איך לחבר mini PC android עם LAN למחשב?

tamarhp

New member
המשך...

יש לנו מיני PC. חיברנו כבל למחשב מצד אחד ולמכשיר בצד שני.
ניסיתי להכנס לES EXPLORER > LAN והוא טוען שלא מוגדרת רשת.
ניסיתי להכנס להגדרות > ETHERNET וזה דלוק, אבל כמעט הכל שם מוגדר כ0.0.0.0 חוץ מהMAC שיש שם IP כלשהו.
איך לגרום לזה לעבוד?
יש לציין שעל WIFI זה עבד טוב.

BobboVilla

New member
אי אפשר עם כבל רשת רגיל

אלא צריך כבל "מוצלב", כלומר שהחיווט שלו "הפוך". מה שאתם עושים זה כמו לנסות לחבר תקע לתקע, ומה שצריך זה שאחד הצדדים יהיה שקע.

לחילופין, אם אין לכם כבל רשת מוצלב, ראיתי מרכזות (Hubs) שיש בהן אפשרות להפוך את אחד החיבורים, וזה עושה את אותה הפעולה.

אחרי שחיברתם את שני המכשירים בעזרת משהו שעושה את ההצלבה, צריך להגדיר באופן ידני כתובות IP באותו סגמנט (אם אני לא מתבלבל במונח) ובאותה subnet mask.

אפשרות יותר הגיונית היא לחבר את המחשב ואת ה-mini PC בעזרת כבלי רשת למודם/ראוטר/מרכזת שלכם, ואז הם יהיו עקרונית מחוברים בצורה קווית ולא אלחוטית.

tamarhp

New member
את הכבל חיברתי למתאם שיחות של 013

הרעיון הוא לחבר בצורה חוטית ולא אלחוטית...

וביררנו מראש איזה כבל צריך, אז אני מניחה שבעלי קנה משהו שמתאים.. (לא מבינה בזה)

tamarhp

New member
כלומר

צד אחד של הכבל מחובר לPC וצד אחד למתאם שיחות (מודם/ראוטר..). זה
אמור להיות הכבל הנכון.

BobboVilla

New member
הכבל הוא אותו כבל

השאלה היא איך חיברו את המגעים השונים. מה שלא יהיה, כדי שתהיה העברת מידע ממכשיר א' למכשיר ב' צריך שהקלט של אחד יגיע לפלט של השני ולהיפך. אם עושים את זה בעזרת כבל "הפוך" או בעזרת רכיב תקשורת שהופך זה לא משנה.

אפשר לנסות לבדוק האם הכל מוצלב או לא על ידי התבוננות בחלק שמתחבר למכשירים, ולראות האם הצבעים של הגידים (החוטים הקטנים שמתחברים למגעים) הם באותו סדר. אם כן, אז כנראה שזה לא כבל מוצלב.

tamarhp

New member
נניח שזה כבל מוצלב

(עוד מעט בעלי יגיע הביתה ואני אבקש שהוא יבדוק)
צד אחד מחובר לMINI ואחד למתאם שיחות שלנו (ויש נורה ירוקה דלוקה).
מה אמורים להגדיר עכשיו?

BobboVilla

New member
כתובות IP סטטיות בשני המכשירים

כדי שיהיו כביכול חלק מאותה רשת. מכיוון שאין לכם משהו שמקצה כתובות IP באופן אוטומטי (מודם/ראוטר/שרת וכו') אז צריך לעשות זאת ידנית.
למשל להגדיר למחשב כתובת 192.168.0.1 עם subnet mask של 255.255.255.0, ולמיני פיסי כתובת 192.168.0.2 עם אותה subnet mask.

tamarhp

New member
החלפנו כבל ועכשיו עובד + 2 שאלות

(הכבל שהשתמשנו בו לא היה תקין).

1. ניסינו היום לראות וידאו דרך הLAN במיניקס, והוא לא עבר חלק אלא מדי פעם היה קצת קטוע (האודיו היה בסדר, התמונה לא). יש לציין שהכבל הוא כבל ישן ומשומש. החלפת כבל תעזור או שהבעיה היא אחרת?

2. חלק מקבצי הMKV לא הצליחו להיפתח וניסינו כמה אפליקציות שונות (MXPLAYER, BSPLAYER ועוד) וגם הורדנו קודקים של MX, ולא עזר. מישהו מכיר בעיה כזו?

BobboVilla

New member
יכול להיות שהבעיה היא בכבל

אם הוא מספיק ישן אז יכול להיות שמחווטים בו רק 4 גידים ולא כל ה-8, מה שאומר שהוא רק תומך במהירות של 10MBit/Sec ולא 100MBit/Sec. האם זו יכולה להיות הבעיה? אולי. גם יכול להיות שהאפליקציה לא מסתדרת כל כך עם ההזרמה - כבר קרה לי שאפליקציות מסוימות קירטעו כאשר ראיתי תכנים מהאינטרנט, בעוד שבאפליקציות אחרות אותם תכנים עבדו בצורה טובה.

לגבי בעיות של קודקים אין לי מושג איך אפשר לפתור. אם הקובץ לא נפתח בכלל אז אני לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות למעט לחפש עוד קודקים. אולי אפשר לנסות להחליף את הפיענוח מחומרה לתוכנה או להיפך, אבל אני לא לגמרי בטוח מה תהיה ההשפעה של זה (אם בכלל).

למעלה