איך לילמוד C?

איך לילמוד C?

יש לי קצת רקע בתיכנות בפסקל אבל אני רוצה לילמוד C עם איזה ספר מומלץ לי לילמוד? בתודה מראש "עכברוש"

gilad_no

New member
C

ישנם הרבה מדריכים חינמים על האינטרנט וגם ספרים (נסה בקאזה). אני אישית למדתי עם "ללמוד C" של יואב נתיב. אני לא מכיר ספרים אחרים בעברית כך שאין לי למה להשוות, אבל הספר הנ"ל עשה את העבודה. נסה לחפש בגוגל, יש אתרי לימוד מפה ועד הודעה חדשה. אם אתה רוצה, אני מוכן למכור את הספר הנ"ל במחיר סמלי, כבר אין לי הרבה שימוש בו. ועוד עצה, תתחיל עם C ואז תעבור לC++, אלא אם כן אתה שולט בתכנות OO בפסקל ואז לא תהיה לך בעיה לקפוץ ישר למים.

gilad_no

New member
מאוד ייתכן

בפסקל 7 (ואולי כבר ב6) הכניסו כבר OO. רוב התכנות לחלונות (אז 3.11) היה מבוסס על מחלקות OO (בדומה לMFC כיום)

galh

New member
תיקון טעות...

בורלנד הוסיפו תמיכה באובייקטים כבר בגרסא 5.5, בלי שום קשר לחלונות 3.11 שלא הייתה קיימת בזמנו. התכנות לחלונות באותו זמן היה מבוסס על API בשפת C ולא על תכנות מונחה אובייקטים. MFC צץ יותר מאוחר.

gilad_no

New member
לא טעות בכלל

לגבי הגירסה, אני מקבל. אני הכרתי רק את 6 ו7 ולא ידעתי כי זה החל כבר ב5.5. לגבי התכנות לחלונות, בפסקל הוא נעשה בעזרת OO! (וגם בעזרת API רגיל). היו מחלקות ייעודיות (בדומה למחלקות MFC כיום) שניתן היה בעזרתן לכתוב יישומים לחלונות (3.11). נכון שעיקר התכנות נעשה בC, אך גם לפסקל היה נתח (נראה לי שרק מגירסה 7, אבל אני לא סגור)

galh

New member
חבל להכנס לויכוח על זה.

ניתן היה לתכנת בפסקל לחלונות החל מגרסא 7 של Borland Pascal (הגרסא המלאה של Turbo Pascal). הייתה גם גרסא 1 של Turbo Pascal for Windows אבל מעולם לא ראיתי אותה (רק בכתבות). לגבי ה- OOP, לבורלד הייתה חבילה בשל OWL שהייתה דומה בסגנון ל- MFC כנראה. אני לא ממש מכיר/זוכר/יודע איך היא נראתה. אז יכול להיות שאתה צודק. כך שבסך הכל יש לנו תיקו אחד.

IdanR

New member
הייתי ממליץ..

לבדוק את דף הקישורים. יש שם כמה קישורים...

למעלה