איך לחסוך?

אמיתה1

New member
איך לחסוך?

בשבילים ובבתים מסתובבת שמועה שרוצים להפסיק את "דף המידע" מטעמי חיסכון.זהממש אסון. ססך הכל כ700 ש"ח בכל פעם. זה כלי קהילתי מעולה. לא כולם מכירים את כולם,לא נפגשים אחד עם השני,שמועות פורחות באוויר. דף המידע מאפשר קשר בלתי אמצעי עם החברים,המועמדים וגם השוכרים. האם השמועה נכונה?האם אין דרך אחרת לחסוך בהןצאות בישוב. לדעתי ולדעת רבים יש יותר מידי ביזבוז בישוב. דווקא דף המידע הוא חיסכון? מחכה לתשובה!

לא מכירה דבר כזה

אבל אני לא סמכות בשום דבר... נראה אם מישהו מהמזכירות יענה

דף מידע

ראשית, אני האחרון בכפר שחשוד שאינו אוהב ומבין את חשיבותו של הכלי. ומתוך כך ראוי כן לציין כי אנו בוחנים מהו הצורך של הכפר, לעומת מה היכולת שלנו לספק. אם לא הייתה כל מגבלה, היינו מוציאים כל שבוע עלון מעוצב בבית דפוס, ושלום על ישראל. זה לא המצב. כיום דף המידע מונה כ- 15 עמודים ולוקח כ - 6-7 שעות עבודה - יום עבודה. וועדת חברה התבקשה לבדוק את השאלה "מהו הצורך?", אך הינה הוא הגיע לפורום . אני מחכה להמלצותיה. אשמח אם תגיבו. טל ח. מזכיר היישוב

gite

New member
דף מידע

בעיני דף המידע הוא אולי כלי הכי חשוב לקהילתיות של כפר אדומים כיום. בו מתנהלים הדיונים, ההודעות וכל השאר. בלעדיו רבים בקהילה לא מחוברים ולא יודעים מה קורה. לי חשוב מאד לקרוא בכל שבת כל מילה בעלון.

רותי777ח

New member
אני חושבת שהעלון חשוב מאד. הערה אחת

לדעתי יש מקום לצמצם את המלל ולהקטין את מספר הדפים. בשלב מסוים אני חושבת שכדאי לעבור לםורמט דיגיטלי, לפחות למי שמעוניין ונצמצם את צריכת הדפים, שהיא כידוע גם יקרה ויותר חשוב, פוגעת בסביבה..... רותי

אמיתה1

New member
האם הצימצום באמת יחסוך?

נניח שיצמצמו...כמה זה יחסוך? 200-250 ש"ח בחודש?שטויות!תחסכו במקום אחר. יש דרכים רבות לחסוך.מי אני שאציע היכן?אך יש הרבה ביזבוז בכפר.אפילו פריצות מים עולות יותר .הייתי רוצה לראות את דף המידע עוד גדל. יש ישובים שמוציאים דפי מידע מודפסים ומעוצבים,ראיתי כאלה,זה קשר חשוב ביותר בין התושבים. אין רבים המעורבים ממש בקהילה.יש כאלה שאינם קוראים בפורום ואינם פותחים או אין להם מחשב. אל תקחו ותהרסו משהו טוב!

ויסקאש

New member
אם אפשר להוסיף עוד משהו

את צודקת אך יש עוד כלי קהילתי מעולה שלא מנוצל בכלל . (ציטוט בשינוי קטן מאד) - " הפורום מאפשר קשר בלתי אמצעי עם החברים,המועמדים וגם השוכרים"

אמיתה1

New member
נכון

הפורום מעולה!חשוב ומענין.אבל...רבים לא פותחים,ואם פותחים לא ממש מגיבים.ויש גם כאלה שאין להם מחשב כלל,ו המחשב תמיד תפוס על-ידי הילדים... אולי יש לך רעיון איך להפיץ את הפורום?

ויסקאש

New member
יש לי רעיון

אולי שהצופים יארגנו הדרכות אצל מי שמיתקשה / לא מסתדר עם ההרשמה / גלישה במחשב כתבתי שטויות ?

אמיתה1

New member
צודק ואפשרי

יש רבים שפשוט חוששים,חבל!אפשר גם בעילום שם.אם יש בני-נוער ו/או צעירים המוכנים לעזור ולהדריך את המתקשים בתיפעול המחשב ובעיקר האינטרנט,שיציעו.בדף--מידע או בפורום.רעיון מצוין! יישר כוח!

אפשר להעזר גם בבנק הזמן

יש בבנק הזמן אנשים שיכולים לעזור ולהדריך בכל הקושר למחשבים ואינטרנט, נצלו אותם.

אמיתה1

New member
בעיה של רבים

רבים פוחדים,פשוטו כמשמעו! ולכן הבה ונדאג שדף המידע ימשיך להופיע הפי שהיה עד כה.

מקומית1

New member
מי שלא מעניין במדיה הזו גם לא מסוגל להגיב כאן

קצת מוזר לשאול בפורום האינטרנטי מי מוכן להשתמש בו במקום בפורום המודפס... הרי מי שלא מסוגל להיכנס לכאן גם לא ראה את השאלה. התפקיד שלנו זה לא לחנך את האנשים לצריכת מיחשוב, אלא ליצור קשר עם כמה שיותר אנשים ברחבי הישוב והמכנה המשותף הרחב ביותר שיש. אינטרנט בכלל לא רלוונטי לחלק גדול מדי באוכלוסיה. אני כן חושבת שצריכה להיות עריכה לעלון וכל מיני השמצות חסרות טעם וריח לא צריכות להתפרסם בו, אלא במסגרת תקשורת הוגנת ואפשרות למתן תגובה, לפי כללים עתונאיים בסיסיים. זה עיתון של הכפר ומה שמפורסם בו הוא על אחריותנו כולל תביעות על לשון הרע...

שקדאבי

New member
חסכון בהפקת העלון- בנופי פרת/ אבי שקד- מזכיר

שלום לכם, גם בנופי פרת עלתה השאלה החשובה של נחיצות המידעון, והדרך לחסכון. מרבית החברים מבקשים וזקוקים למידעון כדי "להשאר בעניינים", ואכן מדובר בכלי קהילתי חשוב וחיוני. ואז עלה הרעיון שנקרא אצלנו: "מצילים את יערות הגשם". (ע"י בזבוז פחות נייר).. בשלושת החודשים האחרונים אנו מוציאים את העלון היישובי הן בפורמט הרגיל, והן בפורמט דיגיטלי בקובץ PDF. קדם לכך פרומו, ןבמשך מספר שבועות ביקשנו מהחברים להרתם ולהציל את יערות הגשם, והתוצאה: מתוך כ-135 בתי אב בנופי פרת, 55(!!!) בתי אב ביקשו לקבל רק את הגרסה הדיגיטלית, וויתרו על הנייר! זאת אומרת- מעל 40% חסכון ב: נייר- הדפסה- חלוקת דואר- עבודת משרד- וכו'.. וכו'.. המטרה שלנו להגיע לצמצום גדול יותר. אך כבר כעת החסכון מרשים! אגב, וכיצד אנחנו יודעים מי מציל את יערות הגשם- ולמי להמשיך לשים בתיבה מידעון? גם כאן המנגנון שביצענו- פשוט: הדבקנו על כל תיבת דואר של "מציל יערות", מדברה צהובה. (היא היתה אמורה להיות ירוקה, אבל מצאנו רק צהובות... בטח אתם תשפרו את העניין...) וכך, כאשר מחלקים את העלון, מדלגים על ה"ירוקים"... בהצלחה, אבי

למעלה