איך ליצור בונסאי?

springtailes

New member
איך ליצור בונסאי?

קיבלנו השבוע צמח בונסאי והתחלתי להתעניין באומנות הזו (אוסיף תמונה שלו ברגע שתהיה לי). יש לנו צמח בונסאי שקיבלנו לפני כ-10 שנים. אין לי מושג איזה סוג בונסאי הוא - הוא בעל שורשים עבים מעל הקרקע שמהם יוצאים עוד שורשים דקים והעלים שלו דקים ומאורכים (אולי סוג של פיקוס?). הבנתי שאמורים לקצר מידי פעם גבעולים ושורשים אך לא נגענו בו מאז שקיבלנו אותו לכן הוא צמח לגובה של יותר ממטר בערך. יש לכם מושג איזה סוג הוא? עוד שאלה - יש לנו בגינה עץ זית שאנחנו צריכים לקצץ את ענפיו. האם אפשר לקחת את אותם ענפים שקיצצנו ולהפוך אותם לבונסאי? איך עושים את זה? תודה.

סן תאי

New member
ליצור בונסאי

בלי תמונה לא ניתן לבצע זיהוי, אז צלם ושלח לנו.. ענפי זית ניתן 'להפוך לבונסאי', התהליך דורש מיומנות וניסיון ולא הייתי ממליץ למי שרק מתחיל להתעניין בתחום, אבל אם תתעקש אז המלצתי היא לגזום את ענפי הזית בעונת החורף, (ינואר,פברואר),לבחור ענפים מתאימים שבצורתם הבסיסית ניתן כבר לראות את השלד של הבונסאי העתידי, לדלל את העלווה כמעט כליל,למרוח היטב את החתך בהורמון השרשה ולשתול בדלי. באביב יתחיל הענף להשריש ולהעלות עלווה חדשה. לאחר שיתבסס ויתחזק - יש להתחיל בעיצוב העץ. בהצלחה !

למעלה