איך לפו33

מ ש כ י ת

New member
איך לפו33 ../images/Emo59.gif

שמתי לב שבזמן האחרון יש המון שאלות על פיצוצים, החלטתי להעלות הסבר מצולם לפרטי פרטים. אני רק מבקשת לא לשרשר כלום עד שאני אגיד שסיימתי כדי למנוע בלאגאן, אם יהיו שאלות בסוף, אני יותר מאשמח לענות עליהן. אז יאללה, לעבודה

מ ש כ י ת

New member
שלב ראשון

צבעתי את החמסה בצבע אקריל לבן (MDF אפשר גם לצבוע באקריל מעורב בדבק נגרים) אני מעדיפה לצבוע בלבן גם כשאני לא מדביקה מפית משום שכך הצבעים יוצאים יותר קרובים למקור מאשר על העץ החשוף.

מ ש כ י ת

New member
שלב שני

בחרתי לעשות את החמסה עם "פרס" לכן אני צובעת את כל החמסה בצבע שבחרתי במקרה זה זהב אמפורי.

מ ש כ י ת

New member
שלב שלישי

את שולי החמסה צבעתי באדום כהה ונזהרתי לא לעלות על פני החמסה.

מ ש כ י ת

New member
שלב רביעי

עכשיו הגיע תור הפרס, מרחתי מעט דבק על הפרס והצמדתי לחמסה במקום הרצוי, אני נוהגת בדרך כלל גם לגהץ (כמו בהדבקת מפיות), מניחה נייר אפיה (פרגמנט) על ההדבקה ומעבירה מגהץ מחומם לחום נמוך על מנת לחזק את ההדבקה לחמסה.

מ ש כ י ת

New member
שלב חמישי

כעת לקחתי דבק פלסטי שאני משתמשת בו כתחליף לסטפ 1 ומרחתי שכבה נדיבה. שליטה בגודל הפיצוצים – שכבה עבה ו/או כפולה של דבק / סטפ 1 תגרום לפיצוצים גדולים. שכבה עבה ו/או כפולה של סטפ 2 מעניקה עומק לפיצוצים. לאחר שהשכבה הראשונה התייבשה מרחתי שכבת דבק נוספת.

מ ש כ י ת

New member
שלב שביעי

לאחר יבוש התקבלו פיצוצים קטנים וכמעט בלתי נראים. לכן מרחתי שכבה נוספת של סטפ 2.

מ ש כ י ת

New member
שלב 11

שמתי טיפת צבע אקריל על האצבע והתחלתי למרוח קטעים קטנים בתנועות סיבוביות, חזרתי על התנועה עד שכל הצבע נבלע בסדקים.

מ ש כ י ת

New member
שלב 12

את שאריות הצבע שנותרו על פני השטח ניקיתי מיד בסמרטוט הטבול בשמן.

מ ש כ י ת

New member
אחרון ודי

זהו, כעת החמסה מוכנה למריחת לכה לא אקרילית. לכה אקרילית "תמחק" את הפיצוצים.

היוצרת

New member
משכית ../images/Emo45.gif כל הכבוד!!!! ושאלה...

למה לכה אקרילית מוחקת את הפיצוצים??? אני מורחת לכה אקרילית על הפיצוצים ולא קורה להן כלום!!!!

מ ש כ י ת

New member
למה נמחק? כימיה פשוטה

הסטפים עשויים על בסיס מים, בדיוק כמו הלכה האקרילית מה שגורם למחיקה של הפיצוצים במשך הזמן.

גם לי זה מצליח עם לכה אקרילית

הכנתי כלי עם סטפים וכיסיתי בלכה אקרילית, וכבר לפחות חצי שנה שהוא מפאר את ביתי מבלי שאף פיצוף אחד נמחק מפניו.

נילקי1

New member
משכית תודה רבה רבה. מצטרפת להשגה

לגבי לכה אקרילית יש לי עבודות בנות כמה שנים ולא נמחקו הפיצוצים.

למעלה