איך להתקרב אחד לשני

galia.

New member
את אומרת את זה בכזה ביטחון

אבל אין לך שום בעיה להיכנס לאום-אל פחם? אני נכנסת בביטחון רק למקומות שלא התפרעו באוקטובר,מקומות בהם אני מכירה את התושבים ושגדלנו כשכנים.אבל כל פעם כשאני ען=וברת ליד אום אל פחם-פחד ולנצרת בכלל איני נוסעת.

את מאוד תמימה,

תמימות זה דבר יפה,ואולי חשוב,תזהרי מאוד מלהכנס לכפר ערבי מוסלמי כי,כבר רצחו כמה, בבית של המוסלמי הנוהג הוא לארח ויפה, אבל הסכנה כשיוצאים,הזהרי מאוד,אלה לא זמנים של ביקורים, אגב ,אני מבקר לפחות פעם בשבוע בכפרים מוסלמיים,שונאי ישראל מוצהרים, זהיר מאוד,אבל, לי משלמים טוב טוב בשביל זה,כידוע היהודי בשביל כסף,הגבול הוא השמים

שלום

היי... אני לא יודעת באיזה גיל את\ה אבל אני מדריכה בתנועת נוער ערבית יהודית, טווח הגילאים זה בין 15-18 (גילאי תכיכון). אבל לתנועה יש גם קבוצה בוגרת שלא ממש פעילה כרגע אבל את\ה יכול לבקר בדירת השנת שירון או משהו. אם אתה מעוניין את\ה מוזמן\ת לשלוח לי אימייל. ובנוסף אני לא רואה שום דאגה.. מזמן לא הייתי בשטחים, אז אני לא יודעת איך זה שם אבל בתוך הקו הירוק אני לא מוצאת בעיה. ופשוט את\ה יכול\ה לפנות לכל מיני ארגונים בארץ ממרצ ועד בני הכפר( ארגונים פוליטים) או יש גם ארגונים חברתייים יותר שאם את.ה מעוניין.ת אני יכולה להפנותך. יום טוב

all

New member
שאלה מטרידה ועקרונית ביותר

האם עליי להיות אהוב או חבר של אלה שאני נכנס לכפרם??? האם אין דרך לחיות זה לצד זה מבלי להיות אוהבים או חברים ועדיין איש לא ירים יד על האחר? לא יגדף, לא יקלל? ובכן, אני לא אוהב את כל הערבים בארץ, לא מכבד את כולם ולמען האמת גם לא פגשתי את כולם. יחד עם זה, מעולם לא פגעתי באיש ואיש לא פגע בי. (אני גם לא אוהב את כל היהודים ובטח שלא את כל הסינים). בכל מקרה, דו-קיום לדעתי הוא לחיות מבלי לפגוע אחד בשני גם כשלא אוהבים, לא מכבדים ולא חברים.

תשמע...

תשמע... הרי כמו שאמרת לא אוהבים את כל העולם.. יכול להיות שיסתכלו עליך במבט מוזר אם תיכנס לכפר יכול להיות שזה שנאה יכול להיות שזה הפתעה שיהודי נכנס לכפר בדיוק כמו שכאשר אני באוטובוס או מקום ציבורי ומדברת בערבית בפלאפון.. יכול להיות סתם מהפתעה יכול להיות מבוז לפעמים אף מסתכלים לי על התיק בחשד.. אנחנו לא חייבים לאהוב אף אחד אבל לכבד ולקבל בהחלט כן.. שבת שלום ושבוע טוב.. ילדונת

all

New member
האם תוכלי לנהוג כך כלפי מתנחלים?

לא לאהוב אותם, לא לכבד ולאשום דבר. אך יחד עם זה לא לקרוא לפגוע בהם ואפילו לקרוא לא לפגוע בהם. אני משוכנע שאם אי פעם יהיה הסכם, ההסכם יכלול גם אותם. ורבים מהם כ-95% יכבדו את החלטת ממשלת ישראל, אלה שלא יכבדו, יטופלו על ידי ממשלת ישראל (בדיוק כמו שערפאת היה אמור לטפל באלה שלא מכבדים את ההסכמים שהוא חתם עליהם באוסלו). אבל עד אז, יש לקרוא לערבים לא לפגוע בהם ובילדיהם! כי כל עוד אין הסכם, ממשלת ישראל מחוייבת לבטחונם ותעשה את הכל כדי לפגוע באלה המנסים לפגוע בהם.

אני בחיים לא פגעתי במתנחל

אין לי רגשות כלפיהם לא שנאה ולא אהדה.. אף פעם לא אמרתי שאני בעד פגעיתם פפשוט בגלל שאני אפטית כלפיהם אז ממש לא איפכת י ואם זה יעזור אז אני אהיה הראשונה שתבקש את הפסק הרג המנתחלים, בתנאי שגם הם יפסיקו עם כבישתם וללפעמים הם עושים דווקא זה די מעצבן שליד התנחלות יש כפר ערבי מסכן כלישו יש התנחלנות לא חוקית עם כביש סלול אבטחה וכו´... לעומת זאת אני אמשיך לקרוא שהם יצאו משם.. כי מה אני אעשה כפי שחונכתי זה כל מי שאין לו זכות אין לו מה לעשות... זה שטח כבוש שמוסכם לגביו, ועליו אני לא מוכנה להתפשר אם הם רוצים לחיות ואף מסכימים לאכלס בתוך ההתנחלות שלהם פלסטינים עם קום מדינה פלסטינית כאשר יהיה הסכם ששני הצדדים מחוייבים לחיות ביחד בשקט אין לי בעיה.. אבל זאת תמונה אוטופית.. יש לי שאלה אליכם המתנחלים אתם מסכימים? לא נראה לי אתם רוצים טרנספר מלא ושליטה מלאה... אני מוכנה להתפשר ואתם לא.. למה?

all

New member
אין ויכוח על כך שהשטח ממתין

להסכם, להגדרה, לפתרון הוגן עבור כל מי שיושב בו. אין ספק שכל צד חייב לוותר ואין כל ספק שהקיצוניים בשני הצדדים לא יקבלו אותו. כל השאלה היא איך אנחנו ננהג בקיצוניים שלנו ואיך הם בשלהם. ובוי לא נהיה תמימים, שני הממשלות כיום משתמשות בקיצוניים שלהם ע"מ להשיג קלפי מיקוח למשא ומתן. אך המצב משול לבעל כלב המרגיז את כלבו על שכנו ומקווה שכשהשכן יגיע הוא יוכל להשטלת עליו, וזה לדעתי משחק מאוד מסוכן! ובקשר לאוכלוסיה פלסטינית בהתנחלויות? המצב די דומה לאוכלוסיה יהודית בבאקה אל גרביה ובאום אל פחם. אין חוק האוסר על קניית בית ע"י יהודי באום אל פחם, אך האם הדבר באמת אפשרי???

בימי הבריטים היו כמה וכמה ערים

מעורבות - ביניהן חיפה, טבריה, כפר סבא, צפת, עכו ועוד.. נראה שאז היו יותר חיים משותפים מאשר היום....... מעניין מדוע שום עיר יהודית או ערבית לא הפכה בינתיים למעורבת? (פרט אולי לדאלית אל כרמל - מתגוררות שם כמה עשרות משפחות יהודיות ונוצריות..)

tipid

New member
עופר יש ערים נוספות

בחיפה יש את מרכז הגפן לתרבויות יהודת ערבית. בעכו יש אחוות של חיים בין הערבים והיהודים.בנצרת גם יש דו קיום.

אבל אלו ערים שקמו לפני כמה דורות

ותמיד היו מעורבות.. התכוונתי ששום עיר שבימי הבריטים היתה ערבית בלבד או יהודית בלבד- לא הפכה למעורבת. אה, כן... נווה שלום....

all

New member
באשר לערים המעורבות

שחכת את לציין את ירושלים, חברון ואם אינני טועה גם טול-כרם. גם אני לא ידעתי את זה, עד שחבר שלי בקש ממני לחפס כמה ידידות של אימא שלו שברחו משם בתקופת הפרעות. ולגבי ערים שהפכו מעורבות, זה לא קורה במגזר הערבי האופן מוחלט. אבל במגזר היהודי הנחלט כן - 12% מאוכלוסיית חדרה, 6% מבאר-שבע, 11% מתושבי אילת. אלו המובילות. יש לציין כי הקושי של ערבים להתישב בישוב יהודי הוא לא לאומני, הוא נובע בעיקר מכך שמחירה של דירה מזורגגת ומעופשת בחולון הוא כ - 160.000$ ואילו בניית "מצודה" של 400 מטר עם חניה צמודה על דונם אדמה בכפר קרע, עולה כ- 110.000$. וזה כשאתה בונה באופן חוקי (ורק 55% מהבניה במגזר הערבי היא חוקית, 45% היא בניה על אדמות ציבוריות או אדמות חקלאיות).

נכון, חבר שלי פעם סיפר לי את זה

והייתי בהלם שהוא יכול לבנות לעצמו וילה במחיר של דירת ה- 4.5 חדרים שהמשפחה שלי מצטופפת בה..... באילת גרים ערבים? לא ידעתי.. גם לא לגבי חדרה. טוב לדעת...

בת-עמי

New member
למה שנתפשר????

דמ"י עש"ו א"י שייכת לעם היהודי ועל זה אין פשרות!!! את יכולה לוותר מראש על הקריאות שלך שנצא מכאן- כי אנחנו לא מתכוונים ללכת לשום מקום. ממש אין לי בעיה שיחיו כאן ערבים שמסכמים לכך שהארץ שייכית לנו והשלטון הוא של העם היהודי!

למרות שאני לא אופטמית לאור המצב..

אבל ממשיכה להאמין שיהיה טוב... אני לא שואפת למצוינות כרגע אלא לטוב. ואני חושבת שהנוסחה לכך היא להתפשר.. אחת הבעיות שכל צד בא מתרבות שונה שפה שונה התנהגות שונה וכל צד רוצה רוצה את אותו הדבר רק מפרספקטיבה שונה.. ואם אף לא יתפשר לא נגיע לשום מקום.. יום טוב... ואגב אני לא שופטת אותך זכותך להתפשר או לא.. זאת דעתי :)

כי אנחנו חייבים להתפשר

בת-עמי, נכון שאנחנו לא הולכים לשום מקום, כי אין לנו ארץ אחרת! אבל לדעתי אנחנו חייבים להתפשר, איזה אדם נורמלי (לא חשוב: גזע, מוצא, דת, עדה וכו´) יסכים לחיות תחת שלטון של אדם אחר. למה שאת תשלטי על הערבים, מה יש, הם לא בני אדם, ואני לא מתכוונת לטרוריסטים, שאותם אני מגנה בכל תוקף. שתדעי שיש הרבה אנשים טובים בבני דודנו. אין לך בעיה שיחיו כאן ואת תשלטי עליהם, נ פ ל א!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את מחזירה אותנו לימי המצרים, שם הם שלטו ואנחנו היינו העבדים. למה תמיד צריך שליט עריץ ותחתיו עבדים?

למעלה