אני שמחה שאני מצליחה להצחיק אותך ../images/Emo8.gif
אבל תסכימי איתי שהפעולות ההכרחיות הן חלק מתהליך אבולוציוני שאנחנו, בני האדם, מתערבים בו בגלל שיקולים מוסריים ושיקולים אחרים שלנו (ולא, אני לא חושבת שהפעולות האלה לא הכרחיות - הן הכרחיות ועוד איך!). אני לא רואה איך מישהו פה רץ לחסן, לסרק, לפרעש, לעקר ולסרס גנו באפריקה רק בגלל שיש מיליונים מהם והם נדבקים בטפילים, במחלות, סובלים מחסימות וכאבים במערכת העיכול, חלק מהם נטרפים ע"י תנינים במהלך הנדידה הגדולה ואולי אפילו חלק מהם נדרסים.... אני בטוחה שהבנת את הרעיון....
בניגוד לגנו - חתול הוא חיה פראית שבוייתה ע"י האדם. ככזו - היא צריכה ל"התגמש" לפי צרכי האדם אם היא רוצה לחיות בתוך בית ולקבל טיפול, מזון ואהבה (בעצם זה סוג של אילוף - שאולי גם הוא מהווה איזושהי כפייה על החתול?
) הרחצה היא פעולה שלדעתך (ולדעתי) מיותרת, אבל בשביל תולעת הגשם היא הכרחית ואני חושבת שזו ה"התגמשות" שהיא דורשת מהחתולים שלה. מכאן ועד להאשים אותה בהתעללות - המרחק רב. וכן - גם אני דורשת התגמשות - אני אוסרת על החתולה שלי לעלות לשיש או לשולחן האוכל. מלבד זאת יש לה גישה חופשית לכל מקום אחר בבית (כשהמקום הכי אהוב עליה לשינה הוא בתוך חדר הארונות שלי ועל הבגדים הנקיים שלי
). תאמיני לי שהממזרה הזו יודעת שאם אני אתפוס אותה על השיש או על השולחן היא מתה.... זו ההתגמשות היחידה, בינתיים, שהחתולה שלי צריכה לעשות כדי להמשיך ולחיות אצלי בדירה.... מה לעשות? החיים בזבל ובדירה שלי אני קובעת את החוקים! עכשיו תאשימי גם אותי בהתעללות? בקיצור, צריך לקחת הכל בפרופורציה....