איך לצאת מחוזה?

ronnie37

New member
איך לצאת מחוזה?

חתמתי על חוזה עם חברה מוכרת למציאת עבודה.
לפי החוזה, הם מפיצים את קורות החיים שלי וכשאני אמצא עבודה עלי לשלם להם סכום קבוע כלשהו (מדובר בכמה אלפי שקלים).
הבעיה שאני כבר מובטלת יותר מחצי שנה (זמן דומה לזה בו השתמשתי בשירותי החברה ללא הצלחה) וכבר לא יכולה להמשיך ללא הכנסה. הגעתי למצב כזה שאני מוכנה כבר להתפשר על עבודה בשכר נמוך כדי להעמיד את עצמי מחדש על הרגליים. הבעיה שאם אני אתחיל לעבוד בעבודה שכזו אני עדיין אהיה מחוייבת לפי החוזה לשלם לאותה חברה סכום ששווה למשכורת שלמה שארוויח (כי לפי החוזה זה אומר שמצאתי עבודה).
לפי החוזה, אם אני אמצא עבודה ולא אדווח להם על כך, אני אהיה מחוייבת בתשלום של קנס כספי נכבד בנוסף לסכום הראשוני.
מה כדאי לי לעשות במצב כזה?
האם לקחת עבודה בשכר נמוך ולשלם את הסכום שנכתב בחוזה? או אולי פשוט להסתיר מהם שמצאתי עבודה?
אשמח לעזרה מקצועית בעניין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שני דברים

1. האם החוזה הזה הוא לכל החיים? האם לאחר תקופה ארוכה שהחברה לא הצליחה למצוא לך עבודה את חייבת להיות קשורה אליה?
2. במידה והתשובה לסעיף 1 חיובית יתכן מאד ויש כאן סעיף מקפח בחוזה אחיד.
-
כדאי שתתיעצי בהקדם עם שי"ל באזור מגורייך.

ronnie37

New member
לא רשום בחוזה תקופת התקשרות

רשום שאני מחוייבת לשלם להם ברגע שאמצע עבודה (משתמע מכך שאם אני לא רוצה לשלם להם אגורה אז עליי להיות מובטלת לכל החיים)

האם התחייבת לדווח לחברה על כל עבודה שתמצאי?

או רק על עבודה שתמצאי בזכותה (בתגובה לקורות חיים שלך שהיא פרסמה)?
ואיך את יודעת אם החברה באמת הפיצה את קורות החיים שלך ובאיזו מידה? האם הגיעו אלייך הצעות, המוכיחות, כי קורות החיים שלך אכן הופצו?

ronnie37

New member
אני מחוייבת לדווח להם עד שבוע מרגע מציאת עבודה

לא משנה איך מצאתי אותה. אם לא, אהיה מחויבת בקנס כספי בנוסף לתשלום הראשון.
יש לי תיבת מייל מיוחדת שפתחתי כחלק מהחוזה אליה מגיעות הצעות העבודה (כמו גם בטלפון). קיבלתי כמה הצעות עבודה דרכם אך מדובר בכמות מעטה לדעתי. רוב ההצעות לא רלוונטיות עבורי.

prizman

New member
צריך לקרוא את החוזה כדי לענות בצורה נכונה.

את כותבת שמדובר בחברה ומוכרת, זה יוצר ציפיות לחוזה הוגן. מצד שני את מתארת תנאים שלא בהכרח סבירים.
יתכן שיש בעיה בפרשנות שלך את החוזה ויתכן שהחוזה אינו סביר, אי אפשר לדעת מהנתונים שהעלית עד כה.
אם את באמת מעוניינת בתשובה, תעלי לכאן את החוזה תוך הסתרת פרטים אישיים, מניח שיעזרו לך כאן לפרש
אותו נכון.
בתנאים מסויימים בהחלט יתכן שהפתרון יהיה יהתחיל לעבוד, לעדכן אותם או לא לבחירתך ולתת להם לתבוע אותך
מה שכנראה ימנעו מלעשות אם החוזה אינו הוגן.
כל זאת לפני פניה לעו"ד כי זו גם הוצאה לא קטנה, יתכן ולא תהיה ברירה אבל את זה יהיה ניתן לדעת רק כאשר יהיו
נתונים המאפשרים התייחסות.

ronnie37

New member
תצלומי חוזה

אלה הם עיקרי החוזה. מחקתי את כל הפרטים האישיים.
&nbsp

סעיפים 3 ג' ו ד'.

1. תודיעי שאת לא מרוצה.
2. לאחר כחודש וחצי(בדקי היטב את מספר הימים) תוכלי עלבור לעבוד בעבודה אחרת, כלשהי, ללא תשלום כלשהו אליהם.
&nbsp
החוזה הוא "לכל החיים" - אבל בהחלט עם אפשרות יציאה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה