איך לומדים לקרוא?

מצב
הנושא נעול.

apk

New member
מדובר על איכות הציור

למה הכוונה "מציירת גרוע"?
אם האחיזה אינה נכונה (ואין קשר האם מציירים "יפה" או כותבים "יפה") זה יכול להצביע על קשיים במוטוריקה עדינה או במוטוריקה גסה. הטיפול בזה בכלל לא קשור לציור או כתיבה. זה טיפול מוטורי. כגון חיזוק חגורת כתפיים (אנחנו למשל עושים את זה בעזרת חוג שחייה!) או תרגילים לחיזוק המוטוריקה העדינה לדוגמא משחק בבצק, גזירת דפים (בעזרת האצבעות), מעיכת כדור גומי, הדבקה של מדבקות ועוד ועוד. ממש לא מטפלים במי ש"מצייר גרוע" ע"י כך שמדרבנים אותו לצייר... מה גם שלא כל כך הבנתי למה התכוונת ב"מציירת גרוע". כשמדברים על "רמת ציור" של ילד (במיוחד ילד קטן) לא מדברים על "כישרון ציור". הרמה יכולה להתבטא בהמון תחומים. גם מוטוריים אבל לא רק. לדוגמא קשיים רגשיים יכולים להתבטא דרך ציור. וכך גם קשיים קוגניטיביים. אין לכך שום קשר לכישרון או חוסר כישרון בציור... ואגב, אם ילד (בגיל 3) בוחר לתבל את הציור שלו באותיות ומספרים - זכותו. לא חושבת שמישהו ימנע זאת בעדו
...
מדובר על איכות הציור
האם מדובר בדבר שיותר מזכיר קשקוש או יותר ציור של רמרנדט או לפחות של פיקסו, בהחלט לא מדובר על אופן אחיזת כלי הכתיבה שהיא דוקא הייתה אצלי טובה מאוד בגיל הצעיר והתקלקלה בהמשך אגב, גם היום יש מומחים שמסכימים אתי שבהירות הכתיבה חשובה הרבה יותר מדרך אחיזת כלי הכתיבה, ואם מישהו אוחז את כלי הכתיסבה גרוע (כפי שאני עושה זאת היום) אבל כותב ברור, זה לא מומלץ אבל גם לא אסון. אז פעם בכמה שנים מתפתחת דלקת קלה במפרק כף היד, דבר שניתן לטיפול קל, זאת הבעיה היחידה שנובעת מאחיזה לא נכונה שלא תמיד מתפתחת דווקא בגיל הצעיר

apk

New member
ציור = כשרון

מה שאת אומרת
ממש לא נשמע כמו המלצה ללימוד כתיבה בגיל 3 וחצי - התקבעה אצלך אחיזה לא נכונה, שיתכן שנבעה מהגיל הצעיר שבו התחלת לכתוב, וגם רמת הציור שלך לא משהו - אז אולי עדיף להמשיך לצייר ולפתח את האחיזה של כלי הכתיבה והציור ורק אז לעבור לכתיבה?
ציור = כשרון
לא ניתן להביא אותי לרמת ציור גבוהה יותר, שיטת האחיזה בכלי הכתיבה כן השתנתה לי עם השנים, בגיל הרך ובראשית שנות בית הספר אחזתי בכלי הכתיבה כראוי, עם השנים זה השתנה ולמרות המאמצים לא יכולתי לחזור אחורה, אבל מגיל 3 עד 8 אחזתי היטב בכל כלי כתיבה (נכון, אצל רוב הילדים זה מבשיל רק לקראת גיל 6 וכך גם קורה אצל בתי, שגם כותבת מזמן, אבל אחיזתה בכלי הכתיבה משתפרת רק עכשיו כשהיא בת 5 וחצי, ועם האחיזה גם מראה האותיות ואיכות הכתיבה משתפרים). אבל הכתיבה צריכה להתחיל כשהילד בשל לה ומעונין בה, לפעמים גם גיל 6 הוא מוקדם מידי ולפעמים גיל 3 הוא מידי מאוחר. כל ילד והיחודיות שלו.

גם כשלומדים לקרוא וגם כשלומדים

מה שאת אומרת
ממש לא נשמע כמו המלצה ללימוד כתיבה בגיל 3 וחצי - התקבעה אצלך אחיזה לא נכונה, שיתכן שנבעה מהגיל הצעיר שבו התחלת לכתוב, וגם רמת הציור שלך לא משהו - אז אולי עדיף להמשיך לצייר ולפתח את האחיזה של כלי הכתיבה והציור ורק אז לעבור לכתיבה?
לכתוב לבד יכולים להתקבע דברים לא טובים, לכן חשוב בשלב כלשהו (כמה כבר כותבים, גם אם יודעים, בגיל 3 וחצי? ממילא זה רק בשביל להשוויץ בפני סבתא ושות') לבדוק את הדברים האלה. שוב, גם בקריאה, יכול להווצר מצב של ילד ש"קורא מהזכרון" (נראה לי שאלה רוב המקרים של הקריאה המוקדמת, לפחות המאוד מוקדמת) שאם פשוט יניחו שהוא יודע לקרוא וזהו עלול כלל לא לדעת את הפונטיקה.

apk

New member
נועה, יש לך טעות קטנה

לכתוב לבד יכולים להתקבע דברים לא טובים, לכן חשוב בשלב כלשהו (כמה כבר כותבים, גם אם יודעים, בגיל 3 וחצי? ממילא זה רק בשביל להשוויץ בפני סבתא ושות') לבדוק את הדברים האלה. שוב, גם בקריאה, יכול להווצר מצב של ילד ש"קורא מהזכרון" (נראה לי שאלה רוב המקרים של הקריאה המוקדמת, לפחות המאוד מוקדמת) שאם פשוט יניחו שהוא יודע לקרוא וזהו עלול כלל לא לדעת את הפונטיקה.
נועה, יש לך טעות קטנה
אני מעולם לא כתבתי בשביל השוויץ, תמיד (גם בגיל 3 וחצי) רק בשביל עצמי וכתבתי כבר אז עמודים שלמים של מחברת (בממוצע עמוד או שניים ליום) ולקרוא קראתי גם לעצמי (פעמים רבות בלב) ספרי ילדים שברובם לא נתקלתי קודם, וגם קראתי קטעי עתונות קצרים. אני מסרבת להאמין שאני עד כדי כך חריגה ביכולותי, אני כן מוכנה להאמין שילדים רבים מאוד אחרים נחסמים מלגלות את יכולותיהם אלו.

מותר לשאול

נועה, יש לך טעות קטנה
אני מעולם לא כתבתי בשביל השוויץ, תמיד (גם בגיל 3 וחצי) רק בשביל עצמי וכתבתי כבר אז עמודים שלמים של מחברת (בממוצע עמוד או שניים ליום) ולקרוא קראתי גם לעצמי (פעמים רבות בלב) ספרי ילדים שברובם לא נתקלתי קודם, וגם קראתי קטעי עתונות קצרים. אני מסרבת להאמין שאני עד כדי כך חריגה ביכולותי, אני כן מוכנה להאמין שילדים רבים מאוד אחרים נחסמים מלגלות את יכולותיהם אלו.
מותר לשאול
מה כתבת ?

apk

New member
אשמח לענות

מותר לשאול
מה כתבת ?
אשמח לענות
אם אוכל למצוא את הדפים עליהם כתבתי לפני 40 שנה. מה שבטוח שכתבתי כל מיני דברים, כל יום בהתאם למה שבא לי באותו היום. ודאי בהתחלה זה רק היה שמי, שמות בני המשפחה וכתובתי ומעט מידע על כל אחד מאתנו.

בגיל שלוש הפעילות הזאת

אשמח לענות
אם אוכל למצוא את הדפים עליהם כתבתי לפני 40 שנה. מה שבטוח שכתבתי כל מיני דברים, כל יום בהתאם למה שבא לי באותו היום. ודאי בהתחלה זה רק היה שמי, שמות בני המשפחה וכתובתי ומעט מידע על כל אחד מאתנו.
בגיל שלוש הפעילות הזאת
מאוד אהובה על ילדים. הם ממלאים לפעמים מחברות שלמות ב"סיפורים", רק שבדרך כלל זו כתיבה "בכאילו".

apk

New member
אז אצלי זה לא היה בכאילו

בגיל שלוש הפעילות הזאת
מאוד אהובה על ילדים. הם ממלאים לפעמים מחברות שלמות ב"סיפורים", רק שבדרך כלל זו כתיבה "בכאילו".
אז אצלי זה לא היה בכאילו
ולצערי הרב, מסביבי לפחות, שאר הילדים לא כתבו יותר מאשר את שמם ושם משפחתם (ופעמים רבות גם לא את זה) לפני כתה א. לכתוב בכאילו מעולם לא משך אותי, לקרוא בכאילו ענין אותי מגיל חצי שנה עד שנתיים, אבל אז עדיין לא באמת זיהיתי אפילו אות אחת, בטח לפני גיל שנתיים וחצי או אפילו 3 לא באמת הכרתי את האותיות, אבל בגיל 3 וחצי כבר קראתי וכתבתי, ובגיל 4 כבר הייתי קוראת ברמה של כתה ב או ג. בכתיבה בכאילו אני נתקלת רק אצל שירילי, שפעמים רבות כותבת כתיבה של ממש, אבל פעמים רבות אחרות ממלאת דפים בסתם מילים, אותיות או קישקושים. אני את זה מעולם לא עשיתי. כנראה שזה גם ענין של אופי.

meitush123

New member
שבו איתו כמה זמן שיש לו סבלנות

איך לומדים לקרוא?
הבן, בן שלוש וחצי, ומבקש ממני שאלמד אותו לקרוא. הוא ילד מאוד אנרגטי, בקושי יש לו חשק לשבת חצי שעה נאמר מול הטלוויזיה, ובכל זאת הוא מבקש. אמרנו לעצמנו (אנחנו, ההורים שלו) שזה הגיוני, הרי בחוצלארץ בגיל הזה כבר הלכו לחדר, כלומר סביר ללמד לקרוא בגיל הזה. הקיצר, הילד רוצה, יש לכם עצה איך עושים את זה? (* אחותו הגדולה כיום בכיתת מחוננים, ועלתה לכיתה א' בלי שידעה לקרוא, ככה שאנחנו ממש לא הורים שדוחפים בכוח).
שבו איתו כמה זמן שיש לו סבלנות
בכל אופן זה לא בוער. כל פעם קצת

מצב
הנושא נעול.
למעלה