איך לומדים עברית?

gilh10

New member
איך לומדים עברית?

אהלן, יש לי שאלה אליכם שחשובה לי מאוד. אני מתכוון לגשת לבחינה לא בזמן הקרוב. בטח לא בשנה הקרובה. לכן, החלטתי שמעכשיו אני נרתם למשימה של לרכוש ידע לקראת הפסיכומטרי. בינתיים, באנגלית הולך לא רע (סרטים עם כתוביות באנגלית - מומלץ מאוד) השאלה שלי, איפה רוכשים את כל הביטויים והמילים המיוחדות של העברית. אני לא רוצה ללמוד ממילון כי אז זה לא נתפס לי במוח. אם יש לכם הצעות, אני אשמח לשמוע. גיל

לקרוא, לקרוא ולקרוא.

אני שמה לב שהמון ביטויים ומילים קל לי לזכור כי נתקלתי בהם כמה וכמה פעמים בעבר בספרים וגם אם אני לא יודעת להגדיר אותן בדיוק אני "מרגישה אותן" שכזה. לקרוא ספרים איכותיים, של סופרים של פעם, קצת מבוגרים.. נגיד קראתי ספר אחד של אהרון אפלפלד ומדהים כמה מילות פסיכומטרי מצאתי..

תשבצים ותשחצים מכל המינים...

ולא. אני לא מדברת על התשחצים שבאים בעיתון של דיסני.... אני מדברת על החוברות שאתה קונה ב50-60 שקל. הבעיה היא שחייבים מגוון של חוברות, מהוצאות ומשנים שונות.. כי לתשבצים ותשחצים מאותה חוברת/הוצאה/מחבר/שנה יש נטייה לחזור על עצמם. תשבצים טובים גם ללמידה וגם לתרגול ושינון.. ובלי קשר זה כיף.
כל העברית שניגשתי איתה לפסיכו הייתה מתשבצים וספרים... ואמנם לא קיבלתי 150.. אבל אני בהחלט מגדירה את הציון שלי במילולי כסביר בהתחשב בעובדה שכשניגשתי לא היה לי מושג מה אלו "פ.ט.ל"ים. (אני מאלו שניגשו בשביל לראות מה הם שווים נטורל. בלי למידה.)

למעלה