איך לקחת ריטלין כמה פעמים ביום בצורה נכונה?

max1234566

New member
איך לקחת ריטלין כמה פעמים ביום בצורה נכונה?

שלום, אני לוקחת ריטלין רגיל 30 מג כפעמיים-ביום. בפעם הראשונה ההשפעה מאד קצרה במקרה הטוב שעתיים וחצי, בפעם השניה היא אורכת פחות ואם אני לוקחת בפעם השלישית בדרך כלל כבר בכלל לא עובד.. חוץ מכאב ראש לא עושה כלום. בנוסף אני סובלת מריבאונדים ארוכים מאד.. ניסיתי תרופות ארוכות טווח אך הן לא התאימו לו. מחכה כרגע שאדרל xr יהיה במלאי. עד אז אשמח לקבל טיפים לנטילה נכונה של הריטלין- האם לאכול לפני ארוחה כבדה או קלה? כמה זמן לחכות בין מנה למנה? מה הסיבה שבפעם השניה והשלישית ההשפעה פחותה? תודה ולילה טוב:)

zivadina

New member
האם הרופא אישר לך מנה כזאת גדולה?

לעניות דעתי, לא הגיוני שמנה כזאת גדולה משפיעה כל כך מעט זמן.
בנוגע לאוכל, הילדים שלי אומרים שההשפעה הכי טובה היא על בטן ריקה, אם כי זה לא כל כך בריא...

נראה כאילו יש משהו שמפריע לתרופה להשפיע עלייך.

max1234566

New member
אכן אושר לי

אני לוקחת כבר כ10 שנים תרופות להפרעות קשב לצערי לא מצאתי תרופה מתאימה לטווח ארוך, קונצרטה ויואנס וla לא התאימו. אז נאלצת לקחת בינתיים מנות כפולות. אושר לי אדרל xr אך כרגע אין במלאי בארץ.

zivadina

New member
משך השפעה וגודל המנה

יש שני פרמטרים להגדרת יעילות התרופה:
א. משך השפעה - לכמה זמן היא משפיעה, והאם משך הזמן הזה תואם את הצורך שלך.
ב. גודל המנה - מהו גודל המנה שאת לוקחת, והאם הוא משפיע במשך הזמן שהוא אמור להשפיע. ברוב הפעמים, גודל המנה תלוי במשקל הגוף, אבל גם במרכיבים אחרים.

השאלה היא, אם הרופא שעוזר לך לבחור תרופות להפרעת קשב, מעודכן בסוגי התרופות, גדלי המנות ומשכי ההשפעות.

לדוגמה, קונצרטה 54 זאת מנה של 10 מ"ג שאמורה להשפיע עד 12 שעות.
LA40 זאת מנה של 16 מ"ג שאמורה להשפיע עד 8 שעות.

בברכה,

זיוה דינה

למעלה