איך לפצות חברה

poogi27

New member
איך לפצות חברה

החברה הטובה שלי מכועסת עלי! התנצלתי וביקשתי סליחה! לא נראה לי שהיא מסתפקת בזה, מה לעשות? איך אפשר לפצות אותה? יש לכן רעיונות? אני מרגישה נאחס כל כך שאין אפילו אייקון פרצוף שיתאר את ההרגשה שלי עכשיו

poogi27

New member
תראי לא הייתי רוצה להכנס לפרטים

אבל בואי נגיד שהיא נפגעה ממשהו שעשיתי, ואז היא הוציאה עלי הרבה שכנראה שמרה בבטן די הרבה זמן, הרוב ברמת דברים קטנים ושטותיים שאם לי היו קורים (וקרו) הייתי שוכחת אחרי יומיים , אבל שומרת לי טינה שהולכת ומצטברת וההרגשה הכללית שלה היא שבעוד שהיא ובעלה מתרחקים מאיתנו זוג אחר של חברים "תופס את מקומם" שזה כמובן שטויות. אבל נגד הרגשה אני לא יכולה להתווכח

אני חושבת ש...

החברה שלך מרגישה שאת פוגעת (במכוון ולא במכוון) בקשר בינכן, וכנראה שמה שקרה לאחרונה היה מעין קש ששבר וכו´. מה הייתי ממליצה ? להזמין אותה למפגש בנות, נניח ארוחת בוקר כייפית או משהו כזה. לשבת ולעשות שיחת נפש. להסביר, ובעיקר לשמוע - כי הרבה פעמים זה דברים קטנים (כמו שאמרת) שמצטברים לא בכוונה אבל יוצרים טעם מר. ואז לקחת נשימה עמוקה, לזכור שהעלבות כזאת בד"כ מבטאת הרבה רגש - כלומר, היא לא הייתה כועסת עליך אם לא היית חשובה בעיניה והקשר שלכן משמעותי בחייה - ולחשוב איך ממשיכים. ואיך ממשיכים ? קודם כל פותחים דף חדש, מבקשים למחוק מה שהיה, ושתנסה לקבל שהייתה פה אי הבנה, ואז מנסים לראות מה ואיך אפשר לתקן. דוגמא - אני יודעת שב-6 שבועות הקרובים לא יהיה לי זמן וסבלנות לחברים שלי (כל הסמסטר זמן האיכות שלי עם חברה ממש טובה מתמצה בללכת לסופר ביחד). אז לפני כמה ימים עשיתי סבב טלפונים ל-3 הטובים ביותר ואמרתי להם שאין לי זמן בגלל הבחינות, ושאני עשויה להיות מגעילה בשבועות הקרובים ולא ליצור קשר או להתייחס, ושידעו שזה לא בגלל שהם לא חשובים לי, אלא בגלל שאני לחוצה מדי נפשית. אז מראש נטרלתי מוקדים אפשריים של כעס. מקווה שעזרתי במשהו. בכל מקרה, אני חושבת שלא כדאי שתנסי לפצות במתנה או משהו אלא בפעולה שתבטא ותחזק מחדש את הקשר בינכן. ואל תדאגי, אם היא חברה טובה - אתן תמצאו דרך ליישב את המתח.

למעלה