו פתרון לבעייה שלהם עם הפליטים. לא לפני כן. הבטחון בכל העולם הוא כעת בעייה. בוודאי שזה לא פשוט, ישראל הורדמה לכל אורך אוסלו והשיקום של מופז לקח זמן. אבל בחודשים האחרונים יש ירידה תלולה בטרור, כמובן שעדיין לא הוכרעה המלחמה לחלוטין אבל בקרוב מאוד לאחר חיסול ערפאת ולאחר מבצע נוסף למיגור סופי של ארגוני הטרור ופירוק מנשקם, הכל ייראה אחרת.

רונאל1

New member
בטחון ושרון (כל קשר מקרי בהחלט)

חיסול ערפאת אמרת - שרון רק בימים האחרונים אמר (שוב) שהוא מתנגד לחיסול ואפילו סילוקו של ערפאת. הרי זה אתם בליכוד שאומרים שערפאת לא רלוונטי, אז אם הוא לא רלוונטי למה אתה חושב שאחרי החיסול שלו יהיה כאן גן עדן? הערבים לא מחפשים פתרון לבעיית הפליטים כרגע ואתה גם לא ממש מסדר להם את הלו"ז. בכלל "הערבים" הזה שאתה שם תחת כותרת אחת כולל רוב גדול של מדינות ערביות שהפלסטינים לא מעניינים אותם כלל וכלל ולהיפך - הם ובפרט ירדן לא רוצים אותם ממילא. פתרון לזה יגיע במסגרת הסכם עם הפלסטינים בחסות אמריקאית בדמות פיצוי חד פעמי השקעות גדולות מצד ארה"ב הגוש האירופאי. משבר כלכלי עולמי, ערפאת, מופז, מרכז, עבודה. כל הזמן תירוצים ותירוצים. מתי כבר תקחו אחריות בימין לכל המחדלים שלכם והניהול הרשלני של המדינה?

הערבים היא מילה כוללת כי אכן

למרות שאתה מתעלם מזה במכוון, למעלה ממליון פליטים וצאצאיהם ובני משפחותיהם מצויים במדינות ערב הבלתי פשיסטיניות. בהחלט שהם מצויים בבעייה וצריכים להתמודד איתה. אם אתה חושב שניתן יהיה לסיים את הסכסוך במצב כזה אתה נאיבי במקרה הטוב, טיפש במקרה הפחות מחמיא. אף מנהיג ערבי לא יסיים את העויינות ללא פתרון הבעייה הזאת. ולכן לדעתי על מדינות ערב למצוא פתרון לשילובם של הללו במדינותיהם עקב אחריותם הברורה למצבם, כתוצאה מהתוקפנות שלהם שהביאה למצב הזה.

למעלה