איך לטפל בעציץ?

R o n i G

New member
איך לטפל בעציץ?

שלום, יש לנו בעיה עם עציצים (יותר נכון, לעציצים יש בעיה איתנו), מאיזושהי סיבה עציצים קמלים אצלנו נורא מהר, וזאת למרות שיש להם אור, אויר, מים ואהבה. כרגע העציץ הבעייתי הוא של רקפות. אנחנו לא מבינים למה אבל העלים מתחילים להצהיב, הפרחים מתחילים לנבול. אנחנו דואגים להשקות פעמיים בשבוע (כך אמר המוכר) ולשים קוביות קרח (גם כן בהוראת המוכר שאמר שרקפות אוהבות קור). העציץ נמצא קרוב לחלון שכל היום פתוח ויש אור (לא ישירות על העציץ) ואויר. למה הוא קמל? מה אנחנו עושים לא בסדר? מספר עציצים כבר הספיקו לקמול אצלנו, את האחרון שלחנו לפנסיון הבראה אצל אחי ושם הוא מחלים לאט לאט (הגיע אל אחי עם 2 עלים, עכשיו כבר יש 4 וחצי...). מה לא בסדר אצלנו? כל עצה תתקבל בברכה... חג שמח!

maybesure

New member
הכי טוב לשאול בפורום גינון

אבל..השקיה פעמיים בשבוע לרקפות נשמע לי קצת מוגזם, השקיה לעציצים בפרט וצמחים בכלל צריכה להעשוות לפי צורך ולא לפי מינון קבוע. בודקים אם האדמה לחה וזהו. רקפות בטבע צומחות בתנאים קשים מאוד, ומצליחות לפרוח נהדר בחורפים הדלים שלנו. אין לי ספק שאינן מושקות באופן קבוע פעמיים בשבוע, שהניקוז שלהן הרבה יותר מחלחל מאשר בעציץ, ואינן יושבות במאגר מים כיוון שסביבתן היא סלע לא סופג. עודף מים גורם לרקבון שורש (פקעת ברקפות) ולנבילת העלים. גם אם ההשקיה חייבת להיות תכופה יש לסלק את המים שמצטברים בצלחת העציץ אחרי לא יותר מ 10 דקות מרגע ההשקיה. רקפת זקוקה לסביבה קרה ומאווררת, עדיף ביום במקום מוצל, בלילה מול חלון פתוח, או בחוץ. רקפות מתורבתות הן חד שנתיות ולרוב אחרי עונה אחת לא יצמיחו עלים ופרחים שוב. בהצלחה

סביון1

New member
רקפות נבלו גם אצלי במקום מוצל ומואר

אני חושבת שבעונה הזאת עדיין חם להן מידי, אפילו במקום מוצל.

אני אומנם לא מומחית

אך אני יודעת על פרחים, כמו סחלב, צריכים מים שעברו הרתחה או אפילו מים ממזגן. אולי זה יעזור.

גאוי7

New member
באמת קשה לדעת

אולי מראש הבצל היה פגום, קרה לי ב2 עציצים יפהפיים שנמסרו ממני מתנה לדודתי. להקפיד על מתלה טובה ! עודף מים = ריקבון לבצל , כמו עודף מים לבצל יבש רגיל.

goanin

New member
אנסה לעזור

צמחים לא צריכים יותר מדי התייחסות בדרך כלל. לא משקים עציצי בית כל יום, אלא פעם ב,.. הכי טובה לבית היא הגפנית, ועוד כמה צמחים שאני לא זוכר איך קוראים להם, אבל תתעניין בפורומים שעוסקים בזה. רקפות: בחוף הן תשגשגנה, וכשלא קר מספיק שים להן קוביות קרח בבסיס הצמח.

למעלה