איך לצאת מהמחשב

mansas

New member
איך לצאת מהמחשב

שלום, אני ילד בן 14, ואני פשוט לא מסוגל לעזוב את המחשב!!!, זה מוציא אותי מהלימודים, אני לא הולך בקושי ללימודים, אני מסוגל לשבת לייד המחשב 24 שעות ללא אוכל ללא שתייה וללא שינה, אני לא יודע איך לצאת מזה, ואני מרגיש שהחיים שלי נהרסים בגלל זה, ואני לא מסוגל לעזוב. חשבתי שלפחות אני יישמע על דרכים לצאת מזה, ויכול להיות שזה קשור לזה שיש לי OCD זאת אומרת "טורדנות כפייתית". תודה מראש לעוזרים ולמיעצים
 

גרא.

New member
mansas,גמילה מהמחשב,היא תהליך איטי והדרגתי

המתחיל תמיד במודעות לנזק שנגרם לך בכל התחומים בגלל ההתמכרות הזאת.במקום ישיבה ליד המחשב ,כדאי להתמקד בפעיליות מהנות יותר כמו עיסוק בתחומי ספורט שונים,משחקי כדור עם חברים,חוג כשהוא,הליכה,הליכה לים כשאפשר,יציאה, עם חברים לפעילויות כלשהן.עיסוק בשחמט ,חוגי השרדות ועוד.ראה את הקישור המצ"ב.
 

mansas

New member
ויש עוד משהו

כיוון שאני דבוק למחשב אני לא יודע איך להסתדר בחברה, איך להתמודד עם חברים וכו', אני לא יודע אם אני מדמיין את זה או לא אבל אני כל הזמן חושב כשאני עם חברים, שאני סתם "נתקע" להם והם לא רוצים אותי, אני חושב שזה רגשי נחיתות אבל זה פשוט לא יוצא לי מהראש!, אולי יש איז עיצה או תרגיל כדי לצאת מחרדת החברה המטופשת הזו? תודה
 

גרא.

New member
mansas,אתה מבלה הרבה ליד המחשב,גם בגלל שאין

לך חברים,ובשל כך,גם אין לך זמן לרכוש חברים.אחד התפקידים של היועצת בביצפר,הוא,לעזור בשילוב תלמידים כאלה שלא מסתדרים בחברה,לשלבם חברתית עםן בני גילם/כתתם.לשם כך יש צורך להפגש איתה,לשוחח איתה ולקבל ממנה את ההדרכה המתאימה.בנוסף,עיסוק בפעיליות ספורט שיש להם משמעות חברתית,למשל כדורגל, השתתפות בחוג להישרדות כמו קפוארה,ג'ודו וכדומה.כל פעילות משותפת עם ילדים אחרים בקבוצה,פעילות שיש בה חוויות משותפות,מקרבת,ובונה חברויות.
 
רעיון.....

תעזר בהורים שיהיו יותר מעורבים, יגבילו כשצריך, אולי תוכנית עבודה מוגדרת, מתי מותר ומתי אסור בשעות היום (שהרי זה מפריע לך.....)
 
למעלה