איך לצאת מהארץ?

nothingelse5

New member
אתה עדיין רוצה להגיד

שהסיכוי קלוש?
אני גרה בראשון, וכתבתי את השאלה עוד לפני שנפלו טילים במרכז.אם זה לא מספיק מפחיד לגור במדינה שחלק ממנה מופצץ, אחרי ששמעתי את ההזעקה היום (בעבודה במזל...לפחות שם יש מרחב מוגן) נתקפתי ברצון עז לקחת את הדרכון לנסוע לשדה התעופה עם ה 5 אלף ש"ח חיסכונות המסכנים שלי ולקנות כרטיס בכיוון אחד על המטוס הראשון שיוצא.(בלי קשר לאן)

1. אני בספק שאפשר לעשות משהו עם 5,000 ש"ח.
2.חתונה היא לא בדיוק אופציה קלה.למצוא בן זוג לוקח זמן, במיוחד אחד שבטוח שרוצה להתחתן ולא רק להיות ביחד.
3.כמו שכתבתי אין לי כישורים ולא השכלה.

לפני שנפלו הטילים כמעט על העיר שלי, הייתי חושבת על לקחת זמן, לחסוך עוד כסף ולעזוב בעוד שנה-שנתיים.
כרגע?יכול להיות שאין לי שנה שנתיים.שום מקום כבר לא בטוח.

ויזת עבודה לניו זילנד נשמע רעיון טוב.אני אבדוק את זה עוד בתקווה שלא פספסתי את הרכבת.

תודה בכל אופן.

BBrown7

New member
תלוי איפה

גם אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאת לא תקבלי מלגה, יש כמה מדינות באירופה עם שכר לימודים נמוך מאוד. איטליה, גרמניה, צרפת ושוודיה הם אלו שאני מכיר, יכול להיות שיש עוד.

BW37

New member
אי אפשר

1. אין מדינה שאפשר לחיות מ5 שח ליום, גם 5 דולר זה כמעט בלתי אפשרי
2. אם היא מפחדת בישראל, לגור במדינה ענייה באפריקה או אסיה יהיה לה הרבה יתר מפחיד

לא מדוייק

בקונגו, לדוגמא, 87 אחוז חיים מפחות מחמישה שקלים ליום.
אם התמזל מזלך להרוויח יותר משני דולר אתה בכלל צרך להרגיש בר מזל כי אתה נמצא בחמשת המאיונים העליונים.

מדהים אותי עד כמה אנשים כמו פותחת השרשור מנותקים משאר העולם שלא נמצא בבועת היס/הוט שלהם.

יש מקומות שבהם טיל בודד אל הים מול העיר הראשית נחשב למופע בידור לכל המשפחה ואתנחתא משגרת החיים הכוללת מלחמת אזרחים, אונס, שוד, ביזה, ושאר מני חולערות בחסות מזג האוויר הטרופי והעידר התשתיות.

"קונגו - הטיסה עיליך, הטיפוס עלינו!"

nothingelse5

New member
לא מנותקת מהמציאות

האמת היא שאני עוקבת כבר שנים אחרי מאורעות במקומות אחרים...
ביוטיוב יש חשבון "journeymanpictures" שמוציאים סרטונים על החיים (או, על האספקטים הרעים של החיים) במקומות שונים בעולם.
ראיתי את מה שקורה בעולם, אפריקה גם כן...החיים בעולם הערבי, החיים במדינות העולם השלישי...
אני יודעת שיש מדינות בהן אנשים חיים בפחד מוות כל יום וכל דקה מחייהם.
בלי אפשרות בריחה.בלי מנוחה.
אני יודעת שיש מקומות גרועים בהרבא מישראל.
אבל העובדה היא שיש גם מקומות יותר טובים.
נכון, אולי בקונגו טיל יחיד ייחשב כמופע בידור, אבל במקומות רבים בעולם אנשים בחיים לא שמעו אזעקה ובחיים לא שמעו בום.והסיכויים שלהם לשמוע אחד גם כן כמעט אפסיים.
בדיוק בגלל זה אני לא מטומטמת מספיק לקחת דרכון וכרטיס טיסה לכיוון אחד לאחת מאותן המדינות שנמצאות במצב גרוע יותר מהמצב בישראל.
אני מנסה למצוא דרך טובה וחוקית להגיע לאותן מדינות שמצבן טוב יותר.

סתם אנקדוטה

בהולנד, בכל יום שני הראשון של החודש, כל חודש, כל שנה, בשעה 12:00 יש צפירה עולה ויורדת. סתם ניסוי צופרים. זה קורה בכל הולנד, בלי יוצר מן הכלל.
כולם יודעים בדיוק מה לעשות אם הסירנה נשמעת בכל זמן אחר.

(בישראל יש עדיין אנשים שנעמדים ליד החלון לראות טילים נופלים. יהי זכרם ברוך)

nygener

New member
אופייר AU PAIR

תנסי לפנות לחברות אופייר, יש כאן(בניו יורק) המון משפחות שמחפשות אופייר אבל רק דרך סוכנות רישמית.
זה ייתן לך לפחות שנה שנתיים בארה"ב' ומי יודע אולי תמצאי חתן נחמד דרך JDATE

כמו הסוכנות הזאת, יש גם סוכנות אחת בארץ שאני לא זוכר את שמה
http://www.aupairinamerica.com/

BW37

New member
כנראה שזה הפתרון היחידי

לעבוד כאופר אצל משפחה יהודית איפה שהוא
זה משכורת מאד נמוכה
אבל יאפשר לה לחיות מחוץ לישראל
ולחשוב על פתרון אחר
שיכלול כנראה חתונה עם מקומי

nothingelse5

New member
אפשרות בהחלט

אבל לאחר בדיקה כתוב שצריך ניסיון עבודה והמלצות מעבודות טיפול בילדים במשרה מלאה...דבר שאין לי.
להתחיל לטפל בילדים עכשיו כדי להשיג את ההמלצות ייקח אולי שנים, ומעבר עבודה (שהוא סיכון כלכלי, כי יש לי עבודה קבועה במשרה מלאה כרגע...ושכירות שצריך לשלם על הראש)...

JaneLame

New member
גיל 20 זה לא מאוחר מדי ללמוד משהו שמיש

לכי תלמדי מקצוע מבוקש שמאפשר להגר - למשל סיעוד. גם לא קשה במיוחד להתקבל לזה, בשונה מהנדסה וכדומה.

nothingelse5

New member
שמעתי שסיעוד

הוא בהחלט מקצוע מבוקש במקומות רבים בעולם אבל זה גם כן דורש סכום גדול של כסף וזמן ללימודים, כמו כן בגרות ופסיכומטרי...יש לי רק בגרות חלקית ואין פסיכומטרי.
אני יודעת שבכל אופן הרבא יותר קל להסתדר עם מקצוע בכל מקום.
ובאמת תכננתי לעשות קורס QA ואז לעבור אולי לניו זילנד (שמעתי שזה מקצוע מבוקש שם)...אבל זה היה לפני שנפל טיל בעיר שלי.
כמו שאמרתי האינסטינקט הראשון שלי אומר "לברוח!לברוח!לברוח!!!!"
לחסוך כסף לקורס אומר להשתמש בכסף שיכל להישאר בבנק למעבר לחו"ל...והקורס לוקח בערך חצי שנה...(שיכולה לא להיות לי אם מחר יפול לי טיל על הבית)
אני יודעת שאני נשמעת פסיכית אבל אם לא שמתם לב, אני הבן אדם הכי לא אופטימי בעולם.תמיד היה ככה , תמיד יהיה.

BW37

New member
?????????

1. קשה מאד להגר לניו זילנד המקסימה
2. את מפחדת בישראל מכמה טילים
אבל בניו זילנד היתה רעידת אדמה שהרסה עיר לפני שנתיים, לא טיל שהרס דירה
לפני שבועיים סופה השתוללה בחוף המזרחי של ארצות הברית
אי אפשר לברוח מבעיות
בכל מקום בעולם יש בעיות וסכנות

JaneLame

New member
אף מדינה לא תיתן לך ויזת הגירה על סמך קורס QA

קורס של חצי שנה לא מספיק. רובן דורשות תואר. תתחילי לגלוש באתרים הרשמיים שממשלות שונות מעמידות למהגרים ותבדקי. תואר ראשון זה מינימום היום, זה כמו תעודת בגרות בשנות ה-80 נגיד. וכן, זה לא יקרה מהיום למחר - רוב יושבי הפורומים פה ופורומים אחרים עמלו ועבדו לא מעט כדי לעבור למדינות אחרות. חלקם בנו קריירה או השקיעו הרבה כסף בזה. גם אני, שנולדתי עם אזרחות זרה, הייתי צריכה להשקיע בזה כחצי שנה וכמה אלפי שקלים.

לגבי האינסטינקט של לברוח-לברוח-לברוח - אני לא שופטת אותך שאת רוצה לצאת מכאן. גם אני בדרך החוצה, מסיבות אידיאולוגיות יותר ולא מבהלה כזו או אחרת. אבל את חייבת לחשוב בהיגיון. חדשות זה מפחיד, נכון, אבל נכון להיום יותר אנשים מתים בישראל מתאונות דרכים מאשר מפעולות איבה. הגורם מספר 1 למוות בצה"ל הוא לא טרור אלא התאבדויות.

החלטה גדולה ומשמעותית כמו הגירה צריך לקבל בנחת ולא תחת פאניקה. תביני שזה שינוי עצום בחיים, ושאת צריכה להשקיע עכשיו מינימום 3 שנים כדי להגיע לזה. אם את סובלת מחרדה על בסיס קבוע, אני ממליצה לפנות לטיפול רפואי. יש היום תרופות לזה שעושות את החיים קלים.

forglemmigej

New member
הודעה מתנשאת

לא כולם יכולים ללמוד באוניברסיטה,לדעתך רק דוקטור רשאי לעזוב .
לא כולם יכולים להשקיע כסף רב ,כי פשוט אין להם את מה להשקיע .
אפשר לחשוב שבחו"ל הכל ורוד וישר מצליחים במיוחד מי שהשקיע כסף רב . את יודעת כמה טמבלים פגשתי שהיגרו ולא תורמים כלום למדינה שהגיעו אליה סתם התמזל מזלם או שהם התחתנו עם מקומיים .
את צריכה להבין שגם מישהו שהוא לא פרופסור לפיזיקה גרעינית מותר לו לחלום על הגירה ויש מצב שהוא (חלילה לפי דעתך כי הוא לא בעל תואר) אפילו יגשים אותו.
באשר לתוארים שכולם חושבים שזו הדרך היחידה, מדינות המערב מוצפות באנשים משכילים שאין להם עבודה,את באמת חושבת שמחכים למישהו מישראל דוקא.

DTUT

New member
זה לא העניין

לעזוב כולם יכולים אבל צריך גם מדינה שמוכנה לקבל.
ומה לעשות כיום רוב המדינות מעדיפות מהגרים בעלי תארים או לחילופין בעלי הכשרה שיש בה מחסור בשוק המקומי (למשל בקנדה יש אפשרות לנהגי משאיות או מפעילי ציוד הנדסי לקבל הצעת עבודה שאפשר לאחר זמן מסוים להגיש בקשה לתושבות).
הבחורה הנ"ל ללא תואר ללא מקצוע וללא חסכונות מה שמאד מגביל את האפשרויות החוקיות לעבוד/להגר.
אפשרויות חוקיות שידועות לי וכבר הוזכרו פה זה או-פר, או עגלות (יש מעטים שכן מוציאים אישורי עבודה זמניים.)
ואין פה ניסיון להתנשא או להיות שלילי

forglemmigej

New member
אז מה שאתה אומר רק אנשים עם כסף ותואר מורשים

להגר..
אגב נהגי משאיות בקנדה, בשנות החמישים סוף שנות הארבעים של המאה הקודמת הרבה דנים נסעו לשם לעבוד תקופה בכריתת עצים הם קבלו חוזה לשלוש ארבע שנים חלקם נשארו וחלקם חזרו בחזרה. הם לא הלכו למשרד עם חולצה לבנה ועניבה אלא עבדו קשה מאד ביערות כנראה שנהגי המשאיות אלו כורתי העצים החדשים

למעלה