איך לסיים הכי פחות כואב

איך לסיים הכי פחות כואב ../images/Emo35.gif

לכל קשר < חוקי או לא חוקי> יש סוף. אפילו לנישואין. לעיתים הסוף יהיה אחרי 50 שנה ולפעמים אחרי חודש.תמיד אחד מבני הזוג מתחיל לחשוב על הסיום מסיבה כלשהי. יש לכם עצות איך לסיים מבלי לפגוע יותר מדי בצד שני ? < ברור שפגיעה מסויימת וכאב הוא בלתי נמנע>. אבל אם מכבדים את עצמינו ואת הצד השני נשתדל לסיים יפה. רעיונות ?

זריחה1

New member
לצערי אין לי רעיונות לדעתי

לא ניתן לסיים קשר מבלי שצד אחד יפגע.. אלא במידה ושני הצדדים מחליטים ביחד לסיים מה שלא נראה לי שקורה בדרך כלל.. הצד הנעזב מרגיש פגוע, מרגיש אובדן, מרגיש כעס.. כמובן שאחרי תקופת האבל..קמים למציאות אחרת.. ואין ברירה אלא לקבלה. צר לי אך אין לי רעיונות..

אני במצב כזה עכשיו ../images/Emo10.gif

נגמר לי ממנו, פשוט נגמר. היתה אהבה מטורפת.. שלי פשוט כבר נגמר ממנה, לא יודעת למה, לא יודעת איך, אבל זאת עובדה. לא יודעת איך להגיד לו את זה. אני יודעת שזה ישבור אותו לגמרי, הוא אומר שזה מה שמחזיק אותו במסגרת הקיימת, המחשבה שיש לו אותי. איך אגיד לו, שזהו, כבר אין לך אותי?

B פאבלו

New member
קשה

ולא הייתי רוצה לשים עצמי במקומך למרות שחוויתי זאת משני הצדדים לא נעים...אבל עדיף לא להסתיר זה רק פוגע יותר...

ל י א ן69

New member
לכל התחלה יש סוף לא?

בכל מערכת יחסים, אי אפשר לדעת איך ומתי זה יגמר. אין דרך קלה לסיים יחסים, אבל אני בעד האמת, זה פחות כואב מאשר לחפש תרוצים בשביל לסיים קשר. מתוקה למרות שזה ישבור אותו אין לך ברירה לפי איך שאת מרגישה. תתפסי אותו לשיחה ב 4 עיניים, ותסבירי לו שזה נגמר. ואחרי שהכאב נגמר
תלוי איך מתמודדים עם זה וכמה מהר יוצאים מזה. קמים יום אחד בבוקר ואין את הכאב הזה של הלב השבור החיים מתחילים מחדש עם הרבה אושר וציפייה לעתיד יותר טוב ממה שהקודם היה מוכן לתת

dalida3

New member
פרידה זה דבר כואב,זה בא מהלב.......

ואין דבר קשה מזה. לא נראה לי שיש מצב להיפרד מבלי שצד זה או אחר יפגע. עיניינים שבלב,סופם לכאוב. גם אם מסיימים את הקשר בצורה מכובדת ויפה,עדיין זה כואב. יש את החשש מהלא נודע. חוסר וודאות לגבי ההמשך. יכול להיות שתהליך הפרידה יותר קל כאשר שני הצדדים מקבלים את הפרידה בהסכמה אבל עדיין זה כואב. ואם לא כואב לך על עצמך ואתה מאושר מהפרידה,אז כואב לך על הילדים שעומדים בינכם. הילדים שצריכים להתמודד עם פרידת הוריהם. התא המשפחתי שמתפרק להם. לא קל.

זה לא את זה אני...

המשפט פשט את הרגל.. אני בעד להגיד את האמת..בעדינות, אבל את האמת.. להתחיל בשיחה על המערכת יחסים לנסות להראות מגמה שחלה בה ולהביא את הבן זוג להגיע לפתרון שאתה חפץ בו <אנשים תמיד יותר אוהבים את הרעיונות של עצמם> והכי חשוב, תוך כדי כבוד .

סיום קשר ... שלבים א' ב' ג'

רוצים לסיים במינימום כאב וכבוד הדדי ? אתן כמה שלבים שלדעתי כולם יחד יביאו לסיום סביר, מינימום פגיעה בשני הצדדים ובעיקר בצד שני וכמובן הכנה חלקה להמשך. שלב א' - ניתוח רציף של הקשר. תנאי הקשר והחיים הם דינמיים לכן גם תוצאות הניתוח עלולים להשתנות. שלב ב' - להבין ולהפנים את המצב החדש. שלב ג' - תהייה כנה עם עצמך ותתמודד עם המצב. אל תכחיש ! ההמשך יבוא ....

סיום קשר ... שלבים ד' ה ' ו'

שלב ד' - לאור התוצאות וניסיון ההתמודדות, נסה/י להבין אם יש שינוי בסדר העדיפויות בחיים. שלב ה' - הסתכל/י על הקשר ממבט על, מאקרו ולהבין אם עדיין יש משהו משותף ערכי וחשוב עם בן/בת הזוג. אם עדיין יש משהו שעדיין כדאי ושווה בעינייך לנסות להציל. שלב ו' - תנתח/י את רמת הפגיעות של הצד השני במקרה של הפסקת הקשר. מהן הנקודות הרגישות, איפה כדאי ורצוי להיזהר. ההמשך יבוא ....

סיום קשר ... שלב ז' ח' ט '

שלב ז' - לדבר עם בן/בת הזוג. אני ממליץ לשים את הקלפים על השולחן, לדבר בכנות, פתוח וחד משמעי. שלב ח' - לתת את הכבוד לצד שני ולשמוע גם את דעתו על כל הנושא. שלב ט' - לבדוק יחד עם בן/בת הזוג אם יש עדיין סיכוי להמשך קשר כייפי עבור שני הצדדים.

כל מקרה לגופו

אבל דברים הכרחיים: כנות, יושר, פתיחות, רגישות. כל סיום הוא כואב (אלא אם כמו בבדיחה הידועה: מדוע נשואים חיים יותר מרווקים? כל אחד מחכה שהשני ימות). מלבד זאת - ההודעות שמעלי כבר נתנו עצות מועילות ביותר. בהצלחה

סוריייי ... לא מסכים

אם חייבים לסיים אזי לסיים למרות הכאב הזמני של בן הזוג הוא/היא ילדים גדולים .... שיתמודדו

למעלה