איך לרחוץ חתול?

איך לרחוץ חתול?

החתול שלנו הוא בן 8 חודשים ואנו מעוניינים לרחוץ אותו בגלל שהוא קצת מסריח... איך רוחצים חתול? האם משתמשים בסבון נוזלי? אשמח לקבל מידע מבעלי הניסיון תודה

הכי פשוט:

מרטיבים וחופפים בשמפו לתינוקות (כזה שכתוב עליו שאינו שורף בעיניים). בד"כ זה מספיק. אפשר גם לשים בזהירות מרכך, אם החתול בעל פרווה ארוכה, כדי שיהיה קל יותר לסרק אותו אחרי המקלחת. מייבשים טוב טוב במגבת ואז בפן, רצוי תוך כדי סירוק.

belli80

New member
כמה דברים...

1. לא אמורים לרחוץ חתול. חתול זו חיה מאוד נקייה ששומרת על טיפוח עצמי באדיקות. אם החתול שלך לא מתנקה יש לשלול בעיה רפואית (חתול חולה לא מתנקה בדרך כלל..). אם הוא מסריח בצורה מיוחדת יש לבדוק מהיכן מגיע הריח ושלא מדובר בבעיה דנטלית או בפטריות.. 2. אם וידאתם והתייעצתם עם הוטרינר והוא אמר שאכן אפשר לרחוץ אותו - חשוב מאוד לא להרטיב את האזניים. חתולים, ובמיוחד הצעירים, מפתחים דלקות אזניים איומות במהירות מופלאה כשהם נרטבות, וזה הרבה יותר מבאס לטפל בחתול עם אוזן כואבת מאשר להשלים עם מסריחותו... 3. לא להשתמש בסבון שמיועד לבני אדם. יש לעור החתול (והכלב) תכונות שונות מזה שלנו, ויש להשתמש בשמפו ייעודי. 4. ישנן אבקות ל"חפיפה יבשה" של חתולים, שכידוע נוטים לשנוא מיים. אני הייתי מוותרת על כל האפיזודה האיומה של להרטיב-להיאבק- לסבן-להיאבק-להרטיב-להיאבק-להוציא מהמיים-להיאבק-לייבש-להיאבק-להתחנן לסליחתו במשך יומיים והייתי הולכת ישר על האבקה היבשה. 5. אפשר בהחלט להשתמש גם במטליות לחות, מאלו שלא מכילות אלכוהול וגם לא בושם (שהריח לא ישגע אותו ושלא ישרוף לו...) בהצלחה!

wannabeme1

New member
לא אמורים להרטיב את הראש

צריך לרחוץ רק עד קו הצוואר בלי הראש והאוזניים. מעבר לסכנה של דלקות אוזניים יש גם סכנה של שאיפת מים לראות. לדעתי שמפו יבש הוא הכי נוח, אבל אם בכל זאת את מחליטה לרחוץ במים, אז עדיף בדלי (לא מלא) ולא מתחת למים זורמים. עדיף שמפו לחתולים אבל גם סבון לתינוקות (סבון ללא סבון) יכול להתאים. אני מסכימה עם העצות שנתנו לך - הייתי בודקת מאיפה נובע הסירחון לפני שהייתי רוחצת. אם הוא בן 8 חודשים ובריא לא אמורה להיות סיבה לרחוץ אותו (לגורים בד"כ קשה בהתחלה לנקות את עצמם), גם אם הוא מטונף הוא אמור לנקות את עצמו.

השאלה למה הוא מסריח

חתול לא אמור להיות מסריח ואם נודף ממנו ריח רע אז רוב הסיכויים שיש לו בעיה שגורמת לריח, זה יכול להיות בלוטות אנליות או משהו באוזניים או אולי מהפה או מהקיבה ולכן רחצה לא תפתור את הבעיה אלא רק את הסימפטום עד שישוב הריח הרע. ממליצה לקחת לבדיקה אצל הוט' שיבדוק מה הגורם לריח הרע.

זה לא יהיה קל אני ידועה ברחיצת החתולים שלי ובגלל זה אני מאמצת רק גורים ממש קטנים כדי שהם יתרגלו ולא יפחדו ממים. החתולים הראשונים שלי אומצו בגיל חודשים שלושה והם לא התרגלו למים כל החיים. חתולים גדולים (וגם קטנים) מאוד פוחדים ממים. יש להניח שחתולך יצרח במהלך הרחיצה עד השמיים. אל תתרגש. אתה יכול להכנס איתו יחד למקלחת ולרחוץ אותו עם הטוש בזרם לא חזק, במים חמימים. שמפו לתינוקות זה בסדר ויש גם שמםפו לחתולים.תכין מראש מגבת לרצפה ומגבת לניגוב ותסגור את חדר האמבטיה עד שתנגב אותו. רצוי להדליק תנור. החתול עלול לרעוד מקור או מפחד ברחצה ואחר כך, לא נורא. לא קורה להם כלום יש להם תשע נשמות. אחרי שהוא יתייבש הוא יהיה מאושר כי חתולים אוהבים להיות נקיים. כשאימצתי את החתול הנוכחי הוא מאוד פחד ממים ושנה רחצתי אותו במקלחת. היום כבר אני יכולה לרחוץ אותו בכיור, הוא לא מת על זה אבל לא ממש מת נגד אבל לפעמים צורח.

belli80

New member
../images/Emo31.gif באמת יופי של גישה...

סליחה, אבל באופן אישי אני לא הייתי מאמצת עיצות ממישהי שמסוגלת לכתוב "החתול עלול לרעוד מקור או מפחד ברחצה ואחר כך, לא נורא. לא קורה להם כלום" ממתי מה שאנחנו רוצים עומד בסדר עדיפויות כזה שמותר לנו לכפות את עצמנו על בעל חיים חסר ישע?? ועוד להתעלם במכוון מזעקותיו ותחנוניו?? וגם לייעץ לאחרים לעשות כך??? בפינת החי אני עומלת עם ילדים לבקש רשות מבעלי החיים להרים אותם, ללטף אותם או בכלל לגעת בהם. ללמד אותם שגם לבעלי החיים יש רצונות, ויש זכויות, ואם לא בא להם עכשיו- אז לא בא להם עכשיו וצריך לכבד את זה. ואז מגיע מישהו עם גישה כמו שלך וכל העבודה שלי יורדת לטימיון, כי "כולה מדובר בבעל חיים. לא יקרה לו כלום, אז מה אם הוא צווח בפחד?..."

TL51

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה שלך ..... ובגדול לגביי חתולים אין שום צורך לרחוץ אותם - אני מעולם לא הרגשתי שאני צריכה לקלח חתול - זה ידוע שהם לא אוהבים מים והם גם נורא נקיים אז פשוט אין בזה צורך לא בשבילהם ולא בשבילנו! פעם אחת היה לי חתול קטן באמת מטונף אז נקיתי אותו עם מגבונים לחים והכל היה בסדר .. כמו שכבר אמרה מישהי חכמה פה צריך לכבד את הרצון שלהם - ואם זה ברור לנו כל כך שהם לא אוהבים מים אז למה? אם באמת אין ברירה כמו שאמרתי מגבונים לחים עושים את הפעולה טוב מאוד.

to be1

New member
ילדים לא ממש אוהבים להתקלח ויש מצבים

שבוכים אבל חייב לרחוץ אותם- התלכלכו.נפצעו. יש חום וחייב מקלחת קרה וכ"ן אז הילד מן הסתם יתנגד לרחצה יבכה ואולי גם ירעד מקור אבל הוא חייב את המקלחת אז זה שקצת רעד ובכה זה סוף העולם? אנחנו ניבש אותו נלביש אותו נחבק אותו אח"כ אם ירצה אבל כן וואלה הוא בכה יתנגד למקלחת ובמקלחת... גם הילד במצב זה הוא קצת חסר ישע.. אני אישית לא רחצתי את החתןלה שלי והיא לא כולכך פוחדת ממים

moggycat

New member
השוואה לא נכונה

חתול הוא חיה לחוצה מאוד, מה גם שנקייה מאוד ומנקה את עצמה שעות במשך היום. לרחוץ חתול סתם זה ממש מיותר והחתול סובל מזה (הרבה יותר מילד). אם החתול ממש מלוכלך ומלא פרעושים, כמו גור שלוקחים מהרחוב, כמובן שכדאי לרחוץ פעם אחת (ואין צורך לרחוץ שוב במהלך חייו, אם הוא לא יוצא מהבית). אבל צריך לעשות זאת בעדינות, ובטח לא לתת לו לרעוד. אני מכירה מקרה שרחצו גור והוא איבד את ההכרה מרב פחד.

belli80

New member
אבל זה כל כך לא אותו הדבר...

א' - ילדים לא מתנקים בעצמם. אז כן, במקרה שלהם - חייבים לרחוץ כדי למנוע בעיות רפואיות חריפות. ב' - ילדים מבינים אותך כשאתה אומר להם שאתה יודע שלא נעים להם אבל זה מה שצריך לעשות, והם גם מבינים כשאתה מבטיח להם פיצוי אחר כך. חתולים לא מבינים שמה שאתה עושה באותו הרגע הוא לטובתם, ולכן נשארים רק עם הידיעה שכרגע אתה מבאס לגמרי ומציק ולא מתחשב. ג' - גם אותי טבלו באמבטיית קרח, הייתי בת תשע והיה לי חום של 40.2. אמא שלי אחות וידעה שחייבים להוריד לי את החום מהר. עברו קצת יותר מעשרים שנה מאז, ואני לא לגמרי בטוחה שאני לא נוטרת לה עד היום...
אני פשוט לא חושבת שצריך להתעלם לחלוטין מצווחות של חתול רק כי נדמה לנו שאנחנו רוצים לעשות לו משהו שהוא לחלוטין לא הכרחי...

sos660

New member
סליחה שאני מתערבת ../images/Emo13.gif

אז אם אנחנו צריכים להתחשב כל כך ברצונות של החתול, אז: אנחנו לא צריכים לעקר/לסרס - למה שהחתול יעבור ניתוח מיותר לטעמו - לא נראה לי שאכפת לחתולים אם יסתובבו פה עוד 400 אלף גורים שלהם, הרי אבולוציונית - בעצם זו המטרה שלהם - לשמר את הגנים. אנחנו לא צריכים לקחת אותם לבדיקות תקופתיות אצל הוטרינר - זה עושה להם טראומה. אנחנו לא צריכים לחסן אותם - הדקירה כואבת והנסיעה לוטרינר עושה טראומה. אנחנו לא צריכים לפרעש אותם - בינינו, מה זה פרעוש אחד או שניים אצלנו במיטה. אנחנו לא צריכים לקצץ להם את הציפורניים - זה מפריע להם לשנת היופי ומציק. אנחנו לא צריכים לסרק/לספר אותם (את ארוכי השיער) - זו בעיה שנוצרה רק בגלל בני אדם שיצרו חתולים ארוכי שיער. אנחנו לא צריכים למנוע מהם לעלות על השולחנות/שיש - מגיעה להם זכות מעבר חופשית ברחבי ה"טריטוריה" שלהם. אנחנו לא צריכים לכעוס כשהם מסמנים טריטוריה בדירה שלנו - זו זכות בסיסית. אנחנו לא צריכים.... כי...... בואו ניקח את הכל בפרופורציה נכונה - ברגע שהחתול בויית גם בני האדם וגם החתולים צריכים להתרגל לרעיון של ויתורים משני הצדדים - כל עוד זה לא גובל בהתעללות לשמה. מה עוד שיש חתולים שהונדסו גנטית על ידי בני האדם ולא יצליחו לשרוד ללא טיפול קבוע, שמה לעשות, לא תמיד מוצא חן בעיניהם, אבל הכרחי למען הבריאות שלהם. רחצה של חתול שמורגל בכך לא מעלה אצלי אסוציאציות של התעללות, אלא של חתול שצריך להתגמש ולעשות פעם ב... משהו למען הבעלים שלו ועבור הזכות לגור בבית שבו מפנקים אותו אח"כ. תחשבי גם על זה....

sos660

New member
ועוד משהו קטן

גם אני לא רוחצת את החתולה שלי, חוץ מפעם אחת - כשהיתה לי שריפה בדירה והיא כולה היתה מכוסה בפיח.... עשינו את זה מחוסר ברירה, החתולה היתה שחורה לגמרי ופחדתי שהיא תורעל ממה שהיה עליה. היא ניסתה להתנקש בחיים שלי ושל בעלי כשרחצנו אותה - ולכן התגובה הראשונה שלי לשואלת היתה האם יש לה נטיות אובדניות....

belli80

New member
עכשיו את ממש מצחיקה אותי...

עיקור, סירוס, פירעוש, תילוע, חיסון וסירוק - הן כולן פעולות הכרחיות!! אם לא נבצע אותן יהיו לנו אלפי גורים שיידרסו, ימותו מרעב, ייפלו קורבן להתעללות, יידבקו בכל הטפילים שיש שיסכנו את בריאותם, ייסבלו ממחלות שקשה מאוד לטפל בהן, ויסבלו מחסימות וכאבים במערכת העיכול... בין זה לבין רחצה - שהיא, כמו שאת כותבת בעצמך, מיותרת לחלוטין כל עוד מדובר בחתול בריא, אין שום קשר... באיסור עלייה על השיש במטבח ו/או גזיזת ציפרניים אני לא רואה תועלת לחתול או לעצמי, ולכן - אני לא עושה להן את זה... באקט הרחצה עצמו את מבצעת פעולה מלחיצה ומבהילה בלי שום תועלת שעומדת מאחוריה. ואגב - החתולות שלי מעולם לא קולחו, ויש להן (ברצינות לגמרי, לא צוחקת!) ריח מדהים! המשך יום מקסים!

sos660

New member
אני שמחה שאני מצליחה להצחיק אותך ../images/Emo8.gif

אבל תסכימי איתי שהפעולות ההכרחיות הן חלק מתהליך אבולוציוני שאנחנו, בני האדם, מתערבים בו בגלל שיקולים מוסריים ושיקולים אחרים שלנו (ולא, אני לא חושבת שהפעולות האלה לא הכרחיות - הן הכרחיות ועוד איך!). אני לא רואה איך מישהו פה רץ לחסן, לסרק, לפרעש, לעקר ולסרס גנו באפריקה רק בגלל שיש מיליונים מהם והם נדבקים בטפילים, במחלות, סובלים מחסימות וכאבים במערכת העיכול, חלק מהם נטרפים ע"י תנינים במהלך הנדידה הגדולה ואולי אפילו חלק מהם נדרסים.... אני בטוחה שהבנת את הרעיון....
בניגוד לגנו - חתול הוא חיה פראית שבוייתה ע"י האדם. ככזו - היא צריכה ל"התגמש" לפי צרכי האדם אם היא רוצה לחיות בתוך בית ולקבל טיפול, מזון ואהבה (בעצם זה סוג של אילוף - שאולי גם הוא מהווה איזושהי כפייה על החתול?
) הרחצה היא פעולה שלדעתך (ולדעתי) מיותרת, אבל בשביל תולעת הגשם היא הכרחית ואני חושבת שזו ה"התגמשות" שהיא דורשת מהחתולים שלה. מכאן ועד להאשים אותה בהתעללות - המרחק רב. וכן - גם אני דורשת התגמשות - אני אוסרת על החתולה שלי לעלות לשיש או לשולחן האוכל. מלבד זאת יש לה גישה חופשית לכל מקום אחר בבית (כשהמקום הכי אהוב עליה לשינה הוא בתוך חדר הארונות שלי ועל הבגדים הנקיים שלי
). תאמיני לי שהממזרה הזו יודעת שאם אני אתפוס אותה על השיש או על השולחן היא מתה.... זו ההתגמשות היחידה, בינתיים, שהחתולה שלי צריכה לעשות כדי להמשיך ולחיות אצלי בדירה.... מה לעשות? החיים בזבל ובדירה שלי אני קובעת את החוקים! עכשיו תאשימי גם אותי בהתעללות? בקיצור, צריך לקחת הכל בפרופורציה....

belli80

New member
חברים, הגיע הזמן לעשות מעשה,

ולפרעש את להקות הגנו באפריקה!!!!
א' - לא קראתי לאף אחת "מתעללת", אלא רק "אונסת" ו"חסרת התחשבות". יש הבדל. ב' - תמיד חשבתי שזה אנחנו שנדרשים להראות גמישות מחשבתית כדי שהחתולים יסכימו לחלוק איתנו את דירותינו הצנועות. בכל זאת, הם ויתרו על הסוואנות האדירות בשביל משהו יותר מפתה, ולא בשביל שיאסרו עליהם לנשנש לנו את הוילונות... ג' - כמו שאמרת בעצמך - אם תתפסי אותה על השיש היא מתה. אז את באמת (ב-א-מ-ת) חושבת שהיא לא עולה על השיש??
חמודה את. יאללה, המשך יום משעשע!

sos660

New member
לגבי השיש אני בטוחה

לגבי שולחן האוכל - לא כל כך - בגלל זה קניתי שוקר חשמלי ! ס-ת-א-ם ....
והיא באמת לא עולה עליהם - אני בבית 24/7 (עובדת מהבית) ויודעת בדיוק מה היא מעוללת. ברוב הזמן היא ישנה וכרגע למשל, היא שפוכה על הספה בסלון בתנוחה הזנותית הרגילה שלה (על הגב עם רגליים פתוחות).....

כל אחד יכול ליעץ מה שהוא חושב לנכון את מציגה את דברי כהמלצה להתעללות. נו באמת! העצות שלי-- "ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו" . אל תדאגי , החתול שלי זוכה לחיי מלכים ותפנוקים שאולי חלק מן הילדים שבאים לפינת החי שלך לא זוכה.

למעלה