איך לספר לאימא שלי?

דיטה83

New member
איך לספר לאימא שלי?

מהדיבורים שלנו ושיחות על לסביות והומואים, היא צוחקת מזה ואומרת "הבת של אולמרט לסבית וואיי ואיי"....יום אחד אמרתי לה שאני בי-סקסואלית, תגובתה: "מה את תגעי בציצים?"....אנחנו די חברות ויחסנו ממש טובים, אני יכולה להגיד לה ישר, אבל אני לא יודעת איך להתמודד אח"כ...אני הבת היחידה שלה. אבא שלי כבר לא בחיים. אשמח לכמה עצות...

yeyb

New member
כאמא לבת לסבית

שלום דיטה83 גם לי, לפני שידעתי שבתי לסבית, היו דעות הומופוביות.זה השתנה! זה אחרת כשהנושא לא נוגע אליך מאשר כשהלסבית היא בתך האהובה. אכן מדובר בתהליך לא פשוט של קבלה בו התברר לי שהמובן מאליו (שבתי סטרייטית)- אינו כזה. את כבר זרקת לאמא שלך רמז "עבה כפיל" והיא לא התמוטטה. יש סיכוי טוב שהיא מהרהרת בינה לבין עצמה אם את לסבית. בכל מקרה, גם אם התגובה הראשונית שלה תהיה "ידעתי" או "חשדתי שכך", זה לא אומר שהיא לא תעבור תקופה של הסתגלות של קבלת העובדה הזאת. לך בהחלט יש תפקיד בכל התהליך הזה, והחברות ביניכן יכולה לעזור (גם אני ובתי התברכנו ביחסים קרובים). התפקיד שלך הוא להבין שהיא צריכה את הזמן לעכל, שבתחילת הדרך הרגשות יכולים להיות שונים ואף סותרים: מצד אחד יש אהבה לבת, מצד שני יכולות להתעורר שאלות של "מי היא בעצם? האם זו אותה בת שאני מכירה? מה זה להיות לסבית? (רמז: "מה את תגעי בציצים?) ולעתים גם רגשות קשים יותר. אותם רגשות הם חלק מתהליך של "אבל" על "מציאות מדומיינת" וקבלה של המציאות האמיתית. לאט לאט נופלים האסימונים, אסימונים של "זאת המציאות", אסימונים של היזכרות בכל מיני "סימנים" מהעבר ועוד. דבר נוסף שתוכלי לעשות, זה לעודד את אמך לפנות לתהל"ה, אם בטלפון ואם בהגעה למפגשי הורים. (פרטים אפשר למצוא באתר של תהל"ה באינטרנט). למרות הקשר הטוב ביניכן, אתן במקום שונה וישנם דברים שנוח יותר לשתף הורים אחרים הנמצאים באותו מצב.
בהצלחה!

דיטה83

New member
אנסה

תודה רבה רבה על התשובה, נהניתי לקרוא
מקווה ומצפה לספר לה החודש, נראה מה תיהיה תגובתה....כמו שציינת....אני בטוחה שהיו סימנים לפני שהיא התעלמה... תודה שוב

חן מייק

New member
היי דיטה

אני יכולה להוסיף עצה נוספת. הייתי מציעה לך להגיע לשיחה הזו מוכנה לדבר מעומק ליבך. האמירה צריכה לבוא ממקום של קירבה וצורך לשתף, ולא איזושהי התרסה או בחינה של היחסים בינך לבין אימך. תהיי מוכנה לתת תשובות לכל השאלות, לספר על הקשיים ולהביע נכונות לשמוע את הקשיים שלה. זה תהליך ארוך ולדעתי במקרה שלך הוא כבר התחיל. אני מאחלת לך הצלחה, אשמח לענות לעוד שאלות אם יש לך. חן

דיטה83

New member
חן, אני לא בוחנת את היחסים בינה וביני

אני כבר ילדה גדולה
אני מסוגלת להתמודד.... גם בלקבל את עצמי היו קשיים לא קלים וחוויות לא נעימות...אבל הנה אני כבר מוכנה, שלמה ומאושרת עם איך שאני. לדעתי היא תיהי מאוכזבת, זה ישבור אותי לראות את העצב בפניה. היא תמיד עודדה אותי למצוא בעל טוב..בלה בלה בלה... יצאתי עם גברים וזה לא היה זה...הרגשתי מזוייפת...לא אני. צודקת : אענה לה כל שאלה וכמובן אדבר מהלב... תודה

חן מייק

New member
היי

אני בטוחה שהעובדה שאת שלמה עם עצמך, תקל מאוד על אמא שלך לעבור את התהליך המורכב שעומד לפניה. אחרי הכל, ההורים שלנו רוצים קודם כל שנהיה מאושרים. אני מאחלת לך המון בהצלחה. חן

למעלה