איך ללמוד לבחינה?

איך ללמוד לבחינה?

אני מתחילה השנה בע"ה, שנה א' בלימודי הוראה. רציתי לשאול, סטודנטים מנוסים, איך כדאי ללמוד למבחנים? כמה זמן לפני הכי יעיל? תודה רבה ושנה טובה!

היי../images/Emo13.gif זה מאוד תלוי!

יש כאלה שיותר אפשטיבים בלימידה ולכן, יכולים ללמוד זמן קצר יחסית ויש כאלה שעושים מיליון הפסקות באמצע אז הם חייבים ללמוד יחסית הרבה ימים לפני הבחינה. יש כאלה שקולטים מהר אז ל צריכים לחזור הרבה על החומר.. יש כאלה שרק אם הם כותבים החומר נקלט והם צריכים ללמוד הרבה שעות. יש מקצועות עם חומר פתוח שרק צריך לעבור על החומר ולסדר את הקלסר ויש מקצועות שיש מסה ענקית של חומר. יש מבחנים שצריך לדעת הכל בעל"פ ויש כאלו שמספיק להבין את הרעיון המרכזי. בקיצור, תתחילי ללמוד ותראי מה ואיך הכי נוח לך.

ואו, את מקדימה את המאוחר.....................

לשאול עכשיו, בראש השנה, איך ללמוד למבחנים שיתקיימו, אם ירצה השם (ראית איזה יופי? את השתמשת במושג "בע"ה", ואילו אני מחזיר לך עם "אם ירצה השם"... אח, השנינויות הקטנות והדביליות הללו ממש עושות לי טוב על הנשמה...) רק בפברואר?? בכל אופן, את כבר תיווכחי לבדך כיצד ללמוד למבחנים, את בוודאי תכירי תלמידים בולטים בכיתך שאיתם תוכלי ללמוד (במידה ואת אוהבת ללמוד עם אנשים נוספים). האמיני לי, כולנו פה היינו תלמידי שנה א' (אמנם לא בלימודי הוראה, אבל שנה א' במשהו...) וכולנו היינו שוקיסטים בכל מה שקשור ללימודים. הכל בא עם הזמן, וכך גם הבטחון. דאנטה

רציתי לשמוע דעות..

אני בעיקרון בתיכון אהבתי ללמוד לבד, בקצב שלי.. נראה מה יהיה בלימודים עכשיו..

ללמוד לבחינות זה מיותר

עזבי אותך, תבואי בלי ללמוד

חחח הקדמת קצת ../images/Emo8.gif

תנסי כמה דרכים, תיזכרי במה שעבד טוב בשבילך בתיכון ותשכללי את זה יותר. לצערנו בתקופת המבחנים נדיר שיש זמן ללמוד נגיד שבוע לפני כל מבחן רק למבחן כי יש כמה מבחנים בתוך כמה ימים. אני למשל מתחילה ללמוד כשלושה שבועות/שבועיים לפני תקופת מבחנים ועוברת לאט לאט על כל החומר, עושה לעצמי מעין מבחן שאלות שבהתחלה עונה עליו כ"דף עבודה" עם חומר פתוח ואחרי זה כ"מבחן".

כל אחד והשיטות שלו..

כמה זמן לפני- זה כבר תלוי בך, כמה את מוכנה לשבת על התחת ולחרוש, כמה חומר יש, כמה זמן יש לך להקדיש רק ללמידה למבחן וכו'. כשאני לומדת למבחנים אני נוהגת לסכם את כל החומר מהמחברות שלי (ולפעמים אני נעזרת גם בחברות של חברים) ואז אני קוראת את הסיכומים- עד שזה נכנס לראש..

amitk80

New member
אני אתגייס לדור העתיד שלנו

רק לא לריב פה. tal21 היחידה אני יכול להבין אותך אבל כמו שכבר אמרו קצת מוקדם לשאול. תנסי להנות מהחופש שיש לך כי אחרי זה לא יהיה לך הרבה מאד חופש ואת תהיי שקועה עמוק בלימודים. אני אנסה להגיד לך איך אני לומד למבחנים במערכות מידע + סטטיסטיקה 1. לחומר תיאורטי זה בדרך כלל עם חומר פתוח. אני משתדל לשמור על קלסר מסודר. לשים פתקים לכל שיעור ומה הנושא שלו לשליפה מהירה מאד. אני בדרך כלל לומד 3 - 4 ימים למבחן שכזה. זה מאד תלוי כמה זמן יש. בדרך כלל את השיעורים התיאורטים אני מקליד על המחשב ועושה על זה הגהה אז ככה שזה נחשב ללמוד כל השנה. חשוב מאד שתלמדי כל השנה ולא תחפפי. חשוב מאד ללמוד כל השנה וככה הולך טוב יותר במבחנים במבחנים שהם יותר מתמטים אני יושב ולומד כמובן כל השנה אבל לקראת מבחן אני חוזר ופותר את כל התרגולים שהיו במשך השנה. אם יש זמן אז גם פותר בנוסף מחוברות תרגילים שהאגודה מפיצה ולקראת הסוף (יומיים לפני מבחן בערך שאת כבר ממש בשיא) אני פותר שנים שלושה מבחנים. משהו שהוא מאד חשוב בתקופת מבחנים, תעשי הפסקות לנוח ואל תלמדי כמו משוגעת מהבוקר ועד הערכב כי ככה החומר לא ישקע טוב בראש. אני ממליץ יום לפני מבחן לסיים ללמוד בסביבות אחר הצהרים וללכת לעשות משהו שמרגיע אותך. אני למשל הולך לחדר כושר להתאמן ואני מכוון את זה ככה שזה יצא לפני המבחן כדי להרגע. בכל מבחן שהלכתי לחדר כושר הוצאתי ציון פצצה. הלכתי בסמסטר ב' לחדר כושר לפני כל מבחן ויצאו לי ציונים מעולים. בשני מבחנים בסמסטר א' שלא הלכתי לחדר כושר אז הציונים לא היו מאד טובים. שיהיה לך המון המון בהצלחה ואם יש לך שאלות אל תהססי לפנות אלי במסרים. שנה טובה, עמית

SS9100

New member
באיזה תקופה של הלימודים יש מבחנים?

מתי בדרך כלל יש מבחנים...? הם רק אחרי הסמסטר ..כאילו יש חופש ומתחילה תקופת מבחנים או שיש גם באמצע הסמסטר כל מיני מבחנים באמצע?

Lir האחת

New member
מממ...

בשנה הראשונה את תלמדי בין היתר איך ללמוד. כל אחד מסגל לעצמו את כללי הלמידה הטובים ביותר עבורו ...
ישנם כאלה שמסכמים, ישנם כאלה שממרקרים... ישנם כאלה שלומדים במשך שבועיים כל פעם חלק, אחרים מעדיפים ללמוד במספר ימים מרוכזים.. את כבר תלמדי להכיר את הדרך הנכונה עבורך, אני מבטיחה לך

amitk80

New member
ואם לא

נעזור לך ללמוד ביחד. יהיה בסדר אל תדאגי. נכון lir האחת?

למעלה