איך לצאת מזה...

• פותח הנושא zut
  • פורסם בתאריך

zut

New member
איך לצאת מזה...

אז ככה... אחרי עוד שבוע די קשה, בו חלק מהימים סבירים ומחוזקים מעט וחלק מהימים קשים מנשוא, תקופה בה אני באמת מנסה הכל כדי להתגבר על המכשולים שהחיים הציבו לי, הכל זאת אומרת פסיכולוגית, חוג שירה, סרטים, חברים, מדיטציה, יוגה וספרים ובכל זאת, בכל מציף אותי עצב כבד שאינו מרפה. תחושה איומה שאני הולכת להיות אמא מדוכאת במקום להיות מאושרת. ואז התגלגל לידי ספר ששמו "אל דאגה". בספר כמה טיפים לאיך לצאת מדיכאון, ממצבי חרדה ודאגה. לא קראתי עוד את כולו אבל רציתי לשתף ולשמוע דעות על כמה מהעצות שהוא נותן, ואם תרצו גם להמשיך עם המשך קריאת הספר. כדי לצאת ממרה שחורה הספר מציע לתת. לתת שלא על מנת לקבל. להיות אדם טוב יותר המשפיע טוב על סביבתו. אני חייבת לציין שאני בלאו הכי משתדלת להיות כזו, אבל התזכורת לא מזיקה. אז השתדלתי ועדיין משתדלת, אפילו בדברים קטנים, חיוך, עזרה, מילה טובה, העיקר להשפיע טוב. עצה נוספת שאני אנסה לקבל היא להעמיד פנים שהכל נפלא. (המשורר רומי אמר שאלוהים מקבל גם מטבעות מזוייפים :) ) כששואלים אותי מה עניינים לענות שנפלא. האמת היא שכשאני עונה בכנות ואומרת שאני בדיכאון, מיד מתחילות הדמעות לזלוג והרחמים העצמיים לתפוח.וזה מקשר אותנו לשלב הבא שהוא לזכור כל יום את הדברים שעליהם אנחנו מברכים ושמחים בהם. במקרה שלי, אני בהריון מאהבה, יש לי משפחה תומכת, בית לגור בו, חברים, פורום באינטרנט, ועוד ועוד. אז זהו זה, רציתי לשתף אתכם בזה, אפילו שזה פורום של חד הוריות ולא של בחרות מדוכדכות ושבורות לב. אשמח לתגובות, לעצות מנסיונכם.

m i c h a l i

New member
אני חושבת שאת בדרך הנכונה ../images/Emo13.gif

למרות ועל אף כל מה שאת עוברת... חשוב לשמור על שמחת החיים, על האופטימיות, לזכור להודות על כל מה שיש ולא לבכות על כל מה שאין כשמחייכים העולם מחייך אליך בחזרה

אני גם חושבת שאת בדרך הנכונה

אך בקטע של לתת אומנם זה עושה טוב שנותנים, אך לדעתי צריך לדעת להשים את הגבול של הנתינה כי לתת ללא גבול זה בסופו של דבר מעייף. אני כבר שנים שתמיד אומרת שהכל טוב, גם אם החיים לפעמים בזבל.. יש עוד שיטה שאני אימצתי, אני משתדלת לראות את הדברים היפים והטובים שקורים לי וזה נותן תחושה, לדברים הרעים למדתי לתת לעבור לידי ולא דרכי. זה לא קל אבל עם מעט תירגול זה עובד. בהצלחה לך

יפיופי

New member
אני מחזקת ומברכת אותך

וכמו חברותי אכן את בדרך הנכונה. אני יש לי קטע כזה של תפילה לא מסידור. וגם קטע להיכנס עם הקושי כמה שיותר חזק פנימה. להרגיש מה זה עושה לי מה מבהיל אותי,וככה שאני כבר בקצה היכולת שלי אני מצמיחה תפילה תודה על כל הדברים היפים קטנים כגדולים שיל לי. על כל הלא מובן בחיי ככה מתפללת עד שאני מרגישה שאני מתיישרת. שהראש מתרומם שהנשימה נכנסת למסלול, שכאב הראש נפרם והחיוך מותח את שפתיי. שיהיה לך בהצלחה

zut

New member
ויש המשך

ואז שוב נפלתי...ואז הבנתי עוד משהו כל כך משמעותי וחזק. ממש סוג של הארה קטנה. אנסה להעביר אותו גם אליכם. מכירים את המשפט " master of my mind אז הבנתי איך לחתוך את המחשבות. הרי העצב והשבר שלי מגיע מהעובדה שאני מפנטזת ומייחלת למשהו שלא קורה ואז מתאכזבת ונופלת. והמחשבות באות מעצמן. התרגול שלי כרגע הוא לחתוך את המחשבות כשהן מתחילות. אני שמה לב פתאום שהמצב רוח הרע נופל עלי פתאום ששוב חשבתי עליו. רוב הפעמים אני תופסת את עצמי עוד לפני, כשהמחשבה רק מתחילה ומיד מנסה לעבור נושא, לשיר, לחשוב על משהו אחר, לעשות משהו אחר. פתאום הבנתי דרך מעשית, לא קלה אמנם, דרך שהיא מלחמה מתמדת אבל העובדה היא שאם מחזיקים מעמד במערכה הזו, אז מצליחים באמת לשנות משהו. עוד משהו שמוכיח שבעצם הכל במיינד שלנו והדרך לשנות את העולם היא לשנות את המחשבה שלי. מקווה שהייתי מובנת איכשהו ותודה על התמיכה

אiסי

New member
מחשבות טובות

נסי לחייך והמון גם אם עצוב ורע עצם החיוך עצמו מביא את האור אל הלב
"הדרך ארוכה ומפותלת אני נופל וקם נופל וקם אף פעם לא אפסיק ללכת אני נופל וקם בראש מורם..."

למעלה