איך לקבל את עצמי

עלתה בי אמונה מרגיעה כרגע

נרגעתי מתחושת העלבון עכשיו כשהגעתי לאמונה (אחרי הרבה מחשבות ותהיות) שהסיבה להתחצפות של ילדים כלפי בני משפחה שאוהבים אותם מכל הלב (הורים, סבא סבתא, אחרים מבוגרים, דודים, בני דודים מבוגרים) היא הניסיון שלהם לבדוק אם יש גבולות לאהבה שהם מקבלים במטרה לדעת אם באמת אפשר לסמוך. וכנראה שאם אפשר לסמוך עליך שאתה אוהב אותי אהבה ללא גבולות, אז אתה אדם אמין יותר, ואז אם ינסו להסית אותי נגדך אהסס אם להאמין ככל שהאמון שלי אליך הוא גדול יותר.
זו אמונה שגורמת לי לקבל האכזבה שקרתה לי, להירגע ולהמשיך הלאה. הבעיה כשזה עוד הפעם יקרה שהיא תאכזב אותי בהתנהגות חצופה שלא מתאימה למה שאני מעניקה אז שוב פעם ארגיש חולשה ומותקפת עם פגיעה נפשית למשך כמה ימים ותהיות ופגועה.

Yin

New member
יש לך ערבוב מושגים

בתמצית: ללא גבולות את נתפסת, במודע או שלא, כחלשה שראויה ליחס כמו לאסקופה.
השאלה צריכה להיות לא אם להציב גבולות, אלא איך.

מעבר לכך, כתבתי קצת בבלוג על משמעות לעומת משמעת.

talycoach

New member
אני מסכימה

אני מסכימה איתך עדי, ואהבתי את הדימוי של הקור והחום.
ואיך מוצאים משמעות?
זה מתחת לאף שלנו, אלה הדברים שכשאנחנו מרשים לעצמנו לעשות - אנו מתמלאים אנרגיה, שוכחים שהזמן קיים, פשוט שוקעים לתוכם (ואני לא מתכוונת לשיטוט באינטרנט או בפייסבוק, אלה בדרך כלל לא ממלאים באנרגיה ושמחה אלא בעייפות וריקנות).
ומורן, אם הרבה זמן לא הרשית לעצמך דברים שעושים לך טוב - תנסי לעצום עיניים ולהיזכר - "מה הפעם האחרונה שבה שקעתי במשהו שעשה לי טוב ולא הרגשתי שהזמן עובר, פשוט נהניתי, ואחר כך הרגשתי מלאת שמחה ואנרגיה"?. אולי זה היה מזמן... אולי זה משהו פשוט וטריויאלי לכאורה - אבל בו נמצאות הרבה תשובות לשאלות שלך...

Yin

New member
תודה וברוכה הבאה

מורן

אני מבינה מימך שבסקירה על חייך איך אירועים שאת יכולה לשים את האצבע ולומר פה נולדה החוסר קבלה של עצמי.
בכל זאת נולדה תפיסה משמעותית בחייך ."אני לא מקבלת את עצמי"נסי קודם כל לחקור לעומק מה עומד מאחורי התפיסה שלך
ומה מתחזק אותה ,ורק אחרי שתביני מה עומד מאחורי התפיסה שלך תוכלי להחליף בתפיסה אחרת. באיזה דרך שעובדת בשבילך אפשר גם דמיון מודרך אבל יש עוד כמה דרכים
תנסי לא בטוח שזה לעבודה עצמית
בהצלחה

kdmyuda

New member
לא אמונה ולא רעיון

שלום מורן, אמונות ורעיונות הם דברים המתאימים להשכלה או השקפת עולם, אין בינה לבין האני שלי ולא כלום.
מדוע אינך מקבלת את עצמך? זה בדיוק נושא שמתאים לאימון.
בברכה
יהודה קדם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כמובן שיש

על איזה שיחות אתה מדבר ואיך זה קשור לשרשור של מורן?

מורן החטובה

ערב טוב, מורן
אני מבינה מדבריך שאת לא מרוצה מהמקום שבו את נמצאת בחיים וההבנה הזו היא למעשה אחוז גבוה מאוד מתיקון המקום וההגעה למקום טוב יותר.
מהרגע הזה את צריכה לקחת אחריות על חייך, מפני שכל אחת ואחד מאיתנו מנהל את חייו ואחראי עליהם.
אני ממליצה בחום מהנקודה הזו להמשיך למקום טוב יותר ולהשגת המטרות ע"י מאמן או קבוצת העצמה.

מאמינה בך
שרית מזרע-ירחי

בהצלחה...

למעלה