איך לשדרג אופניים?

Gilkail

New member
איך לשדרג אופניים?

שלום לכולם, התחלתי להתעמק ברכיבות אופניים בשביל הספורט לפני כשנה וחצי, רכשתי אופניי כניסה מאוד בסיסיות למתחילים merida matts 15. הרכיבה שלי היא בעיקר רכיבה בשביל הספורט בכבישים ושטחים עירוניים והתחלתי להגיע למרחקים של כ-30 ק"מ, למהירויות וזמני נסיעה שבהם אני מרגיש כבר את חוסר הנוחות שבאופניים, מושב מכאיב רעידות ורעשים מהמכלולים, ידיות אחיזה לא נוחות. למישהו יש המלצות איך אני יכול להשתדרג בלי להשקיע אלפי שקלים? אני דיי קצר בתקציב עד 1000 ש"ח השקעה זה המקסימום בשבילי כרגע.

shangu23

New member
החלט קודם מה לחוץ לך יותר

יש הבדל בהשקעה בין שדרוג השלדה לשדרוג רפידות בלם.

אם האופניים עצמם מגבילים אותך (לא סביר) תוכל להחליף אופניים אבל זה יעלה לך הרבה יותר מאלף ש"ח, אז זה יורד מן הפרק.
שדרוגים יכולים להיות החלפת הבולם הקדמי לאחד ברמה גבוהה יותר (גם לא בתקציב, למעט ביד 2, אבל זה כבר מצריך התמצאות), או החלפת מערכת ההילוכים, לאחת טובה יותר, אבל זה עשוי להצריך החלפה מלאה של כל הגרופ וגם לא ייכנס בתקציב. כנ"ל החלפת גלגלים לסט איכותי יותר.

מה נשאר? להחליף את נקודות הממשק בין הגוף לאופניים:
אוכף טוב שמתאים למידותיך הטובות, גריפים טובים ורכים שישככו לך קצת את מהמורות הדרך יהוו שדרוגים טובים. כל זה לא אמור לעלות לך יותר מכמה מאות בודדות של שקלים. תוכל להחליף את הכידון ו/או מוט האוכף לכאלה מקרבון שמספק שיכוך עדיף, אבל אני בספק אם באמת תרגיש את ההבדל והמחיר בש"ח לא יהיה שווה את זה.
חפש קצת באינטרנט אינפורמציה על התאמת האופניים לרוכב (כיוון גובה ומרחק של האוכף, זווית הסטם וכיו"ב), כדי לוודא שאתה ממוקם בצורה האופטימלית בתוך האופניים. אחרי 30 ק"מ מרגישים כל כיוון שגוי ועדיף גם להמנע מפציעות בהמשך.
בנוסף הייתי ממליץ לקחת את האופניים למכונאי טוב בחנות רצינית כדי לבצע כיוון מלא של כל המערכת ואיתור נקודות כשל ורעשים מציקים כדי להנות מרכיבה שקטה יותר. בהמשך הייתי מוסיף ומציע ללמוד איך מבצעים כיוונים פשוטים אלה בעצמך ואז לבצע אותם בבית בזמינות גבוהה ונוחה יותר.

קח בחשבון שהאופניים שלך הם אופני כניסה פשוטים וככאלה הם לא יתנו לך ביצועי על, בצע תיאום ציפיות וקבל את החסרונות שלהם לצד היתרונות (הרבים) שלהם, לצרכים שפירטת אין לך צורך באופניים "טובים" יותר.

Gilkail

New member
תודה רבה אנסה באמת לבדוק את האפשרויות שהצעת לי!

susita7

New member
אני הייתי מחפש אופני הייבריד משומשים

שיכנסו בתקציב שלך. צריך סבלנות אבל אפשר למצוא

למעלה