איך לספר?

• פותח הנושא svs85
  • פורסם בתאריך

svs85

New member
איך לספר?

כבר הרבה זמן אני שוקלת איך לספר למשפחה, לחברים ולסביבה. אלו שיודעים מקבלים ומאושרים אבל אלו שלא אני חוששת שלא יבינו.
עם רקע ממשפחה דתיה שתמיד ראתה אותי עם גברים והעובדה שהייתי קרובה לחתונה עם מישהו, אני חוששת שהם לא יבינו. לא רק שלא יבינו, גם לא יקבלו, וילכו, ינדו.
איך מתגברים על החשש? איך מדברים על זה, מסבירים את התחושה? איך גורמים להם להבין שאני עדיין אותו בן אדם רק עם משיכה לנשים?

אשמח לשמוע רעיונות.

מממ אולי כשתהיי בזוגיות יהיה לך קל יותר...

בדיוק השבוע דיברתי על העניין עם ידידה שמכירה גם את משפחתי....
והיא אמרה לי כאיילו מה? לא בא לך להוציא את זה ודי?
אז עניתי לה שאני בגישה של לא לעשות מזה עניין אלא משהו בנוסח היי תכירו את אישתי וכן אני לסבית.
אני מאמינה שהם יקבלו אותי....
הסיבה שאני נמנעת היא העובדה שהם יבינו למה החברה ההיא חתכה ממני וישאלו כל מני שאלות על הקשר הזה ואיני מוכנה לענות להם כרגע.....

כייון שאת דתיה אולי זה יהיה שונה אבל בכל זאת היייתי מציעה לך ללכת ברוח הזו בלי דרמתיות....

svs85

New member
אני כבר בקשר

עם מישהי שלא מוכנה לצאת מהארון "לעולם" שלה. ואני לא הולכת לגרום לה להרגיש לא בנוח ולערב אותה עם איך שהמשפחה שלי תגיב.
היא אמרה לי שהיא תתמוך בי בכל מצב, בין אם המשפחה תהיה שם ובין אם לא.

svs85

New member
לא אומרת שלא טוב

רוצה לחלוק את זה עם המשפחה, החברים והעולם. אבל פוחדת לאבד אותם, במיוחד את המשפחה

לספר, ולתת להם את הזמן.

אני מאמינה שאם יש לך משפחה שבבסיסה אוהבת ותומכת, בסופו של דבר היא תדע להבין.
אני לא חושבת שיש מילת קסם, יש רק צורך בזמן.
כמו שאת היית זקוקה לזמן הזה להבין את מה שקיים בך, סביר להניח שגם הם יזדקקו לו.

הכותבת היא דתייה מבית דתי שהקיאה דמעות מחשש לדחייה ונידוי
סיפרה, נלחמה מול המשפחה במשך שנים והגיעה לנחלה.
אמא ואבא גם אחרי 7 שנים מחוץ לארון עדיין מקווים שאשתנה,
אבל זה לא מונע מהם לקבל ולחבק חיבוק גדול את הבת זוג המדהימה שלי
או לארח מפגשים של תהילה אצלנו בבית.

זמן וסבלנות.בהצלחה!

svs85

New member
צודקת

כרגע זה נראה לי כאילו הנורא מכל יקרה, והמשפחה לא תדבר איתי אבל בסוף היום אני מתחילה להבין שהם יקבלו, אולי לא מיד וישאלו ולא יבינו ויכעסו אבל בסוף היום יבינו.

השאלה היא איך עושים את זה? איך מתחילים, פשוט להגיד "היי אמא, אני לסבית" נראה לי קצת יותר מדי.

למעלה